تحلیل بازار ارز طلاوسهام ومسکن
شاخص بازار ارز با رشد همراه شد
صعود مجدد دلار به کانال جدید
یکی از روشهای پیشبینی قیمتها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شدهاند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمتها براساس شواهد موجود پیشبینی شدهاند.
بازار سهام
شاخص نزدیک کف ۹۸ هزار واحدی
دیروز شاخص کل بورس با افت ۴۲۴ واحدی (۴/ ۰ درصدی) در سطح ۹۸ هزار و ۱۳۴ واحدی ایستاد. افت مجدد شاخص دلار نزدیک کف ۳ساله رشد قیمت مس به بالاتر از ۷۱۰۰ دلار و روی بالاتر از ۳۵۰۰ دلار را رقم زد. اما چشمانداز کاهش تقاضای ساخت و ساز چین، فشار بر قیمت فلزات و نوسان سنگ آهن نزدیک کف یکماهه را رقم زده است. با شناسایی سود و تردیدها نسبت به پایداری قیمتهای جهانی روز گذشته هلدینگ «فارس»، «کگل» و «فولاد» با وجود گزارش مناسب ۹ماهه، کاهش نسبی نرخ فروش محصولات در ماه دی نسبت به آذر بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص داشتند. همچنین شاهد تشدید فشار فروش در خودروییها بودیم. با وجود این، افت بیشتر قیمت سهام با توجه به عوامل بنیادین مناسب میتواند باعث افزایش ارزندگی قیمت سهام و تقویت سمت تقاضا شود.
بازار ارز
رشد دلار با چاشنی سفتهبازی
دیروز هر دلار آمریکا با رشد 50 تومانی به نرخ 4620 تومان معامله شد. پس از تشدید روند صعودی دلار در روزهای ابتدایی بهمن (رشد دلار بالاتر از 4650 تومان)، در ادامه فشار عرضه از سوی صرافی بانکها دلار را وارد کانال 4500 تومانی کرد. کاهش تقاضا و احتیاط معاملهگران با چشمانداز عرضه صرافی بانکها مقاومت سطح 4600تومانی را تقویت کرد. اما بخشنامه جدید بانک مرکزی برای ممنوعیت انجام ثبت سفارش بدون انتقال ارز برای واردات کالا از ۴کشور چین، ترکیه، هند و کره عامل تشدید نوسانات بازار ارز بود. این بخشنامه با هدف جلوگیری از سوءاستفاده از ارز مبادلهای (دریافت ارز مبادلهای از سوی واردکنندگان و فروش بخشی از ارز دریافتی در بازار آزاد) چاشنی سفتهبازی را در بازار ارز تقویت کرد. امری که در کنار رشد نرخ درهم، دلار را بالاتر از ۴۶۰۰ تومان قرار داد.
بازار سکه
رشد سکه با سیگنال دلار
دیروز هر سکه طرح جدید با رشد 10 هزار تومانی به قیمت یکمیلیون و 493 هزار تومان معامله شد. با وجود افت طلای جهانی به کانال 1330 دلاری روز سهشنبه، روز گذشته با افت شاخص دلار طلا صعودی شد. شاهد شرایط احتیاطی برای اعلام نتیجه نشست فدرال رزرو و آمار اشتغال (روز جمعه) هستیم. در بازار ارز نیز جوسازیها پیرامون بخشنامه جدید بانک مرکزی برای جلوگیری از سوء استفاده از ارز مبادلاتی و رشد نرخ درهم، مقاومت سطح ۴۶۰۰ تومانی را شکست. روز شنبه با اعلام پیشفروش سکه از ۱۵ بهمن افت ۴۲ هزار تومانی قیمت سکه رقم خورد. در روزهای اخیر رشد آرام سکه رقم خورد. اما نوسان طلای جهانی در کانال ۱۳۴۰ دلاری و بازگشت نرخ دلار به بالاتر از ۴۶۰۰ تومان، روند صعودی قیمت سکه را تشدید کرد.
