کنترلهای پیشگیرانه حسابرسی
: کنترلهای پیشگیرانه به منظور جلوگیری از بروز اشتباهات یا نیز استفادهها برقرار میشود. به همین دلیل این کنترلها را کنترلهای پیش از رخداد نیز نامیدهاند که میتواند مانعی بر سر راه پردازش معاملات خاص به وجود آورد. کنترل اعتبار مشتریان استفاده از فهرست اسامی فروشندگان تایید شده و استقرار نگهبان در مبادی خروجی به ترتیب از فروش نسیه به مشتریان غیرقابل اعتماد، استفاده از فروشندگان و تامین کنندگان تایید نشده و دزدی داراییها جلوگیری میکنند.
کنترلهای پیشگیرانه زمانی اعمال میشود که شخص مورد نظر وظایف خود را انجام میدهد. برای مثال کنترلهای پیشگیرانه سبب تفکیک وظایف بررسی نظارتی، کنترل دو منظوره، کنترلهای ویرایشی، مانده سنجی، کنترل کامل بودن و کنترل دقت و درستی عملیات میشود. نمونهای از کنترل پیشگیرانه فرم یا پنجره ورود اطلاعات ماندن برگه حسابداری است که اجازه پردازش را تا تکمیل تمام فیلدها مانند برابری جمع بدهکار و جمع بستانکار در برگه حسابداری نمیدهد.کنترلهای پیشگیرانه حسابرسی
برخی بر این باورند که کنترلهای پیشگیرانه برتر و کم هزینه تر از کنترلهای یابنده میباشد چون از بروز خسارات پیشگیری میکنند و از این رو برخی خطرها را کاهش میدهند اما از کنترلهای پیشگیرانه نمیتوان انتظار داشت که از همه خطاها پیشگیری کند یا حتی در تمام مدت اعمال شود بنابراین کنترلهای پیشگیرانه گهگاه میتواند کارایی لازم را نداشته باشد مگر آن که واحد اقتصادی تشخیص دهد کنترلهای پیشگیرانه به شدت به پیگیری بعدی توسط کنترلهای یابنده وابسته است.
کنترلهای پیشگیرانه حسابرسی
کنترلهای پیشگیرانه حسابرسی