دستورالعمل: 211/4348/19153 – دستورالعمل مالیاتی فعالیت های انتشاراتی
فعالیت های انتشاراتی وفهرست فعالیت های معاف
شماره: 19153 /4348/211 تاریخ: 04-11-1383 پیوست: دارد
سازمان امور اقتصادی و دارائی استان شورای عالی مالیاتی اداره کل امور مالیاتی استان دفترفنی مالیاتی اداره کل هیات عالی انتظامی مالیاتی دفتر دادستانی انتظامی مالیاتی دبیرخانه هیات های موضوع ماده 251 مکرر سازمان حسابرسی دانشکده امور اقتصادی جامعه حسابداران رسمی ایران پژوهشکده امور اقتصادی
دستور العمل اجرایی اصلاح شده موضوع ماده 12 آئین نامه تبصره (3) ماده 139 اصلاحی قانونی مالیاتهای مستقیم مصوب 27/11/1380 درخصوص فعالیت های انتشاراتی و مطبوعاتی ، فرهنگی و هنری که با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تهیه گردیده جهت اطلاع و اقدام به پیوست ارسال می گردد. دستورالعمل مالیاتی فعالیت های انتشاراتی
حیدری کردزنگنه
دستور العمل موضوع ماده12آئین نامه اجرائی تبصره(3)ماده139 اصلاحی قانون مالیات های مستقیم مصوب27/11/1380(معافیت بند(ل) ماده 139 اصلاحی قانون)
ماده1- تعریف فعالیتهای انتشاراتی و مطبوعاتی، فرهنگی و هنری موضوع این دستورالعمل به شرح زیر است: الف- فعالیتهای انتشاراتی: مجموعه فعالیتهایی که در فرآیند آفرینش فکری،تولید فنی، حروف چینی چاپ، پخش و فروش کتاب انجام میشود تا به صورت مکتوب و یا الکترونیکی عرضه گردد و به دست مصرفکننده برسد.
ب- فعالیتهای مطبوعاتی:مجموعه فعالیتهای که در تولید و نشر خبر،گزارش،آگهی و اطلاعرسانی،انتشار و عرضه مطبوعات و نشریات شامل روزنامه و مجله یا دیگر انواع آن به صورت چاپی،الکترونیکی و یا از طریق رسانههای دیگر در دسترس و بهرهبرداری عموم قرار میگیرد.
ج- فعالیتهای فرهنگی: مجموعه فعالیتهای که برای توسعه ارتباطات فرهنگی،انجام مبادلات فرهنگی،پرکردن اوقات فراغت و یا در جهت افزایش آگاهیهای عمومی صورت میگیرد ، نظیر:ترویج،عرضه،ارزشیابی،پژوهش و نقد و بررسی آثار فرهنگی و هنری،آموزشهای فرهنگی و هنری،اجرای صحنهای،نمایشگاهها،مسابقات و جشنوارههای فرهنگی و هنری. دستورالعمل مالیاتی فعالیت های انتشاراتی ماده2-مجوز سندی است که به موجب آن اشخاص حقیقی و حقوقی میتوانند یک یا چند نوع فعالیت از مجموعه فعالیتهای انتشاراتی،مطبوعاتی،فرهنگی و هنری مذکور در جدول پیوست را انجام دهند. انواع مجوزهای صادره توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به قرار زیر است: 1-2- پروانه تأسیس،پروانه بهرهبرداری،پروانه فعالیت یا مجوز فعالیت و یا عناوین مشابه که از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی(یا یکی از واحدهای ستادی یا استانی و یا شهرستانی) برای اشخاص حقیقی یا حقوقی به منظور فعالیتهای مندرج در جدول پیوست صادر میگردد. 2-2- مجوزهای تبعی: عوامل دستاندرکار و موثر در انجام فعالیتهای موضوع یکی از انواع مجوزهای بند 1-2 فوق که به نام شخص حقیقی یا حقوقی صادر میشود،نسبت به درآمد حاصل از فعالیت موضوع،دارای مجوز تبعی محسوب شده نیاز به ارایه مجوز جداگانه ندارند مشروط بر اینکه واجد یکی از شرایط ذیل باشند: الف:دارا بودن کارت حرفهای معتبر در زمینه امور فعالیت موضوع مجوز ب: دارا بودن یکی از مجوزهای موضوع ماده(2) ج- مشخصات آنان در تصاویر برابر اصل شده فهرست مجوز صادره یا شناسنامه اثر برای یک فعالیت فرهنگی و هنری که ایشان نیز از عوامل آن باشند، قید شده باشد. د- ارایه نسخهای از قرارداد منعقده با شخص دارای مجوز
ماده3- مشمولین فصل مالیات بر درآمد حقوق موضوع قانون مالیاتهای مستقیم نسبت بهدرآمدهای حاصله مشمول معافیت بند (ل) ماده 139اصلاحی این قانون نخواهند بود.
ماده4- نحوه اجرای تبصره(2) ماده104قانون مالیاتهای مستقیم در خصوص فعالیتهای مندرج در فهرست پیوست براساس بخشنامهای است که توسط سازمان امور مالیاتی کشور ابلاغ خواهد شد. دستورالعمل مالیاتی فعالیت های انتشاراتی ماده5- فهرست فعالیتهای موضوع بند ل ماده139 اصلاحی این قانون هر دو سال یک بار قابل بررسی و تجدیدنظر است.
ماده6- مفاد این دستورالعمل جایگزین دستورالعمل قبلی موضوع بخشنامه شماره 13963/7040-211 مورخ14/12/82 میشود و با رعایت مقررات آییننامه موضوع تبصره(3) ماده 139 اصلاحی نسبت به درآمدهایی که از ابتدای1381 تحصیل میشود مورد عمل قرارخواهد گرفت.
ماده 7- فهرست فعالیتهای مشمول معافیت این دستورالعمل به شرح جدول پیوست میباشد.
دستورالعمل مالیاتی فعالیت های انتشاراتی فهرست فعالیتهای مشمول معافیت موضوع بند ل ماده 139 اصلاحی قانون مالیاتهای مستقیم
مواد قانونی وابسته
دستورالعمل مالیاتی فعالیت های انتشاراتی
دستورالعمل مالیاتی فعالیت های انتشاراتی
|