بازبینی ساختار سازمانی کنترلهای داخلی
اگرچه برای پذیرش حسابداری تعهدی نیاز مبرمی به بازبینی ساختار سازمانی و کنترلهای داخلی نیست،ولی هردو عامل میتوانند بر کارایی عملیات ،قابلیت اتکا اطلاعات ایجاد شده و احتمال تقلب تاثیر گذار باشند . یک واحد باید به صورت کلی مشخص کند که چه کسی مسئولیت مدیریت و گزارشگری همه بدهیهای را دارد. گزیده ای از مسائل مرتبط با مدیریت عملیات داخلی که از رهنمودهایی برای مدیریت بدهیهای استقراضی عمومی استخراج شده است .
ریسک زیانهای دولت که ناشی از عدم کفایت کنترلهای عملیاتی است باید براساس رویه های تجاری مطلوب و تدابیر گزارشگری و رویه های کنترلی و نظارتی شفاف مدیریت شود. ریسک عملیاتی حاصل از عدم کفایت کنترلها و نقض رویه ها میتواند زیانهای قابل توجهی به دولت و شهرت مدیران بدهیهای استقراضی وارد کند.نظارت کارآمد برریسک و رویه های کنترلی،برای کاهش ریسک عملیاتی ضروری است.
ساختار سازمانی کنترلهای داخلی
مسئولیت عملیاتی مدیریت بدهیهای استقراضی به طور کلی به ادارات اول و دوم با و.ظایف و مسئولیتهای مجزا و حدود گزارشگری جداگانه تفکیک میشود. اداره اول معمولا در قبال اجرای معاملات در بازارهای مالی و تمام عملیات تامین مالی دیگر مسئولیت دارد. حصول اطمینان از اینکه فرد انجام دهنده معامله در بازار و شخص مسئول ثبت معامله در سیستم حسابداری متفاوت ازهم باشند ،حائز اهمیت است. اداره دوم وظیفه تسویه معاملات و نگهداری ثبتهای مالی رابه عهده دارد.
ساختار سازمانی کنترلهای داخلی
در برخی موارد،یک اداره مدیریت ریسک یا اداره میانی جداگانه ای به منظور انجام تجزیه و تحلیل ریسک و نظارت بر گزارش و نظارت بر گزارش ریسکهای مربوط به پرتفوی ، و ارزیابی عملکرد مدیران بدهیهای استقراضی نسبت به انواع معیارهای سنجش استراتژیک تشکیل میشود. این تفکیک به بهبود استقلال تهیه کنندگان و ناظران بر چارچوب مدیریت ریسک و ارزیابی عملکرد از افراد مسئول اجرای معاملات در بازار کمک میکند . در مواردی که خدمات مدیرت بدهیهای استقراضی دولت،توسط بانک مرکزی ارائه میشود مانند:ثبت و خدمات مزایده و مسئولیت و پاسخگویی هر طرف و توافق نسبت به استانداردهای ارائه خدمات میتواند از طریق یک تئافق نمایندگی بین بانک مرکزی و مدیران بدهیهای استقراضی دولت رسمیت پیدا کند.