هزینه­ های تأسیس و هزینه­ های قبل از بهره ­برداری

واژه های پیمانکاری

هزینه­ های تأسیس و هزینه ­های قبل از بهره ­برداری

هزینه­های تأسیس آن دسته از هزینه­ها است که برای ایجاد مؤسسه مصرف می­گردد مانند هزینه­های ثبت شرکت، حق­المشاوره پرداختی برای تأسیس،‌حق تعمیر سرمایه هزینه­های مربوط به پذیره­نویسی سهام،‌هزینه­های مربوط به درج آگهی و تأسیس و امثالهم.

هزینه­های قبل از بهره­برداری که خاص شرکت­های تولیدی می­باشد شامل کلیه مخارج اداری و هزینه­های تولیدی تأسیسات کارخانه و نصب و راه­اندازی ماشین­آلات و سایر هزینه­هایی است که مربوط به دوره آزمایشی شرکت از تاریخ تأسیس تا تاریخ شروع به بهره­برداری می­باشد. روش رسیدگی به شرح زیر است:

۱- صورت خلاصه­ای از هزینه­های تأسیس و هزینه­های قبل از بهره­برداری از صاحب مؤسسه اخذ و یا تهیه نمایید که شامل اطلاعات زیر باشد.

شرح هزینه (در این ستون هزینه­های تأسیس و قبل از بهره­برداری در سرفصلهای مختلف که طبقه­بندی می­شود مانند:‌هزینه­های ثبت، حق­المشاوره­های پرداختی،‌حق تمبر سرمایه، حقوق قبل از بهره­برداری، دستمزد قبل از بهره­برداری، هزینه­های آب و برق و غیره) سال انجام هزینه،‌مبلغ کل هزینه. تاریخ شروع بهره­برداری،‌مبلغ صحیح قابل استهلاک،‌استهلاک قانونی، استهلاک محسوس شرکت. کسر محسوبی،‌اضافه محسوبی.

2- صورت تهیه شده به شرح فوق را با دفاتر و اظهارنامه مالیاتی مؤدی تطبیق نمایید.

3- در اولین سال رسیدگی کلیه هزینه پرداختی شرکت را که در حسابهای فوق­الذکر ثبت است با توجه به مجوزها، اسناد و مدارک ضمیمه کنترل نمایید و اقلام غیرقابل قبول و فاقد مدرک را استخراج نمایید.

4- کلیه هزینه­ها را به طرف حساب مربوطه ربط دهید و بدین ترتیب پرداخت هزینه را اثبات کنید.

5- با توجه به مبلغ قابل استهلاک (جمع هزینه پس از کسر اقلام فاقد مدرک و غیرقابل قبول) و تاریخ شروع بهره­برداری هزینه استهلاک قانونی دارایی­های فوق را محاسبه و در صورت تنظیمی موضوع بند ۱ درج نمایید.

6- کسر مالیات از پرداخت­هایی را که شرکت موظف به کسر آن بوده کنترل نموده و صورتی به شرح زیر تنظیم نمایید:

تاریخ سند پرداخت، عنوان پرداخت،‌نام و مشخصات گیرنده وجه، مبلغ پرداختی مالیات قانونی، مالیات مکسوره،‌مالیات واریزی، مشاره برگ درخواست، شماره و تاریخ فیش بانکی.

7- درآمدهای حاصل مربوط به دوره قبل از بهره­برداری را تجزیه کرده و مبالغ هر یک را در کاربرگ مربوط یادداشت نمایید.

8- درآمدهای بند 7 را با مدارک و اسناد مربوط سندرسی نمایید.

9- مشخص نمایید درآمدهای فوق که شامل فروش محصولات آزمایشی، فروش ضایعات مواد،‌فروش محصولات معیوب و غیره است آیا از هزینه­های مربوط برگشت شده یا تحت سرفصل جداگانه­ای به نام درآمد ثبت گردیده است.

10- دقت شود که هزینه­های قبل از بهره­برداری به حساب دارایی و یا دارایی در حساب هزینه قبل از بهره­برداری منظور نشود زیرا استهلاک آنها متفاوت است.

11- هزینه­های قبل از بهره­برداری مورد رسیدگی قرار گیرد و اقلام غیرقابل قبول برگشت شود چون از تاریخ شروع به بهره­برداری ظرف ۱۰ سال بطور مساوی از سود سالهای بعد کسر خواهد شد.

12- هر چند طبق استانداردهای حسابداری هزینه­های قبل از بهره­برداری هر سال در همان سال قابل انتقال به حساب سود و زیان است، اما به موجب مقررات مالیاتی هزینه­های قبل از بهره­برداری از تاریخ شروع به بهره­برداری به طور مساوی طی ۱۰ سال قابل استهلاک است.

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای مورد نیاز با * مشخص شده است

نوشتن دیدگاه

درخواست مشاوره و استعلام هزینه
آرمان پرداز را در نقشه بیابید ...