پذیرش اعتبار مالیاتی ارزش افزوده درصورت نقص اطلاعات صورتحساب فروش
پذیرش اعتبار مالیاتی ارزش افزوده
با صدور بخشنامه جدید که توسط رئیس سازمان امور مالیاتی در ۲۹ مهرماه ۹۶ ابلاغ شد اعتبار مالیاتی ارزش افزوده درصورت نقص اطلاعات صورتحساب فروش کالا و خدمات مورد پذیرش قرار خواهد گرفت.
متن کامل بخشنامه به شرح زیر است :
بخشنامه ۲۹مهر ماه سازمان امور مالیاتی
این بخشنامه عنوان میدارد که : طبق دستورالعمل صدور صورت حساب فروش کالا و ارائه خدمات که طی بخشنامه شماره ۱۷۲۶ مورخ ۱۳۸۷/۶/۲۳ جهت اجرا به ادارات امور دارایی ابلاغ شد، از پذیرش مالیات و عوارض ارزش افزوده به عنوان اعتبار مالیاتی خریدار خودداری می نماید. فلذا برای رعایت حقوق مودیان و دولت در صورتی که با انجام رسیدگی های لازم واقعی بودن معامله محرز گردد، صرف نقص اطلاعات صورتحساب از جمله کد پستی و سایر موارد، موجبی برای عدم پذیرش اعتبار مالیاتی مودیان در نظام مالیاتی بر ارزش افزوده نخواهد بود.
در بخشنامه شماره ۱۷۲۶ بیان شده بود با توجه به ماده ۱۹ قانون ارزش افزوده ( که ماده ۱۹ بیان می کند مودیان در قبال عرضه کالا یا خدمت مکلفند که صورتحسابی مطابق آنچه سازمان امور مالیاتی اعلام کرده است، صادر و مالیات و عوارض را در آن ثبت کند.) مودیانی که در سال ۸۷ از قالب صورتحساب قبلی استفاده نمودند تا پایان همان سال میتوانند از این نوع صورتحسابها استفاده کنند، و آن دسته از افرادی که از قالب جدید اعلام شده استفاده کنند همان فرمت صورتحساب در رسیدگی مالیات عملکردشان نیز قابل قبول خواهد بود.
نمونه فرم صورتحساب مورد تایید سازمان به شرح زیر است:
اعتبار مالیاتی چیست؟
اما اینکه اعتبار مالیاتی ارزش افزوده چیست هم از جمله موارد با اهمیت مطرح شده در این بخشنامه بود. زمانی که مالیات بر ارزش افزوده خرید از مالیات بر ارزش افزوده فروش بیشتر باشد اعتبار مالیاتی به وجود خواهد آمد در واقع میزان خریدهایی که شرکت انجام داده و بابت آن مالیات بر ارزش افزوده پرداخت نموده از میزان فروش هایی که انجام شده و بابت آن مالیات بر ارزش افزوده دریافت نموده بیشتر است. این یعنی میزان خریدهای شرکت از فروش رفته بیشتر بوده و در سازمان برای او اعتبار مالیاتی در آن دوره لحاظ خواهد تا اگر در دوره های بعدی فروش بیشتری داشت میزان ارزش افزوده از آن رقم کسر گردد.
در نتیجه میتوان به یقین اعلام نمود که مودی اولویت اصلی فعالیتهایش باید محاسبه دقیق و اعلام شفاف اطلاعات فروش و مبادلاتش باشد و در کنار این مورد باید اطلاعات خود را دقیق و کامل ارائه نماید در طرف مقابل نیز ممیزان گرامی موظفند تا اطلاعات رسیده را دقیق بررسی نمایند.
پذیرش اعتبار مالیاتی ارزش افزوده