نحوه اعتراض و فرایند رسیدگی به اختلافات مالیاتی دیوان عدالت اداری

حسابداری اظهارنامه مالیاتی

دیوان عدالت اداری

نحوه اعتراض و فرایند رسیدگی به اختلافات مالیاتی

دیوان عدالت اداری به عنوان مرجع قضایی بر عملکرد دستگاه های اجرایی و هیات ها و کمیسیون ها نظارت دارد و این نظارت از طریق رسیدگی قضایی صورت میگیرد.

صلاحیت دیوان عدالت اداری قانون دیوان عدالت اداری مصوب 1385 احصا گردیده است که در جهت ایفای صلاحیت مزبور ، چنانچه مودی به برگ تشخیص مالیات در موعد قانونی اعتراض ننموده باشد و موجب قانونی جهت طرح موضوع در هیات حل اختلاف مالیاتی بدوی وجود نداشته باشد و برگ تشخیص مالیات منتهی به صدور برگ قطعی مالیات شده باشد ف در این صورت به موجب بند 1 ماده 13 قانون فوق الذکر ،؟

رسیدگی به اختلافات مالیاتی

مودی میتواند به عنوان اعتراض به تصمیم اداره مالیاتی در تشخیص مالیات مورد مطالبه ، تقاضای رسیدگی در دیوان عدالت اداری را بنماید ، همچنین به موجب بند 2 ماده 13 قانون مذکور رسیدگی به اعتراضات و شکایات از آرا و تصمیمات قطعی اختلاف مالیاتی ، منحصرا از حیث نقض قوانین و مقررات یا مخالفت با آنها در صلاحیت دیوان عدالت اداری میباشد. البته مراجع مطرح در این بند حصری نبوده ، و جنبه تمثیلی دارد و هر مرجعی با خصوصیات مراجع اختصاصی اداری با هر عنوانی از قبیل کمیسیون ،هیات، شورا، و غیره که در خارج از سازمان قضایی تشکیل میشود.به جز در مواردی که به موجب قانون خاصی مستثنا گردیده است .

رسیدگی به اختلافات مالیاتی

تحت نظارت دیوان بوده و در صورت شکایت از آرا قطعی صادره از آنها مشمول صلاحیت دیوان در رسیدگی به آرای مراجع یاد شده است.در نتیجه رسیدگی به اعتراض به آرای قطعی سایر مراجع ذی ربط در حل و فصل اختلافات مالیاتی ، مانند شورای عالی مالیاتی  در صلاحیت  دیوان عدالت اداری قرار باشد. دیوان عدالت اداری ، مرجع شکایت از آرای قطعی صادره از کلیه مراجع حل اختلاف مالیاتی میباشد . بنابراین عالی ترین مرجع شکلی حل لختلاف مالیاتی نیز شمرده میشود.

 

 

رسیدگی به اختلافات مالیاتی

شکایت از آرای مراجع مندرج در آن و مراجع مشابه ، تنها می بایست از حیث نقض قوانین و مقررات یا مخالفت با آنها باشد. بنابراین در این این جا رسیدگی دیوان منحصرا جنبه شکلی دارد. به این معنی که اگر شعبه دیوان عدالت اداری رای قطعی مراجع حل اختلاف مالیاتی را مطابق با قانون تشخیص نداده و فسخ نماید، رسیدگی مجدد را به هیات دیگر یا شعبه دیگری محول مینماید . مگر اینکه با فسخ رای مورد شکایت دیگر موضوعی برای رسیدگی باقی نماید و در هر صورت خود وارد رسیدگی در اصل موضوع نمیشود .

 

 

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای مورد نیاز با * مشخص شده است

نوشتن دیدگاه

درخواست مشاوره و استعلام هزینه
آرمان پرداز را در نقشه بیابید ...