تکنیک های حسابداری مدیریت
:
Ø هزینهیابی نهایی
حسابدار مدیریت از روش هزینهیابی نهایی، هزینهیابی تفاضلی و تحلیل سر به سر برای کنترل هزینه، برای تصمیمگیری و به حداکثر رساندن سود استفاده میکند.
Ø صورتحساب جریان وجوه مختلف
حسابدار مدیریت از روش صورتحساب جریان وجوه به منظور تحلیل تغییرات در وضعیت مالی یک شرکت بین دو تاریخ استفاده میکند. این نوع صورتحساب مشخص میکند که این وجوه در کسب و کار از کجا به دست آمدهاند و چگونه این وجوه در کسب و کار استفاده شدهاند. این نوع صورتحساب به تحلیل و کنترل مالی، هدایت آینده و مطالعات تطبیقی کمک میکند.
Ø صورتحساب جریان وجوه نقد
در صورتحساب جریان وجوه مبتنی بر افزایش یا کاهش سرمایه در گردش در برنامهریزی مالی دراز مدت بسیار مفید است. ممکن است هنگامی که صورتحساب جریان وجوه آشکار میشود سرمایه در گردش کافی وجود داشته باشد ولی این شرکت نتواند بدهیهای جاری خود را بپردازد. این مشکل ممکن است به دلیل تجمع موجودی و افزایش بدهکاران تجاری باشد.
در چنین وضعیتی، یک صورت جریان وجوه نقد مفیدتر است. چون اطلاعات دقیق از جریانات نقدی ورودی و خروجی ارائه میدهد. صورت جریان وجوه نقد یک ابزار مهم کنترل وجوه نقدی است چرا که منابع جریانهای نقدی ورودی را خلاصه میکند و از جریانهای نقدی خروجی شرکت در طول یک دورهی خاص مثلاً یک ماه یا یک سال استفاده میکند. این صورتحساب، ابزار بسیار مفید برای تجزیهوتحلیل نقدینگی شرکت است.
Ø .
Ø تصمیمگیری درباره پروژه
هر زمان که گزینههای مختلفی برای انجام یک کار خاص وجود دارد، لازم است بهترین گزینه را از تمام گزینهها انتخاب کنید. این امر مستلزم تصمیمگیری در بخش مدیریت است. حسابداری مدیریتاز طریق تکنیکهای هزینهیابی نهایی، بودجهبندی سرمایه، هزینهیابی تفاضلی به انتخاب بهترین گزینه که سود حاصل از کسب و کار را به حداکثر خواهد رساند کمک میکند. مدیران ازحسابداری مدیریتمانند هزینهیابی به منظور ارزیابی هزینهها و سود انجام یک پروژه استفاده میکنند.
Ø حسابداری تجدید ارزیابی
حسابداری مدیریتاز طریق این روش از نگهداری و حفظ سرمایه شرکت اطمینان مییابد. همچنین از این طریق تأثیر تغییرات در قیمتها بر تهیه صورتهای مالی را مدنظر قرار میدهند.
Ø روشهای آماری و گرافیکی
حسابدار مدیریت از تکنیکهای مختلف آماری و گرافیکی بهمنظور ارائه اطلاعات معنیدارتر و ارائه همان اطلاعات به شکلی استفاده میکند که ممکن است به مدیریت در تصمیمگیری کمک کند. تکنیکهای مورد استفاده، نمودار فروش و درآمدها، نمودار سرمایهگذاری، برنامهریزی خطی، کنترل کیفیت آماری و غیره هستند.
Ø هزینهیابی بر مبنای فعالیت
هزینهیابی مبتنی بر فعالیت یا ABC ، یک روش حسابداری است که هزینههای مربوط به فعالیتها را بر اساس میزان مصرف منابع تخصیص میدهد. فعالیتها میتواند به محصولات، خدمات و پروژهها مربوط باشد. این نوع هزینهیابی به هزینه سربار کمتر نسبت به روشهای هزینهیابی معمول منجر میگردد. این سیستم اطلاعاتی هزینهیابی را براي تصمیمات استراتژیک و غیر استراتژیک که تحت تأثیر حجم فعالیت هستند براي مدیر فراهم میکند. یک استراتژی بلند مدت است و در مورد هزینهها کاربرد دارد.
Ø تحلیل سود – هزینه
یک اصطلاح کلی برای مقایسهی هزینههای استراتژی کسب و کار با نتایج پیشبینی شدهی آن است. در این تحلیل این هر دو سود و هزینههای محسوس و نامحسوس در نظر گرفته میشود. تجزیه و تحلیل سود – هزینه معمولاً به معیارهای مالی مانند ارزش خالص فعلی، ارزش فعلی هزینه و ارزش فعلی منابع متکی است.