✅ 19 نکته در خصوص تهیه صورت های مالی(ترازنامه)
باید ثبات رویه در ارائه صورتهای مالی رعایت گردد، مگر اینکه:
الف) تغییری کلی در ماهیت فعالیت واحد تجاری یا تجدید نظر در نحوه ارائه گزارشات مربوط به صورت های مالی حاکی از این باشد که تغییر مزبور به ارائه مناسب تر معاملات یا سایر رویدادها منجر شود.
?ب) تغییر در نحوه ارائه، بر اساس یک استاندارد حسابداری الزامی می باشد. ( بند 25 )
⏸ تمام اقلام با درجه اهمیت بالا باید به طور تفکیک شده در صورتهای مالی ذکر گردد مبالغ کم اهمیت باید با مبالغ دارای ماهیت و کارکرد مشابه جمع گردد و نیازی به ارائه جداگانه آنها نیست.(بند27)در خصوص تهیه صورت های مالی
2️⃣1️⃣ اطلاعاتی با اهمیت تلقی می شود که عدم افشای آن بر تصمیمات اقتصادی مصرف کنندگان که بر مبنای صورت های مالی اتخاذ می شود موثر واقع شود. (بند23)3️⃣1️⃣ دارایی ها و بدهی ها نباید با یکدیگر تهاتر شوند بدین معنا که دارایی شخصی به عنوان بدهی به شخص دیگری پرداخت نگردد مگر اینکه طبق استاندارد دیگری،الزامی یا مجاز باشد. (بند31)
4️⃣1️⃣ اقلام درآمد و هزینه تنها زمانی تهاتر شوند که:
الف یک استاندارد حسابداری، تهاتر را الزامی یا مجاز کرده باشد.
ب) درآمدها و هزینه های غیر عملیاتی حاصل از معاملات واحد یا مشابه با اهمیت تلقی نگردند.(بند32)
5️⃣1️⃣ تهاتر دو یا چند قلم دریافتنی و پرداختنی تنها زمانی مجاز است که توان واحد تجاری برای تسویه حساب از طریق پرداخت مبلغ یا عدم پرداخت و الزام دیگری به پرداخت مبلغ خالص تضمین شده باشد. (بند 34)در خصوص تهیه صورت های مالی
6️⃣1️⃣ صورت های مالی باید ارائه دهنده اقلام مقایسه ای دوره قبل باشد مگر اینکه یک استاندارد حسابداری، نحوه عمل دیگری را مجاز یا الزامی کرده باشد. (بند 37)
7️⃣1️⃣ هزینه های عملیاتی باید بر حسب کارکرد هزینه ها در واحد تجاری محاسبه گردد و در موارد خاص که انجام این امر مفید نباشد(بند62).
8️⃣1️⃣ در روش دسته بندی بر مبنای کارکرد هزینه، هزینه ها بر حسب کارکرد به عنوان بخشی از قیمت تمام شده فروش، توزیع یا اداری دسته بندی می شود. (بند62)
9️⃣1️⃣ در روش دسته بندی بر طبق ماهیت هزینه، اقلام هزینه بر حسب ماهیت با یکدیگر جمع شده و در سود و زیان نشان داده می شود. (بند63)