نحوه محاسبه مالیات بر درآمد
مشاوره مالیاتی
نحوه محاسبه مالیات بر درآمد
نحوه محاسبه مالیات بر درآمد مشاغل
درآمد مشمول مالیات برای صاحبان مشاغل از روشهای زیر شناسایی می شوند:
از طریق رسیدگی به دفاتر و اسناد و مدارک
شناسایی درآمد مشمول مالیات از طریق علی الراس
چگونگی محاسبه مالیات بر درآمد مشاغل از طریق رسیدگی به دفاتر و اسناد و مدارک در زیر بصورت یک مطلب آموزشی ارایه می شود.
چنانچه شخص مودی طبق مقررات قانون مالیات های مستقیم انجام تکالیف نموده باشد. از طریق رسیدگی به دفاتر و اسناد و مدارک محاسبه می گردد.
به عبارتی تکالیف و دستورالعمل های صادره در خصوص تنظیم، نگهداری و تحریر دفاتر و رعایت اصول و موازین و استانداردهای حسابداری پایبند باشد و حسابداری را طبق استاندارد های حسابداری انجام داده باشد و حسابداری آنها پذیرفته شده باشد از این طریق انجام می شود.
جهت رسیدگی از طریق دفاتر و اسناد، موارد زیر را رعایت کنیم:
حداکثر تا چهار ماه پس از پایان سال مالی ترازنامه و حساب سود و زیان خود را به اداره امور مالیاتی ذیربط تسلیم نماییم.
طی درخواست کتبی سازمان امور مالیاتی نسبت به ارایه دفاتر و مدارک حسابداری بهممیز مالیاتی در محل کار خود اقدام نماییم.
دفاتر قانونی و اسناد و مدارک مالی را بر اساس آیین نامه اجرایی مربوط به نوع دفاتر اسناد و مدارک و روشهای نگهداری آنها و استانداردهای پذیرفته شده حسابداری تنظیم و تحریر نماییم.
دفاتر و اسناد و مدارک ارایه شده برای محاسبه درآمد مشمول مالیات به نظر اداره امور مالیاتی با هیئت سه نفری موضوع بند 3 ماده 97 قانون مالیات های مستقیم (اصلاحیه تاریخ 1380/11/27) از کفایت لازم برخوردار و حسب مورد قابل رسیدگی باشد.
پیشنهاد بازدید دانلود قانون مالیات بر ارزش افزوده
در مواردی که هیات اجرایی موضوع ماده 181 قانون مالیات های مستقیم به اقامتگاه قانونی مودی مراجعه می نماید، گزارش هیات دایر بر صحت عمل مودی بوده باشد.
نحوه محاسبه درآمد مشمول مالیات از طریق رسیدگی به دفاتر و اسناد
دفاتر و اسناد ارایه شده برای محاسبه مالیات بر درآمد مشمول مالیات طبق هیات تشکیل شده از سه نفر حسابرس انتخاب شده از سوی ریاست سازمان امور مالیاتی انجام می شود. که موضوع بند 3 ماده 97 قانون مالیات های مستقیم اصلاحی 1380/11/27 قابل رسیدگی می باشد.
درآمد مشمول مالیات از طریق رسیدگی به دفاتر اسناد صورت می گیرد.
طبق قوانین مالیاتی ارایه شده، سازمان امور مالیاتی در قسمت هزینه های قابل قبول و استهلاک که در ماده های 147 و 157 قانون مالیات های مستقیم آمده رسیدگی را انجام می دهد.
تنها در صورتی هزینه های موسسه از سوی سازمان امور مالیاتی مورد قبول واقع می شود که محرز شود مطابق قانون های ذکر شده می باشد.
در غیر اینصورت هزینه ها به درآمدهای مشمول مالیات عودت داده می شود و مجموع آن با درآمدهای موسسه، مشمول مالیات بر درآمد می شوند.
چنانچه موسسه ضرر داده باشد هزینه های برگشتی از ضرر ابراز شده کم می شود