ج) راجع به رعایت قوانین و مقررات در خصوص کسر و پرداخت مالیاتهای تکلیفی

مالیاتهای تکلیفی

ج) راجع به رعایت قوانین و مقررات در خصوص کسر و پرداخت مالیاتهای تکلیفی

۱- این به شواهدی که نشان دهد مالیات­های تکلیفی و همچنین مالیاتهای مقطوع قابل وضع در منبع، طبق مفاد قانونی مربوط کسر و پرداخت نشده،‌ برخورد نکرده است.

2- به نظر این با توجه به موارد مندرج در بندهای

این گزارش،‌قوانین و مقررات مالیاتی در خصوص کسر و پرداخت تمام یا قسمتی از مالیاتهای تکلیفی توسط شرکت          رعایت نشده است. بنابراین مالیاتهای تکلیفی کسر و پرداخت نشده و جرایم متعلق به شرح جداول (مالیاتهای تکلیفی و مالیات حقوق و دستمزد) این گزارش می­باشد.

قسمت دوازدهم

سایر توضیحات:

نام و نام خانوادگی حسابرس یا حسابرسان       تاریخ تنظیم:

مشخصات مؤسسه حسابرسی           مهر و امضاء‌

اظهارنظر اداره امور مالیاتی

نکات

برگ مطالبه جرائم ماده 169 قانون مالیاتهاي مستقیم امور مالیاتی شهر و استان تهران ادارات کل امور مالیاتی با احترام، پیرو بخشنامه شماره90/94/200 مورخ10/09/1394 ، به پیوست نامه شماره 234/43415/د مورخ 12/12/1393 دفتر خدمات مودیان منضم به فرم گزارش و برگ مطالبه جرایم موضوع ماده 169 مکرر قانون مالیاتهاي مستقیم اصلاحی مصوب 28/11/1380 ، جهت بهره برداري در رسیدگی به جرائم موضوع ماده مذکور ارسال می گردد. 232/18960 1394/10/01 جرایم مالیاتی مرتبط با ماده 169 ماده 274 -موارد زیر جرم مالیاتی محسوب می شود و مرتکب یا مرتکبان حسب مورد ، به مجازاتهاي درجه شش محکوم می گردند:

مالیاتهای تکلیفی

1 -تنظیم دفاتر، اسناد و مدارك خلاف واقع و استناد به آن 2 -اختفاي فعالیت اقتصادي و کتمان درآمد حاصل از آن 3 -ممانعت از دسترسی مأموران مالیاتی به اطلاعات مالیاتی و اقتصادي خود یا اشخاص ثالث در اجراي مـاده(181 (ایـن قـانون و امتنـاع از انجـام تکـالیف قـانونی مبنی بر ارسال اطلاعات مالی موضوع مواد(169 (و (169 مکرر) به سازمان امور مالیاتی کشور و وارد کردن زیان به دولت با این اقدام 4 -عدم انجام تکالیف قانونی مربوط به مالیات هاي مستقیم و مالیات بر ارزش افزوده در رابطه با وصول یا کسر مالیات مؤدیان دیگر و ایصـال آن بـه سـازمان امـور مالیاتی در مواعد قانونی تعیین شده

 

 

5 -تنظیم معاملات و قراردادهاي خود به نام دیگران، یا معاملات و قراردادهاي مؤدیان دیگر به نام خود برخلاف واقع 6 -خودداري از انجام تکالیف قانونی درخصوص تنظیم و تسلیم اظهارنامه مالیاتی حاوي اطلاعات درآمدي و هزینه اي در سه سال متوالی 7 -استفاده از کارت بازرگانی اشخاص دیگر به منظور فرار مالیاتی تبصره 1 -اعمال این مجازات نافی اعمال محرومیت هاي مندرج در قانون ارتقاي سلامت نظـام اداري و مقابلـه بـا فسـاد مصـوب 07/08/1390 مجمـع تشـخیص مصلحت نظام نیست. تبصره 2 -اعلام جرائم و اقامه دعوي علیه مرتکبان جرائم مزبور نزد مراجع قضائی از طریق دادستانی انتظامی مالیاتی و سایر مراجع قانونی صورت می پذیرد. ماده 275 -چنانچه مرتکب هر یک از جرائم مالیاتی شخص حقوقی باشد، براي مدت شش ماه تا دوسال به یکی از مجازات هاي زیر محکوم می شود:

