حسابرسی مالیاتی ارزیابی داراییها
حسابرسی مالیاتی ارزیابی داراییها بنابراین با توجه به موارد فوق برای محاسبه درآمد مشمول مالیات شرکتهای منحله بایستی دارایی شرکت اعم از ثابت و جاری و غیرمشهود به استثنای املاک، سرقفلی و سهام و سهمالشرکه و حق تقدم سهام در تاریخ انحلال به قیمت روز انحلال (قیمت فروش در بازار آزاد) بدون در نظر گرفتن ذخیره استهلاک و قیمت دفتری ارزیابی گردد. از جمله اقلام مندرج در ترازنامه که بایستی به دقت مورد بررسی و رسیدگی قرار گیرد.
عبارتند از حساب صندوق،بانک ، بدهکاران، اسناد دریافتی و جاری شرکاء، بنابراین کلیه مبالغ دریافت شده و پرداخت شده به حسابهای بانک و صندوق و مبالغ بدهکار و بستانکار شده به حسابهای بدهکاران، اسناد دریافتی و جاری شرکاء(بدهکار) بایستی ردیابی شوند. یعنی کلیه درآمدها و فروشها اعم از فروش دارایی یا کالا و خدمات بررسی شود و در صورتی که دارایی یا کالایی به کمتر از قیمت واقعی فروخته شده باشد یا اسناد و مدارک معتبر فروش ارائه نشود ممیز مالیاتی بایستی قیمت فروش آنها را از طریق ارزیابی و برآورد فروش و در حسابها منظور نماید.
دالیل افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها برای بررسی دالیل افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها شرکت هایی که اقدام به این نوع افزایش سرمایه میکنند را به سه دسته طبقه بند میکنیم: 1شرکت هایی با حاشیه سود مطمئن و وضعیت عملیاتی خوب 2 شرکت های دچار بحران مالی اغلب ورشکسته)مشمول ماده 141) 3بانک ها و بیمه ها و موسسات مالی.