استاندارد حسابداری شماره 22
یکی از اولین مسائل برای واحدهایی که قصد رعایت استاندارد حسابداری شماره 22 را دارند. توجه به مخارج و منافع ارائه این موارد افشاست.ارزیابی منافع از این موارد افشا عموما امری قضاوتی است. اگرچه در صورت امکان باید با توجه به نیازهای استفاده کنندگان خاص صورت گیرد. برای مثال ، افشای اطلاعات بخش اصلی دولت در صورتهای مالی واحد گزترشگر ممکن که بودجه آن مبتنی بر نظام آمارهای مالی دولت نسبت به کشوری ممکن که این طور نیست مفیدتر است.استاندارد حسابداری شماره 22 مخارج حاصل از رعایت استاندارد بین المللی بخش عمومی شماره22 به عواملی نظیر موارد زیر بستگی دارد:»
الف- در فرآیند از نسخه سال 1996 دستورالعمل آمارهای مالی دولت به نسخه سال 2001 آن ،یک کشور در چه مرحله ای قرار دارد.از جمله از نظر قابلیت اتکای داده های مبتنی بر نسخه سال2001 دستورالعمل آمارهای مالی دول برمینای تعهدی و شیوه جمع آوری این داده ها و
استاندارد حسابداری شماره 22
ب-اینکه آیا فهرست مناسب برای تهیه داده های نسخه سال2001 دستورالعمل آمارهای مالی دولت و صورتهای مالی برون سازمانی طراحی شده است یا خیر.موضوعاتی که میتواند در طراحی فهرست حسابها در نظر گرفته شود در فصل 2 این گزارش مطرح شده است.
از آجا که طبق استاندارد بین المللی حسابداری بخش عمومی شماره22 واحدهای گزارشگر نمیتوانند الزامات بین المللی حسابداری بخش عمومی شماره 6 را درخصوص شرکتهای مالی عمومی و غیرمالی بکار گیرند ،واحد گزارشگر باید موارد زیر را مشخص کند:»
استاندارد حسابداری شماره 22
استاندارد حسابداری شماره 22
الف-واحدهایی از نظر اهداف گزارشگری تحت کنترل محسوب میشوند اما جزئی از بخش اصلی دولت به حساب نمی آیند.
ب-واحدهایی که از نظر اهداف گزارشگری مالی تحت کنترل نیستند اما جزئی از بخش اصلی دولت محسوب میشوند.
چنانچه یک واحد گزارشگر قصد داشته باشد طبق بند 46 استاندارد بین المللی حسابداری بخش عمومی شملره22 صورت مغایرت تهیه کند،باید تفاوتهای بااهمیت رویه های حسابداری بین استانداردهای بین المللی حسابداری بخش عمومی و نظام آمارهای مالی دولت را نی زمشخص کند.
اگرچه گزارش تحقیقاتی سال2004 هیئت استانداردهای بین المللی حسابداری بخش عمومی تفاوتها را تا زمان مشخص کرده است ، اما به دلیل وجود تغییرات مستمر در استانداردهای بین المللی حسابداری بخش عمومی استفاده کنندگان به دنبال جدیدتر هستند.
در این بخش برخی تجارب در خصوص ایجاد هماهنگی بین تهیه و یا ارائه صورتهای مالی بر مبنای تعهدی و داده های نسخه سال 2001دستورالعمل آمارهای مالی دولت بیان میشود.
مرکز تعالی در فایننس و صندوق بین المللی پول برای بهبود آمارهای مالی دولت بسیاری از کشورهای جنوب شرقی اروپا و تقابل نظام آمارهای مالی دولت با اصلاحات حسابداری با آنها همکاری دارند.اطلاعات مربوط به آندسته از کشورهای جنوب شرقی اروپا که قصد برقراری ارتباط بین داده های نسخه سال 2001 دستورالعمل آمارهای مالی دولت با صورتهای مالی مبتنی بر مبنای تعهدی دارند در وبسایت مرکز تعالی در فایننس در دسترس است.
استاندارد حسابداری شماره 22
دلیلی تشویق کشورها به انجام اصلاحات حسابداری جهت تسهیل نحوه جمع آوری داده های نظام آمارهای مالی دولت تاکید بر کارایی است.تعیین رابطه بین صورتهای مالی و داده های نظام آمارهای مالی دولت تاکید بر کارایی است. تعیین رابطه بین صورتهای مالی و داده های نظام آمارهای مالی دولت ، به دولت کمک میکند نا روشهای کارایی را جهت جمع آوری داده های دقیق. قابل اتکا مشخص کند. هدف از این کار کسب اطمینان در یان مورد است که آیا اسناد و مدارک شامل اطلاعات ضروری برای جمع آوری داده های نظام آمارهای مالی دولت میباشد یا خسر. این کار بخ طور کلی از تلاش برای حل مشکلات موجود با جمع داده های نظام آمارهای مالی دولت کاراتر است.