 

 

1 -ممنوعیت از یک یا چند فعالیت شغلی 2 -ممنوعیت از اصدار برخی از اسناد تجاري تبصره – مسؤولیت کیفري شخص حقوقی مانع از مسؤولیت کیفري شخص حقیقی مرتکب جرم نمی باشد. اشخاص مشمول جریمه ماده 276 -چنانچه هریک از حسابداران، حسابرسان و همچنـین مؤسسـات حسابرسـی، مـأموران مالیـاتی و کارکنـان بانکهـا و مؤسسات مالی و اعتباري در ارتکاب جرم مالیاتی معاونت نمایند و یا تخلفات صورت گرفته را گـزارش نکننـد بـه حـداقل مجـازات مباشر جرم محکوم می شوند. مجازات معاونت سایر اشخاص طبق قانون مجازات اسلامی تعیین می شود.

 

مالیاتهای تکلیفی

ماده 277 -مرتکب یا مرتکبان جرائم مالیاتی علاوه بر مجازات هاي مقرر در مواد(274 (تا (276 (این قانون، مسؤول پرداخت اصل مالیات و جریمه هاي متعلق قانونی که تا مهلت مقرر در ماده (157 (این قانون مطالبه نشده باشد و همچنین ضرر و زیـان وارده بـه دولت با حکم مراجع صالح قاضی می باشند. ماده 278 -رئیس قوه قضائیه بنا به درخواست رئیس سازمان امور مالیاتی کشور در هریک از استان ها و مناطقی که مقتضی بداند، دادسرا و دادگاه ویژه مالیاتی تشکیل می دهد. در این صورت سازمان امور مالیاتی کشور موظـف اسـت لـوازم و تجهیـزات و مکـان استقرار مستقلی را براي آنها تأمین نماید.

 

 

تاریخ اجراي قانون ماده 281 -تاریخ اجراي این قانون (مصوب 31/4/1394 ،(به استثناي مواردي که در همـین قانون ترتیب دیگري براي آن مقرر شـده اسـت، از ابتـداي سـال 1395 می باشـد لـیکن کلیـه اشخاص حقوقی و صـاحبان مشـاغل موضـوع مـاده(95 (ایـن قـانون کـه سـال مـالی آنهـا از 01/01/1394 و بعد از آن شروع می شود از لحاظ تسلیم اظهارنامه، ترتیب رسـیدگی و مقـررات ماده (272 (و نرخ مالیاتی، مشمول احکام این قانون می باشند.

 

قانون ارتقاء سلامت نظام اداري و مقابله با فساد 1390/7/8 دستورالعمل اجرایی مبارزه با پولشویی در شرکتهاي تجاري و موسسات غیرتجاري 1388/9/14 جرایم مالیاتی ماده 186 تبصره 3 -سازمان امور مالیاتی کشور مکلف است، اسامی مدیران مؤسسات و شرکت هایی که بدهی مالیاتی اعم از مالیات مستقیم و مالیات بر ارزش افزوده دارند و همچنین اسامی هریک از مدیران عامل و اعضاي هیأت مدیره مؤسسات و شرکت ها که به علت صدور اسناد (صورتحساب) مبتنی بر انجام معاملات غیر واقعی در نظام اقتصادي از جمله امور مالی و مالیاتی کشور محکومیت قطعی یافته اند را به همراه مشخصات آنان به اداره ثبت شرکت ها اعلام کند.

