عملیات حسابرسی مالیاتی

حسابهای موقت

حسابرسی مالیاتی

در عرف حسابداری و حسابرسی، حسابرس نسبت به عملیات حسابرسی مالیاتی که انجام می­دهد با دو نوع مسئولیت ممکن موجه خواهد بود.

۱- مسئولیت ناشی از اهمال و قصور در انجام وظیفه

حسابرس برای خدمتی که عهده­دار انجام آن گردیده باید صلاحیت فنی لازم را داشته باشد و در انجام آن دقت کافی مبذول دارد و در صورتی که در اثر اهمال یا قصور در انجام وظیفه یا آشنانبودن به حرفه خود و یا نداشتن صلاحیت فنی، خسارتی متوجه مؤسسه مورد رسیدگی شود حسابرس مسئول خواهد بود.عملیات حسابرسی مالیاتی

۲- مسئولیت ناشی از سوء نیت و گزارش خلاف واقع

در صورتی که ثابت شود حسابرس عمداً و یا با سوءنیت عمل نموده و در نتیجه آن خسارتی متوجه مؤسسه گردیده است مسئولیت او محرز خواهد بود. در این حالت مسئولیتی که متوجه حسابرس می­شود هم حقوقی خواهد بود و هم جزائی.

آزمایش مانده­ها
حسابرسان معمولاً از راههای مختلف برای حسابرسی و یافتن اشتباهات و تقلبات و یا پاسخ یک مشکل استفاده می­کنند. آزمایش مانده­ها معمولاً برای مانده حسابهای ترازنامه به کار می­رود. به طور مثال آزمایش مانده حساب بدهکاران نشان داده می­شود.

حساب بدهکاران
مانده اول دورهدریافتی­ها
فروشهای نسیهمانده پایان دوره

مانده پایان دوره این حساب عبارت است از مانده اول دوره به اضافه فروشهای نسیه منهای دریافتی از بدهکاران طی دوره. صحت مانده آخر دوره به وسیله اخذ تأییدیه از بدهکاران اثبات می­شود. حسابرس مجبور نیست هر چهار قلم فوق را اثبات کند. زیرا با اثبات سه قلم،‌قلم چهارم نیز اثبات خواهد شد.

بدین ترتیب با آزمایش مانده پایان دوره در دست­داشتن مانده اول دوره از حسابرسی سال قبل و آزمایش برخی از معاملات فروش یا دریافتی­ها، خود به خود حسابرس از حسابرسی یک قسمت از معاملات طی دوره بی­نیاز خواهد بود. بدیهی است حسابرس معمولاً‌ترجیح می­دهد اقلامی را انتخاب نماید که آزمایش آنها ساده­تر و عملی­تر است و از طریق آزمایش این اقلام، ‌اقلامی که به حسابرسی دقیق و مشکل­تری نیاز دارد و خود به خود اثبات کند.عملیات حسابرسی مالیاتی

فصل دوم: حسابرسی مالیاتی

حسابرسی مالیاتی

حسابرسی مالیاتی به منظور زیر انجام می­شود:

۱- قبول یا رد دفاتر و اسناد و مدارک و صورتهای مالی.

۲- کشف اشتباهات، حساب­سازی و تقلباتی که موجب کاهش درآمد مشمول مالیات مؤدیان می­گردد.عملیات حسابرسی مالیاتی

۳- حسابرسی هزینه­های مؤسسه به منظور تعیین میزان هزینه­های غیرقابل قبول با توجه به مواد 147 تا 151 قانون مالیاتهای مستقیم و آیین­نامه هزینه­های قابل قبول.

4- حسابرسی و نحوه محاسبه درآمد و سودهایی که مؤسسه به موجب مقررات قانون مالیاتهای مستقیم و سایر قوانین مرتبط از معافیت مالیاتی برخوردارند و یا مشمول مالیات مقطوع می­باشند.

5– حسابرسی مربوط به وجود پرداختی مؤدیان به اشخاص ثالث که مشمول کسر مالیات تکلیفی می­باشند.عملیات حسابرسی مالیاتی

6- تعیین درآمد مشمول مالیات بر اساس قوانین و مقررات مالیاتی.

7- تهیه گزارش مالیاتی بر اساس اطلاعات فوق.

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای مورد نیاز با * مشخص شده است

نوشتن دیدگاه

درخواست مشاوره و استعلام هزینه
آرمان پرداز را در نقشه بیابید ...