?احتمال دنبالهدار شدن مذاکرات تعیین دستمزد ۹۷?
?علی خدایی میگوید: هنوز سه گروه کارگری، کارفرمایی و دولت نتوانستهاند بر سر نرخ نهایی سبد معیشت به توافق برسند و احتمال این هست که مذاکرات مزدی دنبالهدار شود. به گزارش اخبار حسابداری ایران به نقل از ایلنا، جلسه اخیر شورای عالی کار که روز شنبه (نوزدهم اسفند) برگزار شد، بدون توافق بر سر نرخ نهایی سبد معیشت خانوار خاتمه یافت؛ در این نشست سهجانبه که بیشترِ مذاکرات، حول موضوع بند «ز» و سرنوشت تامین اجتماعی متمرکز شده بود، مقرر شد دوشنبه هفته جاری، جلسه کمیته دستمزد تشکیل شود و تکلیف سبد معیشت را مشخص کند.
?علی خدایی (عضو کارگری شورای عالی کار) در ارتباط با پیشرفت مذاکرات مزدی و دورنمای این مذاکراتِ سهجانبه میگوید: چالش اصلی در مذاکرات امسال، بحث سبد معیشت است؛ درمورد این سبد، محاسبات نهایی انجام شده ولی اختلاف نظری درخصوص بُعد خانوار وسهم خوراکیها در سبد وجود دارد.
?وی با بیان اینکه امیدواریم در جلسه روز دوشنبه کارگروه مزد این اختلاف حل بشود، ادامه میدهد: به دنبال توافق بر سر سبد معیشت حداقلی هستیم و اگر مانند سال گذشته امسال نیز بتوانیم عدد سبد هزینه را بهصورت مشترکِ سهجانبه اعلام کنیم، گام مثبتی است؛ اما از آن مهمتر امیدواریم که با توافق سه طرف مذاکره، بتوانیم رقم نهایی سبد را در مزد اعمال کنیم.
?موضوع دیگری که خدایی به آن اشاره میکند، زمان خاتمه مذاکرات مزدی امسال است؛ او میگوید: احتمال دنبالهدار شدن مذاکرات مزدی وجود دارد.
?خدایی ادامه میدهد: هنوز هیچیک از شرکای شورای عالی کار حتی پیشنهادهای اولیه خود را هم مطرح نکردهاند؛ به همین دلیل من به هیچ وجه فکر نمیکنم که بتوانیم سهشنبه مزد را نهایی کنیم و مسالهی دیگر این است که باتوجه به نحوه تعیین مزد که مبتنی بر چانهزنی واقناع طرفین است، عملا پیشگویی زمان توافق و نهایی شدن مزد غیرممکن است.
f
? باشگاه خبرنگاران / مودیان مالیاتی خوش حساب تا ۲۵ اسفند ماه میتوانند ازمزیت بخشودگی حداکثری جرایم مالیاتی بهرهمند شوند.
? نادر جنتی معاون مالياتهای مستقيم سازمان امور مالياتی كشور ، درمورد بخشودگی مالیاتها، اظهار کرد : مطابق ماده ۱۹۱ قانون مالیاتهای مستقیم، سازمان امور مالیاتی کشور و یا وزارت امور اقتصادی و دارایی می توانند تمام یا بخشی از مالیاتهای مقرر در قانون را تحت شرایط ویژه مورد بخشش قرار دهند.
? وی ادامه داد : شرایطی از جمله خوش حسابی مودی در سالهای پیشین و همچنین خارج از اختیار بودن خطا مودی، جرایم مورد بخشودگی قرار میگیرد.
? معاون مالياتهای مستقيم سازمان امور مالياتی كشور، افزود : بر اساس مصوبه هیئت دولت، سازمان امور مالیاتی کشور به همه مدیران کل استانها تفویض اختیار کرده است و مطابق این اختیار، آنها میتوانند تا صد در صد بخشودگی برای مودیان در نظر بگیرند.
? جنتی، گفت : مودیان مالیاتی خوش حساب میتوانند با مراجعه به واحدهای اداره مالیاتی تا ۲۵ اسفند ماه اقدام به پرداخت بدهیهای خود کنند و با این اقدام، آنها از مزیت بخشودگی حداکثری جرایم بهرهمند میشوند.