 

 

اداره مذکور موظف است ثبت شرکت یا مؤسسه به نام این اشخاص و ثبت عضویت آنها در هیأت مدیره آن شرکت و سایر شرکت ها و مؤسسات را براي بدهکاران مالیاتی منوط به تعیین تکلیف و أخذ مفاصا حساب مالیاتی از سازمان امور مالیاتی کشور کند. در تخلف صدور اسناد (صورتحساب) مبتنی بر انجام معاملات غیرواقعی مندرج در این ماده نیز اداره ثبت شرکت ها موظف است از انجام ثبت شرکت یا مؤسسه به نام اشخاص یاد شده و همچنین ثبت عضویت آنها در هیأت مدیره آن شرکت و سایر شرکت ها و مؤسسات به مدت سه سال خودداري کند.

 

ماده 182 قانون مالیاتهاي مستقیم مادة 182 -کسانی که مطابق مقررات این قانون مکلف به پرداخت مالیات دیگران می باشند و همچنین هرکس که پرداخت مالیات دیگري را تعهد یا ضمانت کرده باشد و کسانی که بر اثر خودداري از انجام تکالیف مقرر در این قانون مشمول جریمه اي شناخته شده اند در حکم مؤدي محسوب و از نظر وصول بدهی طبق مقررات قانونی اجراي وصول مالیاتها با آنان رفتار خواهد شد.

 

مالیاتهای تکلیفی

ماده 169 قانون مالیاتهاي مستقیم ماده 169)-اصلاحیه 31/04/1394 (اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل موضوع این قانون که حسب اعلام سازمان امور مالیاتی کشور موظف به ثبت نام در نظام مالیاتی می شوند، مکلفند براي انجام معاملات خود صورتحساب صادر و شماره اقتصادي خود و طرف معامله را در صورتحساب ها، قراردادها و سایر اسـناد مشـابه درج و فهرست معاملات خود را به سازمان مذکور ارائه کنند.

 

(قبل اصلاحیه ) ماده 169 مکرر– به سازمان امور مالیاتی کشور اجازه داده می شود براي اشخاص حقیقی و حقوقی کارت اقتصادي شامل شماره اقتصادي صادر کند اشخاص حقیقی و حقوقی که حسب اعلام سازمان امور مالیاتی کشورموظف به اخذ کارت می شوند مکلف اند براساس دستورالعملی که توسط سازمان مزبور تهیه و اعلام می شود براي انجام دادن معاملات خود صورتحساب صادر و شماره اقتصادي مربوط را در صورت حساب ها و فرم ها و اوراق مربوط درج نموده و فهرست معاملات خود را به سازمان امور مالیاتی تسلیم کنند.

 

ماده 169 قانون مالیاتهاي مستقیم عدم صدور صورتحساب یا عدم درج شماره اقتصادي خود و طرف معامله یا استفاده از شماره اقتصادي خود بـراي دیگـران و یـا اسـتفاده از شماره اقتصادي دیگران براي معاملات خود، حسب مورد مشمول جریمه اي معادل دودرصد (2 (%مبلغ مورد معامله می شود. همچنین عدم ارائـه فهرسـت معاملات انجام شده به سازمان امور مالیاتی کشور از طریق روشهایی که تعیین می شود مشمول جریمه اي معادل یک درصد (1 (%معاملاتی که فهرست آنها ارائه نشـده است، می باشد. * ( قبل اصلاحیه ) عدم صدور صورتحساب یا عدم درج شماره اقتصادي خود وطرف معامله حسب مورد یا استفاده از شماره اقتصادي خود براي معاملات دیگران یا استفاده ازشماره اقتصادي دیگران براي معاملات خود مشمول جریمه اي معادل ده درصد (10 (%مبلغ مورد معامله اي که بدون رعایت ضوابط فوق انجام می شود خواهد بود.

