نحوه برخورد حسابداری
نحوه برخورد حسابداری با مثال اگه تعداد 5000عدد سبد میوه 20کیلوئی به ارزش هر سبد 70000ریال خریداری کنیم و جهت حمل محصولات کشاورزی از مزرعه به کارخانه استفاده شود (مانند گوجه فرنگی)، خرید سبد ها به چه حسابی باید بدهکار شود؟
شایان ذکر است که این سبدها به صورت امانی از شرکت خارج شده و به کشاورزان جهت حمل بار تحویل داده میشود که احتمال عدم برگشت تعدادی از سبدها نیز وجود دارد. درضمن ممکن است در طی فرایند کار نیز تعدادی شکسته و از چرخه خارج گردند.
نحوه برخورد حسابداری
لطفا نحوه برخورد حسابداری با این رویدادها را در قالب سند حسابداری تشریح نمائید.
پاسخ :
بهتر است انتقال این ظروف در سیستم انبار، بوسیله یك كاردكس در قالب ایجاد یك انبارك (كه جزء موجودی كالا است) كنترل شود كه ورود و خروج و … در آن مشخص است. شخصی كه ظروف به وی تحویل داده می شود را “موزع (توزیع كننده)” می نامند كه ظروف تحویلی به وی در حساب انبارك ایشان منظور می شود.
زمانی كه شما ظروف را خریداری می كنید بایستی آنها را در موجودی كالا تحت عنوان “ظروف” ثبت نمائید.
موجودی كالا (ظروف) *
صندوق/ بانك/ … *
نحوه برخورد حسابداری
هنگامی كه ظروف را بابت حمل به موزع تحویل می دهید، بابت این نقل و انتقال حساب انبارك موزع را در سیستم انبار بدهكار و انبار اصلی را بستانكار كنید.
در صورتی كه خسارتی به ظروف وارد گردیده باشد دو حالت وجود دارد:
الف) خسارت وارده از طرف موزع نباشد كه این مورد به دلیل عمر مفید پایين این ظروف بیشتر اتفاق می افتد.
درسیستم انبار؛ یك حواله خروج از انبارك موزع صادر می كنید و در دفاتر نیز این هزینه جزء هزینه های توزیع و فروش آورده می شود كه ثبت زیر زده می شود:
هزینه حمل/ بسته بندی *
موجودی كالا *
ب) خسارت وارده ناشی از سهل انگاری موزع باشد.
صندوق/ ح.دریافتنی *
موجودی كالا *
.