چگونگی اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده مناطق آزاد تجاری
ارزش افزوده مناطق آزاد تجاری
سلام به همه شما عزیزان. مطالعه مطالب مفید مالی و مالیاتی با زبانی نرم و قابل فهم برای همه یک نیاز ضروری است. ارزش افزوده مناطق آزاد تجاری یکی از موضوعاتی است که همچنان با گذشت سالها از اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده جای برای ذکر نکات مهم دارد. از این جهت امروز به بیان مطالب مالیاتی به صورت نکته ای به همراه سوالات مطرح شده در آزمون های مالیاتی خواهیم پرداخت. این نکات به استناد بخشنامه ۵۴۴۰۹ سال۱۳۸۸ بیان خواهد شد:
- مبادلات کالا و خدمات بین اشخاص و فعلان اقتصادی مقیم در مناطق آزاد تجاری صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی، که در داخل محدوده مناطق یاد شده انجام شود مشمول مالیات بر ارزش افزوده نیستند.
- صادرات کالاها و خدمات از مناطق مذکور به خارج از کشور و همچنین واردات کالا و خدمات از خارج کشور به مناطق یاد شده مشمول مالیات و عوارض بر ارزش افزوده نمی باشند.
- اما نکته اینجاست که واردات کالاها و خدمات از مناطق یاد شده به قلمرو گمرکی کشور مشمول پرداخت مالیات و عوارض می باشد.
نکته بعدی در خصوص معافیت صادرات کالاو خدمات ارزش افزوده مناطق آزاد تجاری است. طبق ماده ۱۳ قانون مالیات بر ارزش افزوده کالاها و خدماتی که از مبادی خروجی رسمی صادر شوند از مالیات بر ارزش افزوده معاف خواهند بود و در صورتی که مالیاتی بابت این موارد پرداخت شده باشد با ارائه اسناد و مدارک مثبته مسترد خواهد شد.
همچنین اگر مسافران تبعه کشورهای خارجی مالیات و عوارضی از بابت کالاهایی که خریده اند پرداخت کرده باشند و از تاریخ خریدشان تا تاریخ خروجشان ۲ ماه بیشتر نگذشته باشد از محل وصولی های جاری درآمد در زمان خروج از کشور با ارائه مدارک مربوطه مشمول استرداد خواهند بود.
سوالات چهارگزینه ای آزمون های مالیاتی:
- آزمون ماموران مالیاتی۱۳۹۱) بر اساس قانون مالیات بر ارزش افزوده، کدام یک از موارد زیر واردات تلقی می شود؟۱) ورود کالا به مناطق ویژه۲) ورود خدمت به مناطق آزاد تجاری – صنعتی۳) ورود خدمت از خارج از کشور به قلمرو گمرکی۴) ورود کالا به مناطق آزاد تجاری – صنعتی
- آزمون۱) صدور کالا یا خدمت به مناطق آزاد تجاری – صنعتی۲) صدور کالا یا خدمت به مناطق ویژه اقتصادی۳) صدور کالا یا خدمت به خار ج از کشور۴) همه موارد
- ماموران مالیاتی۱۳۹۱) بر اساس قانون مالیات بر ارزش افزوده، کدام یک از موارد زیر صادرات تلقی می شود؟
- آزمون ماموران مالیاتی۱۳۹۴) شرکتی که در منطقه ویژه اقتصادی بود اقدام به فروش ۲۰۰۰۰۰۰ در سال ۹۴ به شرکت دیگری نمود. شرکت خریدار خارج از منطقه ویژه اقتصادی قرار دارد. مالیات و عوارض ارزش افزوده کالای فروش رفته برای شرکت اول چه میزان محاسبه خواهد شد؟۱) ۳۰۰۰۰۲)۶۰۰۰۰۳) ۹۰۰۰۰۴) مشمول مالیات نمی باشد.
- آزمون حسابدار رسمی ۱۳۹۳) تاریخ تعلق مالیات بر ارزش افزوده واردات خدمت کدام گزینه است؟۱)تاریخ ارائه خدمت۲) تاریخ صورت حساب۳) تاریخ پرداخت مابه ازاء۴) تاریخ صورت حساب یا ارائه خدمت هر کدام مقدم باشد.
۱: ۳