بخشنامه تعیین ضریب مالیات بر ارزش افزوده آهن فروشان
بخشنامه تعیین ضریب مالیات بر ارزش افزوده آهن فروشان
مخاطبین: رئیس محترم امور مالیاتی شهر و استان تهران
مدیران کل محترم امور مالیاتی استانها
مدیران کل محترم مالیات بر ارزش افزوده شهر و استان تهران
مدیرکل محترم امور مالیاتی مؤدیان بزرگ
موضوع: نحوه اجرای بند (ز) تبصره (6) قانون بودجه سال 1396 در مورد فعالیت فروشندگان آهن آلات
در راستای حکم بند (ز) تبصره (6) قانون بودجه سال 1396 که مقرر می دارد: “سازمان امور مالیاتی کشور می تواند مالیات بر ارزش افزوده گروه هایی از مؤدیان مشمول قانون مالیات بر ارزش افزوده موضوع بند (ب) این تبصره را با اعمال ضریب ارزش افزوده فعالیت آن بخش تعیین نماید. مقررات این بند در خصوص دوره هایی که مالیات آن ها قطعی نشده است، جاری خواهد بود. ضریب ارزش افزوده هر فعالیت با پیشنهاد سازمان امور مالیاتی کشور به تأیید وزیر امور اقتصادی و دارایی می رسد.” و با عنایت به تعیین ضریب ارزش افزوده فعالیت فروشندگان آهن آلات و تأیید آن توسط وزیر محترم امور اقتصادی و دارایی، به منظور تکریم مؤدیان و تعامل با آنان و وحدت رویه در اجرای مقررات موارد ذیل جهت اجرا ابلاغ می گردد:
1- بنا بر اختیار حاصل از بند (ز) تبصره (6) قانون بودجه سال 1396 کل کشور ضریب ارزش افزوده، برای فعالیت فروشندگان آهن آلات، به میزان شش درصد (6 %) تعیین و به تأیید وزیر محترم امور اقتصادی و دارایی رسیده است. بدیهی است ضریب مزبور صرفاً برای تعیین مأخذ مشمول مالیات و عوارض ارزش افزوده اشخاص حقیقی حاضر در انتهای زنجیره فروش آهن آلات خواهد بود.
2- در تعیین ضریب ارزش افزوده فعالیت، مالیات و عوارض ارزش افزوده به عنوان بخشی از قیمت تمام شده کالا منظور و در زمان فروش از مصرف کننده دریافت می شود، لذا فروشندگان آهن آلات در هنگام فروش مجاز به وصول مالیات و عوارض ارزش افزوده، مازاد بر قیمت فروش نخواهند بود.
3- ضریب ارزش افزوده تعیین شده برای کلیه دوره های مالیاتی سال 1396 و ماقبل آن که مالیات و عوارض آن قطعی نشده است جاری خواهد بود.
4- مالیات و عوارض ارزش افزوده آن دسته از فروشندگان آهن آلات که اقدام به نگهداری اسناد و مدارک و اجرای مقررات مطابق فرآیندهای اجرایی تعیین شده در قانون نموده اند بر اساس اسناد و مدارک با رعایت مقررات موضوع قانون مالیات بر ارزش افزوده تعیین می شود و ضریب مذکور مانع از تعیین مالیات و عوارض بر اساس اسناد و مدارک نخواهد بود.
5- مأخذ محاسبه مالیات و عوارض ارزش افزوده و مالیات و عوارض ارزش افزوده مؤدیان مزبور با توجه به ضریب تعیین شده به شرح ذیل تعیین می شود.
ضریب * کل فروش دوره = مأخذ محاسبه مالیات و عوارض ارزش افزوده هر دوره
نرخ مالیات و عوارض * مأخذ مالیات و عوارض ارزش افزوده هر دوره = مالیات و عوارض ارزش افزوده هر دوره
مثال: در صورتی که فروش فعال اقتصادی در یک دوره مالیاتی برابر با ده میلیارد ریال و نرخ مالیات و عوارض ارزش افزوده نه درصد (9 %) باشد مأخذ محاسبه مالیات و عوارض ارزش افزوده و مالیات و عوارض ارزش افزوده به ترتیب برابر خواهد بود با
600.000.000 = 6 % * 10.000.000.000 = مأخذ محاسبه مالیات و ارزش افزوده دوره
54.000.000 = 9 % * 600.000.000 = مالیات و عوارض ارزش افزوده دوره
6- آن دسته از فروشندگان آهن آلات که نسبت به ثبت نام و ارائه اظهارنامه دوره های گذشته اقدام ننموده اند در صورت ثبت نام و ارائه اظهارنامه حداکثر تا پایان دوره پاییز سال 96 از مفاد این دستورالعمل بهره مند خواهند شد.
7- فروشندگان آهن آلات کماکان مکلف به رعایت سایر تکالیف قانونی (از جمله ارائه اظهارنامه مالیاتی هر دوره مالیاتی و پرداخت مالیات و عوارض در مواعد قانونی مقرر، ارائه اسناد و مدارک) خواهند بود.
8- ادارات کل امور مالیاتی موظفند حداکثر مساعدت لازم را در خصوص بخشودگی جرائم با رعایت مفاد ماده «191» قانون مالیات های مستقیم اعمال نمایند.
9- مفاد این دستورالعمل برای کلیه مأموران مالیاتی و مراجع دادرسی مالیاتی تعیین شده در قانون لازم الاجرا می باشد.
سید مجتبی احمدی
مدیرکل دفتر نظارت بر امور اجرایی
محمد مسیحی
رونوشت:
* جناب آقای تقوی نژاد رئیس کل محترم سازمان امور مالیاتی کشور برای استحضار.
* جناب آقای پناهی قائم مقام محترم رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور برای استحضار.
* معاونین محترم سازمان برای اطلاع.
* دفتر مرکزی حراست سازمان برای اطلاع.
* دفتر روابط عمومی و فرهنگ سازی مالیاتی برای اطلاع.
* گروه حسابرسی هیأت دوازدهم امور اقتصادی و زیربنایی دیوان محاسبات کشور برای اطلاع.
* دفاتر ستادی معاونت مالیات بر ارزش افزوده برای اطلاع.
* جناب آقای آزاد رئیس محترم اتحادیه فروشندگان آهن، فولاد و فلزات تهران جهت اطلاع و اقدام مقتضی.
* مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات برای اطلاع و اقدام لازم.* جامعه مشاوران رسمی مالیاتی برای اطلاع.* دادستانی انتظامی مالیاتی برای اطلاع.* شورای عالی مالیاتی برای اطلاع.* دفتر حقوقی برای درج در بانک اطلاعات بخشنامه ها.* مرکز عالی دادخواهی مالیاتی و تشخیص صلاحیت حرفه ای برای اطلاع.