ماجراى FATF مالیاتی چيست؟

FATF

 

 ماجرای FATF مالیاتی چيست؟

 موسسه مطالعات اقتصادی 

این روزها همه جا صحبت از FATF است و بعضى تاثير عدم پيوستن ايران به FATF بر اقتصاد ايران را حتى فراتر از تحريم‌هاى آمريكا مى‌دانند. اما FATF چیست که اینقدر مهم شده است:

 

 ‏۱-  FATF مالیاتی یا گروه ویژه اقدامات مالی فقط و فقط یک سازمان غیردولتی است که سیاست‌ها و استانداردهای مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم را وضع کرده و ارتقاء می‌دهد. اين سازمان در سال ١٩٨٩ تاسيس شده و مقر آن در پاريس است.

 

 ۲- هم اكنون ١٩٨ كشور جهان بصورت مستقيم يا از طريق گروه‌های نه گانه منطقه‌ای در FATF عضویت دارند. از این بین ۳۷ کشور صاحب اقتصادهای بزرگ و توسعه یافته عضو سازمان اصلی هستند.

 

<strong>‏  ۳– FATF در سال ۲۰۱۲ چهل و نه توصيه را به عنوان استانداردهای اين سازمان برای مبارزه با پولشويی و تامين مالی تروريسم ابلاغ كرد كه كشورهای عضو موظف شدند يا قوانينی برای رعايت اين توصيه‌ها تصويب كنند و يا قوانين فعلی خود را ارتقاء دهند.

 

۴– FATF همه كشورهاى جهان را بر اساس پايبندى به اين توصيه‌ها به ٤ دسته استاندارد، در حال پيشرفت، غيرهمكار و‌ ليست سياه دسته‌بندى می‌كند.

 

 ۵– FATF از بين همه كشورهای جهان ٩ كشور را در طى سال‌های اخير به دليل عدم پايبندى به استانداردهای جهانى مبارزه با پولشويی و تامين مالی تروريسم در ليست سياه قرار داده است و ايران در همه سال‌های اخير در صدر اين ليست بوده است.

 

۶– FATF از بين ٩ كشور عضو ليست سياه، ٢ كشور كره شمالی و ايران را در جايگاهى فراتر از ليست سياه قراره داده و توصيه شده است عليه آنها «اقدامات متقابلانه» انجام شود.

 

 ۷- امروزه استانداردهای FATF و نظر اين سازمان درباره سطح پايبندى كشورها به اين استانداردها، به عنوان يكى از مهمترين پيش‌نيازهای ارائه هرگونه ارتباط و ارائه خدمات بانكى و اعتباری و مالی از سوى بانک‌ها و موسسات مالی به ديگر كشورها است.

 

 ۸- در سال ٢٠١٦ دولت آقای روحانى توانست FATF را راضی كند تا يک ضرب‌العجل به ايران داده تا توصيه‌های ٤٩ گانه اين سازمان را در كشور عملياتى كرده و در عوض FATF بطور موقت حضور ايران از ليست سياه را تعليق كند. اين ضرب‌العجل تاكنون دو بار از سوى FATF تمديد شده و ضرب‌العجل نهایی كمتر از چند هفته ديگر به پايان مى‌رسد.

 

 ۹- ايران براى خروج از ليست سياه بايد قوانين داخلی خود در مبارزه با پولشويی و تامين مالی تروريسم را بر اساس كنوانسيون‌های جهانى AML و CFT اصلاح و عملياتى نمايد.

 

 ۱۰- در صورت عدم پيوستن ايران به سازمان FATF  در طى فرصت باقى مانده و حضور دوباره ايران در ليست سياه، عملا ارائه هرگونه خدمات و ارتباطات مالی و بانكى و پولی از سوى بانک‌های جهانى به بانک‌های ايرانى ناممكن شده و كشور عملا در يک تحريم تمام عيار بانكى فراتر از تحريم‌های آمريكا قرار خواهد گرفت

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای مورد نیاز با * مشخص شده است

نوشتن دیدگاه

درخواست مشاوره و استعلام هزینه
آرمان پرداز را در نقشه بیابید ...