هدف از ارائه حسابرسی حسابهای پرداختنی
- توصیف ماهیت حسابهای پرداختنی و سایر بدهیها.
- تشریح کنترلهای داخلی اساسی مربوط به معاملات خرید و پرداختنیها.
- توصیف هدفهای حسابرسان از حسابرسی حسابهای پرداختنی.
- توصیف نوع و ماهیت روشهای دستیابی به هدفهای حسابرسان از حسابرسی حسابهای پرداختنی.
- تعریف ماهیت روشهای حسابرسی سایر بدهیها.
- حسابرسی حسابهای پرداختنی
حال که مسائل مربوط به اثبات داراییها، کامل شده است به مباحث رسیدگی به حسابهای بدهی پرداخته میشود. در این فصل، حسابهای پرداختنی و سایر بدهیهای جاری مورد بحث قرار میگیرد. فصل 16، مطالب مربوط به بدهیهای بلند مدت و همچنین، حقوق صاحبان سرمایه و بدهیهای احتمالی را به بحث میگذارد.
حسابهای پرداختنی
منشأ و ماهیت حسابهای پرداختنی
اصطلاح حسابهای پرداختنی (که در سیستم برگهای، برگههای پرداختنی[1] نامیده میشود) به بدهیهای ناشی از خرید کالا و خدمات در جریان عادی تجارت گفته میشود. معاملات متداولی که به ایجاد حسابهای پرداختنی منجر میگردد، شامل خرید نسیه کالا، مواد اولیه، داراییهای ثابت و اثاثه داری است.
حسابرسی حسابهای پرداختنی
دریافت خدمات چون خدمات حسابداری و حقوقی، تبلیغاتی، تعمیراتی و غیره، منبع دیگری است برای ایجاد حسابهای پرداختنی. بدهیهای بهرهبردار نباید جزء حسابهای پرداختنی طبقهبندی شود، بلکه باید جداگانه و تحت عنوانهای اوراق قرضه، اسناد پرداختنی، وامهای به وثیقه یا قراردادهای اقساطی نشان داده شود.
حسابرسی حسابهای پرداختنی
حسابهای پرداختنی حاصل از خرید کالا و خدمات و همچنین، اغلب سایر بدهیها دارای شواهدی، چون فاکتور خرید و صورتحساب فروشنده است؛ اما، بدهیهای پرداخت و ثبت نشده[2] (گاه، هزینههای تحقق یافته پرداخت نشده نامیده میشود) عموماً با گذشت زمان انباشت می گردد و مدیریت مجبور است بدهی مربوط به آنها را در پایان سال، برآورد کند. این گونه برآوردها معمولاً درباره حقوق و مزایا، بازنشستگی و بیمه، بهره، اجاره، مالیاتها ودیگر اقلام مشابه، ضروری است
[1] – Vouchers Payble حسابرسی حسابهای پرداختنی
-مشاور مالیاتی-شرکت حسابداری -مشاور مالی -وکیل مالیاتی
[2] – Accrued Liabilities (Accrued Expenses)
-مشاور مالیاتی-شرکت حسابداری -مشاور مالی -وکیل مالیاتی