چگونگی ایجاد حسابرسی داخلی
تداوم انقلاب صنعتی در اروپای قرن نوزدهم، ایجاد کارخانههای بزرگ و بزرگتر و اجرای طرحهای عظیمی چون احداث شبکههای سراسری راهآهن را میطلبید که نیازمند به سرمایههای کلان بود. تامین چنین سرمایههایی از امکانات مالی یک یا چند سرمایه گذار فراتر بود و از سویی، یک یا چند سرمایهدار نیز آمادگی پذیرفتن خطر تجارتی چنین فعالیتهای بزرگی را نداشتند.
با بهرهگیری از دو دست آورد بزرگ و مفید انقلاب صنعتی، یعنی سازماندهی و همکاری، شرکتهایی شکل گرفت که مسئولیت صاحبان سرمایه آنها محدود به مبلغ سرمایه گذاریشان بود و در قالب چنین مشارکتهایی، سرمایههای کوچکی تجهیز گردید و راهحل مناسبی برای تامین سرمایههای کلان و توزیع مخاطرات تجارتی فراهم آمد.
سرمایههای چنین شرکتهایی به سهام تقسیم شده و سهام آنها قابل نقل و انتقال بود.
چگونگی ایجاد حسابرسی داخلی
تعریف حسابرسی داخلی در واقع هدف اساسی، ماهیت و دامنه حسابرسی داخلی را بیان می کند.
حسابرسی داخلی یک فعالیت مستقل، اطمینان بخش واقع بینانه و مشاوره ای است که برای ارزش افزایی و بهبود عملیات سازمان طراحی شده است. حسابرسی داخلی با فراهم ساختن رویکردی سیستماتیک و روش مند برای ارزیابی و بهبود اثربخشی فرآیندهای راهبری، مدیریت ریسک و کنترل، سازمان را در دستیابی به هدف هایش یاری می کند.”انجمن حسابرسان داخلی آمریکا”
چگونگی ایجاد حسابرسی داخلی
این تعریف از ترجمه استانداردهای بین المللی اجرای حرفه ای حسابرسی داخلی استخراج شده است. همچنین این استانداردها از سال 1391 توسط انجمن حسابرسان داخلی ایران برای اعضای خود لازم الاجرا می باشد
چارچوب بینالمللی کارهای حرفهای (IPPF)[ ی ]
انجمن حسابرسان داخلی که در سال ۱۹۴۱ در فلوریدا آمریکا راهاندازی شد، با بیش از ۱۷۵٬۰۰۰ عضو از ۱۶۵ کشور جهان بزرگترین انجمن حرفهای حسابرسی داخلی دنیا است. این انجمن صدای جهانی، نهاد مقرراتگذار، رهبر دانش، و آموزشدهندهٔ اصلی این حرفه در جهان به شمار میآید. ضابطهگذاری این انجمن در دو سطح انجام میشود[۱]:
(۱) هدایت دستوری، شامل:
(۲) رهنمودهای پیشنهادی، شامل:
این دو سطح، چارچوب بینالمللی کارهای حرفهای [ ۷] انجمن حسابرسان داخلی (با سرواژه IPPF) را تشکیل میدهند.