حسابرسی مالیاتی طریقه محاسبه و تعیین مأخذ محاسبه مالیات اشخاص حقوقی منحله

حسابرسی مالیاتی اعتبار اسنادی

حسابرسی مالیاتی طریقه محاسبه و تعیین مأخذ محاسبه مالیات اشخاص حقوقی منحله

 

 

۱- مطابق ماده (115) قانون مالیاتهای مستقیم مأخذ محاسبه مالیات آخرین دوره عملیات اشخاص حقوقی که منحل می­شوند ارزش دارایی شخص حقوقی است منهای بدهیها و سرمایه پرداخت شده و اندوخته­ ها و مانده سودهایی که مالیات آن پرداخت گردیده است.

۲- برای تعیین مأخذ محاسبه مالیات ابتدا باید به درآمد و هزینه­ های شرکت منحله از اول سال تا تاریخ انحلال در تاریخ ثبت انحلال شخص حقوقی در اداره ثبت شد که تمام رسیدگیهای لازم و کافی انجام داد و نتیجه عملیات اعم از سود یا زیان دوره عمل (از اول سال تا تاریخ انحلال) را تعیین و سپس اقدام به تهیه ترازنامه­های بر اساس ارزش روز داراییها در تاریخ انحلال، و منظورنمودن سود یا زیان دوره عمل در این ترازنامه و کسر بدهیها و سرمایه پرداخت شده و اندوخته­ها و مانده سودهایی که مالیات آن پرداخت گردیده از داراییها مأخذ محاسبه مالیات مشخص خواهد شد.

۳- داراییهایی که تا روز انحلال فروش رفته مبلغ فروش و سند فروش آن به دقت مورد رسیدگی قرار گیرد و در صورتی که طبق شواهد به کمتر از قیمت واقعی فروش رفته و دراای مدرک فروش معتبر نیست به قیمت واقعی ارزیابی و در ترازنامه منظور گردد.

4- در صورتی که در دوره انحلال (اول سال تا تاریخ انحلال)درآمد کتمان شده باشد به میزان درآمد کتمان­شده داراییها (صندوق،‌بانک،‌بدهکاران،‌اسناد دریافتی) کمتر نشان داده شده این مبلغ نیز باید به داراییها اضافه شود.

5- در صورتی که در دوره انحلال هزینه­های واهی باشد که دارای مدرک نبوده و عرفاً باید دارای مدرک باشد به عنوان هزینه­های انجام نشده (ساختگی) برگشت و به داراییها اضافه شود. (سود دوره انحلال افزایش می­یابد و نتیجه سود افزایش دارایی است.)‌

6- باید توجه نمود که مطابق قانون تجارت شخصیت حقوقی شرکت تا پایان تصفیه به قوت خود باقی است بنابراین عملیات شخص حقوقی منحل شده پس از تاریخ انحلال نیز باید رسیدگی و در صورتی که درآمدهایی به دست آید جداگانه مشمول مالیات گردد.

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای مورد نیاز با * مشخص شده است

نوشتن دیدگاه

درخواست مشاوره و استعلام هزینه
آرمان پرداز را در نقشه بیابید ...