 

عدم ارایه فهرست معاملات انجام شده به سازمان امور مالیاتی کشورطبق دستورالعمل صادره مشمول جریمه اي معادل یک درصد (1 (%معاملاتی که فهرست آن ها ارایه نشده است خواهد بود. ماده 169 قانون مالیاتهاي مستقیم تبـصره 1 -در صورتی که طرف معاملات اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل موضوع ایـن مـاده، اشـخاص حقیقـی مصـرف کننده نهائی کالا یا خدمات و نیز اشخاص حقیقی مشمول موضوع ماده(81 (این قانون باشند درج شماره اقتصادي اشخاص مـذکور الزامـی نیست. مصرف کننده نهائی موضوع این تبصره شخص حقیقی است که کالاها و خدمات را متناسب با نیاز خود بـراي مصـارف شخصـی خریداري کند و از آن براي عرضه کالاها و خدمات به دیگران استفاده ننماید.

مالیاتهای تکلیفی

ماده 169 مکرر قانون مالیاتهاي مستقیم(قبل اصلاحیه 1394( قبل اصلاحیه1394 تبصره1 –استفاده کنندگان از شماره اقتصادي دیگران نسبت به مالیات بر درآمد و همچنین جرائم موضوع این ماده با اشخاصی که شماره اقتصادي آن ها مورد استفاده قرار گرفته است مسئولیت تضامنی خواهند داشت. تبصره 2 –در صورتیکه طرفین معامله در معاملات خود از انجام دادن هر یک از تکالیف مقرر در این ماده خودداري نمایند، متضامناً مسئول خواهند بود و در مواردي که خریدار از ارایه شماره اقتصادي خودداري کند

 

چنانچه فروشنده مشخصات خریدار و موضوع معامله را ظرف مهلت یک ماه به سازمان امور مالیاتی کشور اعلام نماید مشمول جریمه تخلف فوق از این بابت نخواهد بود.(امتناع) تبصره 3 –اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل موضوع بندهاي (الف) و (ب) ماده (95 (این قانون مکلف به نگهداري صورتحساب هاي مربوط به خریدهاي خود در سال عملکرد و سال بعد از آن می باشند و در صورت درخواست مأموران مالیاتی باید به آنان ارایه دهند.

 

 در غیر این صورت مشمول جریمه اي معادل ده درصد (10 درصد) صورتحساب هاي ارایه نشده خواهند بود. ماده 169 قانون مالیاتهاي مستقیم تبصره 2 -مؤدیان مالیاتی موضوع این ماده موظفند از سامانه صندوق فروش « صندوق ماشینی( مکانیزه) فروش» و تجهیزات مشابه استفاده کنند. معادل هزینه هاي انجـام شده بابت خرید، نصب و راه اندازي تجهیزات فوق اعم از نرم افزاري و سخت افزاري از مالیات قطعی شده مؤدیان مزبور در اولین سال استفاده و یـا سـالهاي بعـد آن قابـل کسـر است.

 

سازمان امور مالیاتی موظف است به تدریج و براساس اولویت، اشخاص مشمول حکم این تبصره را تعیین کند و تا شهریور ماه هر سال از طریـق درج در یکـی از روزنامـه هاي کثیرالانتشار و روزنامه رسمی کشور اعلام و از ابتداي فروردین ماه سال بعد از آن اعمال نماید. معادل ده درصد(10 (%از مالیات ابرازي عملکرد مؤدیانی که توسط سازمان امور مالیاتی ملزم به استفاده از سامانه صندوق فروش و تجهیزات مشابه شده اند مشـروط بـه رعایـت آیین نامه اجرائی مربوط، براي مدت دو سال اول بخشوده می شود.

 

عدم اجراي حکم این تبصره موجب تعلق جریمه اي به میزان دودرصد (2 (%فروش می باشد. نحوه استفاده از صندوق و چگونگی ارائه اطلاعات به موجب آیین نامه اجرائی است که حداکثر ظرف مدت شش ماه از تاریخ لازم الاجراء شدن این قـانون توسـط سـازمان امـور مالیاتی کشور و با همکاري وزارت صنعت، معدن و تجارت و اتاق اصناف ایران تهیه می شود و به تصویب هیأت وزیران می رسد.

