هزینه تعمیرات و نگهداری ماشین­ آلات و سایر اموال

حسابرسی مالیاتی مهندسی مشاور

هزینه تعمیرات و نگهداری ماشین ­آلات و سایر اموال

هزینه تعمیرات و نگهداری ماشین­آلات و اموال معمولاً از دو دسته هزینه یکی لوازم مصرفی و دیگری دستمزد تا حق­الزحمه پرداخت تشکیل می­شود.

۱- رویه شرکت را در مورد تعمیر و نگهداری اموال مورد بررسی قرار دهید و ضمن یادداشت خلاصه آن چنانچه شرکت قراردادهایی بدین منظور منعقد نموده رونوشت یا فتوکپی قراردادها را اخذ و مطالعه نموده.

۲- لوازم مصرفی را که مستقیماً خریداری و به مصرف رسیده از نظر تعمیرات اساسی کنترل نموده و با اسناد و مدارک و فاکتورهای خرید ضمیمه و همچنین نظریه کارشناس فنی در خصوص لزوم تعویض لوازم مطابقت دهید.

۳- چنانچه لوازم مصرفی قبلاً خریداری و انبار می­شود و طبق اصول صحیح از انبار خارج و مصرف می­گردد، به شرح زیر اقدام نمایید.

الف) … درصدی از خریدها را با فاکتور خرید. رسید تحویل انبار و مجوزهای داخلی را کنترل کنید.

ب) … درصدی از خریدها را به کارتهای انبار ربط دهید.

ج) … درصدی از محاسبات کارتها را کنترل نمایید.

د) … درصدی از حواله­های صادره برای مصرف را با درخواست قسمت فنی و مجوزهای صادره تطبیق نمایید.

هـ) … درصدی از قیمت­گذاری حواله انبارها را با توجه به روش شرکت کنترل کنید.

و) … درصدی از ثبت­های کارت انبار را با دفاتر معین تطبیق دهید.

۴. چنانچه لوازم مصرفی یکجا خریداری می­گردد، ولی بر اساس اصول صحیح به حساب منظور نمی­شود،‌با توجه به رویه شرکت بر طبق نظر سرپرست، مصرف لوازم را کنترل نمایید به ترتیبی که نسبت به مبلغ منظور شده به حساب هزینه قانع شوید.

  1. در مواردی که هزینه نگهداری و تعمیرات بر اساس قرارداد پرداخت می­شود، پرداخت­های شرکت را با توجه به قرارداد مورد رسیدگی قرار داده به طرف حساب ربط دهید. به خصوص نظریه مسئولین فنی شرکت در خصوص انجام تعهد به وسیله متعهد را ملاحظه نمایید.

  2. دستمزدها و حق­الزحمه­های پرداختی را که به حساب تعمیرات و نگهداری،‌منظور شده با توجه به اسناد و مدارک و مجوزهای مربوطه رسیدگی نموده به طرف حساب ربط دهید و صورتی به شرح زیر تهیه نمایید:

شماره و تاریخ سند، موضوع پرداخت، گیرنده وجه،مبلغ پرداخت شده، مالیات قانونی، مالیات مکسوره، برگ درخواست مالیات، شماره و تاریخ فیش بانکی، اقلام فاقد مدرک، اقلام غیرقابل قبول.

  1. صورتی از اقلام موضوع بندهای ۱-2-3 و 5 که فاقد مدرک یا غیرقابل قبول می­باشد تهیه نمایید.

  2. در مواردی که لوازم مصرفی در پایان سال موجودی دارد، محاسبات شرکت را در خصوص قیمت­گذاری موجودی کنترل نمایید.

  3. چنانچه دستمزد و حق­الزحمه یا هزینه­های موضوع بند ۵ به حساب بستانکاران منظور شده است(هزینه­های پرداختنی) پرداخت این اقلام را در سال بعد پیگیری نمایید.

  4. در صورتیکه هزینه تعمیرات یا تعویض قطعات یدکی بعنوان تعمیرات اساسی تلقی گردد از هزینه مربوط قابل برگشت بوده و باید به قیمت تمام شده دارایی اضافه و مستهلک گردد تعمیرات اساسی دارایی دارای شرایط زیر باشد.

الف) ظرفیت کاری (بازدهی) دارایی را افزایش دهد.

ب) عمر مفید دارایی را افزایش دهد

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای مورد نیاز با * مشخص شده است

نوشتن دیدگاه

درخواست مشاوره و استعلام هزینه
آرمان پرداز را در نقشه بیابید ...