بازار طلای جهانی
کمنوسانی طلا در شرایط احتیاطی
دیروز ساعت 16 هر اونس طلای جهانی به قیمت 1342 دلار معامله شد. افت شاخص دلار اونس طلا را بالاتر از ۱۳۴۰ دلار قرار داد. شرایط احتیاطی پیش از نتیجه نشست دوروزه فدرال رزرو (آخرین نشست به ریاست جنت یلن)، کمنوسانی طلا را به دنبال داشت. افت نرخ تورم اروپا، کمتر از پیشبینیها با رشد یورو و تقویت چشمانداز خروج بانک مرکزی اروپا از سیاستهای به شدت انبساطی عامل فشار بر شاخص دلار شد. علاوه بر این، احتمال افزایش نرخ بهره در نشست جاری فدرال رزرو پایین است، اما چشمانداز تسریع افزایش نرخ بهره به ریاست جدید، جرومی پاول، احتمال افزایش نرخ بهره در مارس را تقویت کرده است. با وجود فشار تسریع افزایش نرخ بهره بر طلا، رشد سایر ارزها در برابر شاخص دلار و احتمال ریزش بازارهای سهام از سقفهای کنونی، از طلا حمایت میکند.
بازار اوراق مسکن
«تسه»ها نزدیک کف ۷۱ هزار تومانی
دیروز اوراق تسهیلات مسکن اسفند۹۴ (تسه۹۴۱۲) تقریبا بدون نوسان به قیمت ۷۱ هزار و ۱۸۹ تومان معامله شدند. نزدیک شدن به پایان زمان سررسید «تسه۹۴۱۲» عامل فشار بر این نماد است. با وجود اینکه از ابتدای مهر تا پایان دی، شاهد نوسان «تسه»ها در بازه ۷۳ تا ۷۸ هزار تومان بودیم. اما در بهمن، میانگین قیمت اوراق در سطح ۷۲ هزار و ۱۵۶ تومان قرار گرفته است. در ماه دی رشد ۳ درصدی قیمت مسکن نسبت به آذر و رشد ۷/ ۱۶ درصدی نسبت به دی سال گذشته رقم خورد. آمارها از رشد پول در ۳ ماه منتهی به آبان و افزایش سهم خانههای کلنگی، سیگنالی برای رشد تقاضای سرمایهگذاری در ماههای اخیر است. امری که در کنار رشد قیمت نهادههای تولید و با توجه به پایین بودن قدرت خرید متقاضیان، میتواند سهم تقاضای مصرفی در بازار مسکن را کاهش دهد.
بازار نفت
ادامه روند نزولی نفت
دیروز ساعت 16 هر بشکه نفت خام آمریکا به قیمت 1/ 64 دلار معامله شد. تخمین موسسه نفت آمریکا (API) از افزایش 23/ 3 میلیون بشکه موجودی نفت تجاری آمریکا پس از 10 هفته افت متوالی عامل فشار بر قیمت نفت شد. پیشتر کارشناسان افزایش ۹۰۰ هزار بشکه را پیشبینی کردند. با اینکه خوشبینیها به کاهش عرضه با تمدید توافق اوپک و غیراوپک تا پایان ۲۰۱۸ در کنار چشمانداز تقویت رشد اقتصادی و رشد تقاضا عامل حمایت از قیمت نفت است. اما چشمانداز بازگشت پرشتاب تولیدات غیراوپک به ویژه شیل از نیمه دوم ۲۰۱۸ فشار را بر نفت حفظ کرده است. آژانس بینالمللی انرژی (IEA) رشد تولیدات آمریکا به بیش از ۱۰ میلیون بشکه در روز را پیشبینی کرده است. از سوی دیگر، کاهش اختلاف WTI و برنت به حدود ۴ دلار، میتواند به کاهش صادرات WTI منجر شود.