 

ماده 169 قانون مالیاتهاي مستقیم تبصره 3 -ترتیبات اجرائی احکام این ماده و تبصره(1 (آن و تعیین مصادیق معاملات مشمول و حد آستانه (تعیین حـداقل رقـم گـردش مـالی مـؤدي) بـه موجب آیین نامه اي خواهد بود که حداکثر ظرف مدت شش ماه از تاریخ تصویب این قانون با پیشنهاد سازمان امور مالیاتی کشـور بـه تصـویب وزیـر امـور اقتصادي و دارایی می رسد . تبصره 4 -نحوه رسیدگی، مطالبه، حل اختلاف و وصول جرائم مذکور و ترتیبات پرداخت آن طبق مقررات در هر دوره مالیاتی طبق مقررات این قانون با رعایـت مهلـت مقـرر در ماده(157 (انجام می شود.

مالیاتهای تکلیفی

* قبل اصلاحیه 1394 : جرائم مذکور توسط اداره امورمالیاتی مربوط با رعایت مهلت مقرر در ماده 157 این قانون مطالبه خواهد شد و مؤدي مکلف است ظرف سی روز از تاریخ ابلاغ برگ مطالبه نسبت پرداخت آن اقدام کند. در غیر اینصورت معترض شناخته شده و موضوع جهت رسیدگی و صدور رأي به هیأت حل اختلاف مالیاتی ارجاع خواهد شد. رأي هیأت مزبور قطعی و لازم الاجرا است. جریمه مذکور غیر قابل بخشش است و از طریق مقررات اجرائی موضوع

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای مورد نیاز با * مشخص شده است

نوشتن دیدگاه

عضویت در خبر نامه

مشاور مالیاتی معتبر را بشناسید آرمان پرداز خبره
خدمات مالی
مشاور مالیاتی معتبر را بشناسید

در این نوشته برای شما توضیح می دهیم که چگونه یک مشاور مالیاتی معتبر را بشناسید و به او اعتماد کنیم. در پایان اعتماد شما را به آرمان پرداز خبره جلب می کنیم. مشاور مالیاتی معتبر

ادامه مطلب »
اهمیت مشاور مالیاتی آرمان پرداز خبره
خدمات مالی
اهمیت مشاور مالیاتی

اهمیت مشاور مالیاتی در این نوشته میخواهیم به اختصار در خصوص اهمیت مشاور مالیاتی به قلم کارشناس آرمان پرداز خبره بپردازیم. کسب و کار و اهمیت مشاور مالیاتی در آن اهمیت مشاوره در زمینه مالیات کسب

ادامه مطلب »
انتخاب کارشناس حسابداری و مشاور مالیاتی متناسب با ابعاد شرکت توسط آرمان پرداز خبره
خدمات مالی
مشاور مالیاتی متناسب با ابعاد شرکت

در این نوشته می خواهیم در مورد نکاتی در خصوص انتخاب مشاور مالیاتی متناسب با ابعاد شرکت و نحوه انتخاب کارشناس حسابداری بپردازیم. تا پایان با ما همراه باشید و جهت هرگونه نیاز به مشاور مالیاتی

ادامه مطلب »
شرح وظایف و اختیارات مشاور مالیاتی
خدمات مالی
شرح وظایف و اختیارات مشاور مالیاتی

در این نوشته میخواهیم به شرح وظایف و اختیارات مشاور مالیاتی در سازمان امور مالیاتی بپردازیم. جهت هرگونه سوال در خصوص مشاور مالیاتی با ما در ارتباط باشید. مشاور مالیاتی کیست؟ مشاور مالیاتی کسی است که

ادامه مطلب »
انواع هزینه ها در حسابداری و مالی توسط مشاور مالیاتی
حسابداری
انواع هزینه ها در حسابداری

در این نوشته میخواهیم در خصوص انواع هزینه ها در حسابداری و مالی ، بهبود هزینه ها توسط مشاور مالیاتی و همچنین در خصوص انواع هزینه بپردازیم انواع هزینه ها در حسابداری یکی از مهم‌ترین مفاهیم

