ابلاغ وقت رسیدگی مالیاتی

به دلالت ماده 246 ق.م.م وقت رسیدگی هیأت در مورد هر پرونده، جهت حضور مؤدی یا نماینده وی و نیز اعزام نماینده اداره امور مالیاتی

ابلاغ وقت رسیدگی مالیاتی

به دلالت ماده 246 ق.م.م وقت رسیدگی هیأت در مورد هر پرونده، جهت حضور مؤدی یا نماینده وی و نیز اعزام نماینده اداره امور مالیاتی باید به آنها ابلاغ گردد.

این ماده صراحت دارد که مؤدی می‌تواند برای شرکت در جلسه هیأت، نماینده معرفی نماید.

به عقیده نگارندگان اولاً: از عموم و اطلاق کلمه «مؤدی» برداشت می‌شود که مؤدی شامل اشخاص حقیقی و حقوقی بوده، بنابراین کلیه اشخاص(مؤدی) می‌توانند نماینده معرفی نمایند. ارائه معرفی‌نامه ولو عادی برای حضور در جلسه کفایت می‌کند. ثانیاً: نماینده اعم از وکلاء دادگستری یا غیر آنها است.ابلاغ وقت رسیدگی مالیاتی

وکلای دادگستری مکلفند طبق بند (د) ماده 103 ق.م.م که عیناً نقل می‌گردد بر روی وکالتنامه تمبر مالیاتی الصاق و ابطال نمایند:

«د- در مورد دعاوی و اختلافات مالی که در مراجع اختصاصی غیرقضایی رسیدگی و حل و فصل می‌شود و برای حق الوکاله آنها تعرفه خاصی مقرر نشده است از قبیل اختلافات مالیاتی و عوارض توسعه معابر شهرداری و نظایر آنها میزان حق‌الوکاله صرفاً از لحاظ مالیاتی به شرح زیر:

تا ده میلیون (10.000.000) ریال مابهالاختلاف، پنج درصد؛ تا سی میلیون (30.000.000) ریال مابه‌الاختلاف، چهار درصد نسبت به مازاد ده میلیون (10.000.000)ریال؛ از سی میلیون (30.000.000) ریال مابه‌الاختلاف به بالا سه درصد نسبت به مازاد سی میلیون (30.000.000)ریال منظور می‌شود و معادل پنج درصد آن تمبر باطل خواهد شد.

مفاد این بند درباره اشخاصی که وکالتاً در مراجع مذکور در این بند اقدام می‌نمایند (ولو اینکه وکیل دادگستری نباشند) نیز جاری است، جز در مورد کارمندان مؤدی یا پدر – مادر – برادر – خواهر – پسر – دختر – نواده و همسر مؤدی.

تبصره 1- در هر مورد که طبق مفاد این ماده عمل نشده باشد وکالت وکیل با رعایت مقررات قانون آیین دادرسی مدنی در هیچ یک از دادگاه‌ها و مراجع مزبور قابل قبول نخواهد بود مگر در مورد وکالت‌های مرجوعه از طرف وزارت‌خانه‌ها و مؤسسات دولتی و شرکت‌های دولتی و شهرداری‌ها و مؤسسات وابسته به دولت و شهرداری‌ها که محتاج به ابطال تمبر روی وکالت‌نامه نمی‌باشند.ابلاغ وقت رسیدگی مالیاتی

تبصره 2- وزارت‌خانه‌ها و مؤسسات دولتی و شرکت‌های دولتی و شهرداری‌ها و مؤسسات وابسته به دولت و شهرداری‌ها مکلف‌اند از وجوهی که بابت حق‌الوکاله به وکلا پرداخت می‌کنند پنج درصد آن را کسر و بابت علی‌الحساب مالیاتی وکیل ظرف ده روز به اداره امور مالیاتی محل پرداخت نمایند.

تبصره 3- در صورتی که پس از ابطال تمبر تعقیب دعوی به وکیل دیگری واگذار شود وکیل جدید مکلف به ابطال تمبر روی وکالت‌نامه مربوط نخواهد بود.

تبصره 4- در مواردی که دادگاه‌ها حق‌الوکاله یا خسارت حق‌الوکاله را بیشتر یا کمتر از مبلغی که مأخذ ابطال تمبر روی وکالت نامه قرار گرفته است تعیین نمایند مدیران دفتر دادگاه‌ها مکلف‌اند میزان مورد حکم قطعی را به اداره امور مالیاتی مربوط اطلاع دهند تا مابه‌التفاوت مورد محاسبه  قرار گیرد.»ابلاغ وقت رسیدگی مالیاتی

برابر تبصره ذیل ماده 246 ق.م.م، عدم حضور مؤدی یا نماینده مؤأی و نیز نماینده اداره امور مالیاتی مربوط مانع از رسیدگی هیأت و صدور رأی نخواهد بود.

البته نکته‌ای که باید مورد توجه قرار گیرد این است که هیأت می‌بایست احراز نماید که ابلاغ وقت جلسه به نحو صحیح ابلاغ شده است؛ والا جلسه باید تجدید شود.

در صورت درخواست کتبی مؤدی، یا وکیل یا نماینده قانونی وی، اداره امور مالیاتی یا هیأت حل اختلاف مالیاتی موظف است حسب مورد رونوشت جزئیات گزارش را که مبنای صدور برگ تشخیص قرار گرفته است و همچنین گزارش اجرای قرار را به وی اعلام نموده و هرگونه توضیحی را که در این خصوص بخواهد به او بدهند. چنانچه رسیدگی هیأت حل اختلاف مالیاتی منجر به صدور قرار اعم از رسیدگی یا رفع نقص شود ابلاغ نسخه‌ای از قرار صادره جهت اطلاع مؤدی الزامی می‌باشد (بند 25 دستورالعمل دادرسی مالیاتی).

در صورتی که مؤدی مالیاتی به نحوه ارزیابی دارایی ها از سوی واحد مالیاتی ذیربط معترض باشد می‌تواند، برابر فرم مربوطه، اعتراض و درخواست استفاده از خدمات کارشناس رسمی دادگستری را با قبول هزینه آن به دبیرخانه هیأت‌های حل اختلاف مالیاتی اعلام دارد. دبیرخانه هیأت‌های حل اختلاف مالیاتی موظف است ضمن ثبت درخواست مؤدی و تعیین کارشناس رسمی دادگستری و اخذ گزارش کارشناس رسمی حداکثر ظرف مدت زمان 60 روز، نسبت به احاله پرونده به هیأت حل اختلاف مالیاتی جهت صدور رأی اقدام نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای مورد نیاز با * مشخص شده است

نوشتن دیدگاه

درخواست مشاوره و استعلام هزینه
آرمان پرداز را در نقشه بیابید ...