نکات کلیدی حسابداری صنعتی و حسابداری تولیدی
1️⃣ از نکات کلیدی حسابداری تعریف مراکز هزینه، تولیدی، پشتیبانی و اداری: در چنین کسب و کارهایی حتماً باید مراکز و واحدهای تولید و پشتیبانی و اداری و هزینه به تفکیک از هم مشخص شوند تا بتوان در گزارش مرتبط و آتی، آمار دقیقی از هریک از این مراکز تهیه کرد.
2️⃣ تعریف ایستگاه های کاری: در برخی کسب و کارهای تولیدی و صنعتی و یا کارخانجات متنوع، ممکن است که ایستگاه های کاری مختلفی وجود داشته باشد. برای مثال ممکن است یک کارخانه شیرآلات دارای چندین واحد تولید باشد و یا دفتر مرکزی آن واقع در محلی به دور از کارخانه و یا با شعب گوناگون باشد.
3️⃣ تعریف ماهیت فعالیت ها: تمامی فعالیت ها باید به صورت صحیح از یکدیگر تفکیک شوند و اینکار را میتوان به مهندیس بخش فنی و کارشناسان خبره واگذار کرد.
4️⃣ تعریف ماشین آلات: در یک واحد تولیدی یا صنعتی، لازم است که تمامی ماشین آلات به دقت و درستی تعریف شوند.
نکات کلیدی حسابداری
5️⃣ تعریف ظرفیت ها
6️⃣ تعریف تقویم های کاری: یکی از مزیت های استفاده ازبرنامه حسابداری چه در کسب و کارهای صنعتی و تولیدی، بلکه در تمامی مشاغل، زمانبندی و هشدارهای به موقع سیستم می باشد. لذا با استفاده از این قابلیت می توانید فرآیند های مختلف در جریان تولید یک محصول را زمانبندی نمایید.
نکات کلیدی حسابداری
7️⃣ تعریف فرایند تولید
8️⃣ تعریف فرمول ساخت : فرمول ساخت کالا یا محصول، به عنوان یک برگ برنده برای کسب و کارهای تولیدی و صنعتی می باشند و این فرمول ها باید در محلی مطمئن نگهداری شوند که در عین حال برای تولید کنندگان و مدیران قابل دسترس نیز باشد. یکی از ابزارهای کاربردی که در اینگونه کسب و کارها مورد استفاده مدیران قرار میگیرد استفاده از برنامه حسابداری تولیدی می باشد که با دارا بودن ویژگی های منحصر به فرد مورد نیاز یک واحد تولیدی و صنعتی، امکاناتی را در خصوص تولید کالا و تعریف و نگهداری فرمول ساخت هر کالا در اختیار مدیران و مسئولان مربوط قرار می دهد.
9️⃣ ایجاد رابطه بین فرمول ساخت و فرایند تولید
بازنگری کدینگ حسابداری دربرنامه
⏸ بازنگری کدینگ کالا در برنامه
نکات کلیدی حسابداری
2️⃣1️⃣ بازنگری انبار ها: مدیریت انبارها، فاکتورهای مرتبط با انبار، تهیه گزارش از موجودی انبار و … برای یک واحد تولیدی بسیار حائز اهیمت است چرا که کالای تولید شده با سرمایه اولیه تولید شده است و نگهداری و حفظ آن، برای تبدیل آن کالا به سود مهم است. لذا مدیریت انبار باید به شکلی دقیق انجام شود.
3️⃣1️⃣ تعیین کالاهای مشابه
4️⃣1️⃣ تعیین محصول نهایی و مشترک