? وی بیان کرد : مأموران اداره مربوط، زمان تکمیل اظهار نامههای مالیاتی و سابقه پرداخت آنها در سالهای گذشته افراد متقاضی بخشودگی را مورد بررسی قرار میدهند و اگر افراد دلایل قانع کنندهای را ارائه کنند، جرایم آنها به هر میزان مبلغی مورد بخشودگی قرار میگیرد.
? مهر / آیت محمدولی رئیس اتحادیه طلا و جواهر با بیان اینکه مشکلات این صنف از سایر صنوف بیشتر است اظهار داشت : مهمترین مشکلی این صنف دارد مالیات بر ارزش افزوده است که صنعت طلا و جواهر را به رکود عجیبی برده است.
? وی با بیان اینکه فعالان صنف طلا و جواهر و کسبه این بخش، مالیات ارزش افزوده را پرداخت کرده اند، اظهار داشت : با این حال این اقدام سبب شده تا دیگر طلا نتواند به سرمایه ای برای خانواده ها تبدیل شود.
? رئیس اتحادیه طلا و جواهر تاکید کرد : ما معتقدیم نباید از اصل طلا مالیات بر ارزش افزوده اخذ شود بلکه پیشنهاد داده ایم تا ۹ درصد مالیات ارزش افزوده از سود فروش طلا و ۳ درصد نیز از اصل طلا اخذ شود.
?مروری بر #معافیت ها براساس نظام مالیاتی جدید کشور?
⬅️همه فعالیت های تولیدی که در مناطق مختلف کشور شروع می شود به مدت ۵ سال از پرداخت مالیات #معاف خواهند شد.
⬅️در صورتی که این فعالیت تولیدی و معدنی به یک منطقه محروم گسترش یابد سازمان امور مالیاتی کشور این واحد را به مدت ۱۰ سال از پرداخت مالیات معاف می کند.
⬅️نظام مالیاتی جدید واحدهای تولیدی مستقر در شهرک های صنعتی را تا ۷ سال از پرداخت مالیات معاف کرده و معافیت مالیاتی واحدهایی که در شهرک های صنعتی مناطق محروم فعالیت می کنند ۱۳ سال است.
⬅️شرکت هایی که بر مبنای سیاست های دانش بنیان تشکیل شوند به مدت ۱۵ سال از پرداخت مالیات معاف می شوند.
? صما / حذف ماليات ارزشافزوده برای مستأجران
? یک کارشناس ساختوساز بابیان اینکه حکایت قانون مالیات بر ارزشافزوده که امروزه بلای جان سیستم تولید و خدمات کشور شده ، حکایت لباسی شده که کسی نه آن را دیده و نه دوخته و همه از لزوم و وجود آن تعریف میکنند گفت : در سالهای اخیر و در پی رکود در بازار خریدوفروش ملک ، بیشتر متقاضیان و مشتریان املاک به سمت بازار رهن و اجاره ساختمان رفتند.
? ایمان رفیعی با بیان مطلب فوق به «صما» گفت : در روزهای اخیر اخباری مبنی بر رایزنی به جهت حذف مالیات بر ارزشافزوده از مستأجران منتشرشده که اگر به واقعیت بپیوندد میتواند باعث کاهش هزینههای تحمیلشده به مستأجران باشد.
? وی بابیان اینکه البته اگر نگاه کلی به مسئله داشته باشیم، اجرای این طرح بیشتر از آنکه به نفع مستأجران باشد بار دولت را سبک میکند. گفت : بخش قابلتوجهی از اسناد اجاره به دلیل عدم تمایل به پرداخت مالیات بر ارزشافزوده و ترس از افشای اطلاعات مالی و ملکی، هنوز بهصورت عادی تنظیم میشود که در مورد املاک رهنی، هنگام اتمام قرارداد عادی و پس گرفتن املاک مشکلات زیادی برای مالکان و صاحبان پول ودیعه ایجاد میکند که موجب ارجاع به دادگاههای حقوقی و هزینههای زیادی برای دولت میشود.
? وی درنهایت گفت : البته برای تأثیرگذاری بیشتر این طرح میبایست دولت از طریق رسانههای عمومی اطلاعرسانی کافی را به مردم انجام دهد تا از سوءاستفاده بنگاههای املاک جلوگیری شود.