ادامه مطلب »
مدارک مثبته
حسابداری
مدارک مثبته

در این نوشته به مفهوم مدارک مثبته و یا اسناد مثبته و نقش آن در حسابداری و چگونگی رسیدگی به آن توسط مشاور مالیاتی می پردازیم. مدارک مثبته یا اسناد مثبته مدارک مثبته اسناد نشان‌دهنده وقوع

ادامه مطلب »
مشاور مالیاتی کیست ؟
خدمات مالی
مشاور مالیاتی کیست ؟

مشاور مالیاتی کیست؟ در این مطلب درباره مشاور مالیاتی کیست و خصوصیات یک وکیل مالیاتی خبره ، هم چنین میزان آشنایی او با قوانین مالیاتی و امور مالیاتی کشور به صورت مفصل صحبت می کنیم. با

ادامه مطلب »
اهمیت مشاوره مالیاتی
خدمات مالی
اهمیت مشاوره مالیاتی

اهمیت مشاوره مالیاتی تمامی مشاغل نیازمند دانش مشاور مالیاتی و وکیل مالیاتی و اهمیت مشاوره مالیاتی برای روبه رو شدن با قانون مالیات سازمان امور مالیاتی هستند. با ما باشید زیرا در این نوشته به این

ادامه مطلب »
مفاصا حساب مالیاتی
خدمات مالی
مفاصا حساب و نحوه دریافت مفاصا حساب

درخواست گواهی مفاصا اولین کاری است که مودی و یا مشاور مالیاتی و وکیل مالیاتی وی ملزم است برای دریافت گواهی مفاصا حساب مالیاتی انجام دهد. براساس ماده ۲۳۵ قانون مالیات های مستقیم، اداره امور مالیاتی

ادامه مطلب »
مشاور مالی را چگونه انتخاب کنیم
خدمات مالی
مشاور مالیاتی چه کاری انجام می دهد

اشخاص حسابرس و مشاور مالیاتی در هدایت مالیات دهندگان برای رعایت قوانین، در تمام امور مالی، حسابداری و پرداخت مالیات نقش مهمی دارد. بسته به وضعیت مالیات دهنده، خدماتی که یک مشاور مالیاتی ارائه می‌دهد، متفاوت

ادامه مطلب »
مالیات بر ارزش افزوده
خدمات مالی
مالیات املاک و مستغلات

مالیات املاک و مستغلات ، نوعی از مالیات می باشد، که از درآمدهای به دست آمده از ملک محسوب می شود. املاک و مستغلات شامل سه نوع مالیات می شوند: مالیات بر درآمد اجاره از املاک

ادامه مطلب »
تکنولوژی نرم افزار
حسابرسی
موضوعی برای بحث در زمینه حسابرسی

    موضوعی برای بحث در زمینه حسابرسی     جمع داراییهای شرکتی ۲۰۰ میلیارد ریال است. حسابرس معتقد است تحریف داراییها بالای ۲۰ درصد، منجر به اظهار نظر مردود می‌شود (برای پرهیز از تردیدهای احتمالی در

ادامه مطلب »
بیمه‌ای به کارفرمایان
حسابداری
مدیریت سود چیست؟

مدیریت سود چیست؟   در کسب و کار برای حفظ عملیات، ارائه خدمات بهتر، و ارائه محصولات جدید، آن نیاز به سود می باشد. در هر کسب و کار، سود همیشه با زیان های خاص همراه است. مهم

ادامه مطلب »

مقاله های مرتبط

اهمیت مشاور مالیاتی آرمان پرداز خبره

اهمیت مشاور مالیاتی

اهمیت مشاور مالیاتی در این نوشته میخواهیم به اختصار در خصوص اهمیت مشاور مالیاتی به قلم کارشناس آرمان پرداز خبره بپردازیم. کسب و کار و

ادامه مطلب »
درخواست خود را بنویسید ...
ما را در نقشه بیابید ...