مدیریت کاربرگهای حسابرسی در برگیرنده دو جنبه مهم و اساسی به شرح زیر است:

اثبات درستی ارزیابی­ها

مدیریت کاربرگها حسابرسی در برگیرنده دو جنبه مهم و اساسی به شرح زیر است:

2- مالکیت و ایمنی کاربرگها

بررسی کاربرگها. با پیشرفت گام به گام کار حسابرسی کاربرگهای حسابرسی نیز توسط مسئول مستقیم حسابرس تهیه کننده کاربرگها بررسی می­شود. برنامه حسابرسی معمولاً توسط سرپرست گروه حسابرسی تهیه و توسط مدیر قسمت حسابرسی تصویب و امضا می­شود. بررسی کننده باید کاربرگ مزبور را امضا و تاریخ بررسی را در آن ثبت نماید.

مالکیت و ایمنی کاربرگها. کاربرگها به سازمان ذیربط واحد حسابرسی داخلی  تعلق دارد نه شخص حسابرسان داخلی. حسابرسان داخلی، دسترسی کنترل شده­ای به کاربرگهای حسابرسی دارند. استانداردهای حرفه­ای مقرر می­دارد که حسابرسان داخلی می­توانند برخی کاربرگهای حسابرسی را به منظور اثبات یا تشریح یک یافته یا پیشنهاد حسابرسی به قسمت مورد رسیدگی نشان دهند.

مدیریت واحد مورد رسیدگی نیز می­تواند مستندات سیستمهایی را که واحد حسابرسی داخلی تهیه کرده است مورد استفاده قرار دهد تا از بازسازی چنین اسنادی و تحمل هزینه دوباره پرهیز شود. هیچیک از اشخاص خارج از سازمان حق مطالعه و بررسی کاربرگهای حسابرسی داخلی را ندارد مگر به دستور دادگاه. کاربرگهای حسابرسی داخلی می­تواند حسابرسان مستقل را در طراحی حسابرسی صورتهای مالی یاری کند.

 

حسابرسان به دلیل اهمیتی که  دارد و پشتیبان یافته­های حسابرسی است و با توجه به ماهیت محرمانه آنها تمام کوشش خود را بکار بندند تا از گم شدن از بین رفتن و سوء استفاده از آنها پیشگیری کند. کاربرگهای حسابرسی داخلی در کمدهای قفل دار نگهداری می­شود. شب هنگام که حسابرسان کاربرگرهای خود را ترک می­کنند برای این که کاربرگها از دسترس اشخاص غیر مسئول دور بماند آنها را در کیف دستی قفل شده و در اتاقی می­گذارند که در آن نیز قفل می­شود. چنانچه لازم باشد حسابرس محل کار خود را در طول روز ترک کند کاربرگها را یا همراه خود می­برد یا در محل امنی قرار می­دهد.

تهیه کاربرگ: با روشن شدن میزان اهمیت کاربرگهای حسابرسی حتماً حدس زده­ایدکه هر کاربرگ با چه دقت و توجهی تهیه می­شود. راهنماییهای لازم برای تهیه کاربرگها شامل موارد زیر است:

1- کامل و دقیق بودن

2- شفاف و قابل فهم بودن

3- خوانا، منظم و مرتب بودن

4- مربوط بودن و تفصیل مناسب داشتن

5- به طراحی و آرایش مناسب آراسته بودن

با توجه به استانداردهای بالا شکل و چارچوب کلی کاربرگها مشخص می­شود. هر کاربرگ باید دارای یک سرفصل شامل نام و مشخصات قسمت مورد رسیدگی هدفهای  حسابرسی و اقلامی که آزمون می­شوند مانند بررسی قراردادهای مشتریان، آزمون کنترلهای تولید یا ارزیابی مدیریت موجودی کالا کار حسابرسی مورد اجرا مانند مستند کردن کنترلها، شمارش عینی موجودیها یا گرداوری و تجزیه و تحلیل نمونه­گیری آماری باشد. نام و امضای تهیه کننده کاربرگ و تاریخ تهیه آن در محلی ثبت می­شود که برای این منظور اختصاص داده شده است.

نشانه­ های حسابرسی: در کاربرگهای حسابرسی انواع علامتها را به نشانه کنترل یا انجام کاری مشاهده می­کنید. این نشانه­ها با حروف کوچک دستنویس و اشکال هندسی پیش یا پس از اقلام مرتبط با اطلاعات خاص مورد آزمون حسابرسی نشان داده می­شود. از آنجا که نشانه­های استاندارد یا پذیرفته شده همگانی برای نشانه گذاری وجود ندارد هر حسابرس و واحد حسابرسی از نشانه­های خاص خود استفاده می­کند.

کامپیوتری کردن کاربرگها: یکی از ابتدایی­ترین شکل استفاده از  کامپیوترهای کوچک در حسابرسی تهیه کاربرگهاست. مزایای استفاده از این نوع تکنولوی برای تهیه کاربرگ سرعت و دقت و نظم آنهاست و از این طریق می­توان  از پایگاهی دور افتاده با دستگاه­های دیگر موجود در واحد حسابرسی داخلی ارتباط مستقیم برقرار کرد به گونه­ای که بتوان کل عملیات حسابرسی را از محل ماموریت بررسی کرد.

 

 

فصل 5

گزینش قسمت­ها برای حسابرسی

سه راه اصلی برای انتخاب قسمت­ها وجود دارد:

  • تهیه منظم جدول حسابرسی قسمتها برای دوره برنامه­ریزی شده.

به درخواست مدیریت ارشد یا

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای مورد نیاز با * مشخص شده است

نوشتن دیدگاه

درخواست مشاوره و استعلام هزینه
آرمان پرداز را در نقشه بیابید ...