در سال جدید برای شرکت خود ذخیره مالیات بر درآمد گرفته اید؟
ذخیره مالیات بر درآمد
ذخیره مالیات به دلیل اختلاف بین قوانین مالیاتی و اصول حسابداری ایجاد میشود. بدهی مالیاتی تا زمان قطعی شدن آن ماهیتا یک بدهی برآوردی به حساب می آید و معمولا تحت عنوان ذخیره مالیات ثبت و گزارش می گردد. ذخیره مالیات یکی از بدهی های برآوردی واحدهای تجاری محسوب می شود و به همین دلیل تغییر مبلغ سال جاری در سال آتی به عنوان تغییر در برآورد محسوب می شود.
مالیات تکلیفی چیست ؟
مالیات تکلیفی قسمتی از مالیات بر درآمد اشخاص است که تکلیف کسر و پرداخت آن طبق احکام قانونی مربوطه در برخی منابع مالیات بر درآمد به عهده پرداخت کنندگان وجوه است .
ماده۵۳،تبصره۹ (مالیات تکلیفی اجاره املاک)،
مواد۸۵و۸۶ اصلاحی (مالیات تکلیفی حقوق)
ماده۱۰۲ (مالیات تکلیفی مضاربه)
ماده۱۰۳ (مالیات تکلیفی حق الوکاله)
ماده۱۰۴ (مالیات تکلیفی حق الزحمه ها)
ماده۱۰۷ (مالیات تکلیفی اشخاص حقوقی خارجی وموسسات مقیم خارج)
ماده۱۰۹ (مالیات تکلیفی موسسات بیمه)
ماده۱۱۶ (تکلیف مدیران تصفیه اشخاص حقوقی)
ماده۱۱۸ (مسئولیت آخرین مدیران شخص حقوقی ومدیران تصفیه وضامن ها)
ماده۱۲۳ (مالیات تکلیفی منافع بلاعوض اموال)
ماده۱۴۳ (مالیات تکلیفی نقل وانتقال سهام)
در مالیات تکلیفی اگر شما دریافت کننده خدمات باشید وظیفه دارید در قرارداد با اشخاص ثالث ، از شخص کسب کننده درآمد ، مالیات را کسر و به اداره دارایی واریز کنید و اگر شما ارائه کننده خدمات ( پیمانکار ) هستید ، کارفرما مکلف است از شما مالیات را کسر و به اداره دارایی پرداخت کند.
در خصوص مالیات بر عملکرد باید بیان کرد که در مالیات عملکرد شرکت شما همیشه خود پرداخت کننده مالیات است . بعد از آنکه صورتحساب سود و زیان شرکت تنظیم گردید باید به میزان ۲۵% رقم سود خالص شرکت به عنوان مالیات عملکرد محاسبه و ثبت شود . با این تفاسیر لازم است که حسابداران در روزهای ابتدایی سال میزان ذخیره مالیات بر درآمد را برای شرکت خود پیش بینی نمایند .
برای تعیین ذخیره مالیات بردرآمد از طریق سالهای قبل هم می توان اقدام نمود. به طوری که به میزانی که در سال قبل مالیات پرداخت شده در ابتدای سال ذخیره ایی برای سال جدید درنظر گرفته شود که بعد از پرداخت از حساب ذخیره خارج خواهد شد