مباحث اضافی درباره نرخ آتی ارز و
ارزشهای حاکم در تاریخ تهیه صورتهای مالی
در موارد پنجم و ششم فرض بر این است که نرخهای جاری و آتی ارز مساوی نیستند و واریز حسابهای مربوط به معاملات و پوشش مخاطره در یک دوره مالی انجام نمیپذیرد. بنابراین، مباحث اضافی مرتبط با وجود اختلاف بین نرخهای جاری و آتی ارز و ارزش حسابهای دریافتنی و پرداختنی مبتنی بر ارز خارجی در تاریخ تهیه صورتهای مالی مطرح میشود.
در ابتدا باید وجود اختلاف، حتی اختلاف جزئی، بین نرخهای جاری و آتی ارز مد نظر قرار گیرد. در مواردی که نرخ آتی ارز کمتر از نرخ جاری آن است، تفاوت بین دو نرخ، اصطلاحاً کسر نامیده میشود. مواردی که نرخ آتی ارز بیش از نرخ جاری است، تفاوت دو نرخ، صرف نامیده میشود. اگر چه عوامل زیادی بر وجود صرف یا کسر تأثیر دارد اما معمولاً تفاوتهای نرخ بهره پولهای مختلف در بازارهای پولی دنیا موجد صرف یا کسر مذکور بالا میباشد.
وجود کسر یا صرف موجب تغییر جزئی تکنیکهای حسابداری مطروحه در بخشهای قبل این فصل میشود. به این ترتیب که حساب این کسر یا صرف، از حساب سود یا زیان ناشی از تبدیل ارز که در محاسبه سود خالص ملحوظ میشود مجزا میگردد. این روشها در موارد پنجم و ششم تشریح میشوند
مباحث اضافی درباره نرخ آتی ارز و
ارزشهای حاکم در تاریخ تهیه صورتهای مالی
در موارد پنجم و ششم فرض بر این است که نرخهای جاری و آتی ارز مساوی نیستند و واریز حسابهای مربوط به معاملات و پوشش مخاطره در یک دوره مالی انجام نمیپذیرد. بنابراین، مباحث اضافی مرتبط با وجود اختلاف بین نرخهای جاری و آتی ارز و ارزش حسابهای دریافتنی و پرداختنی مبتنی بر ارز خارجی در تاریخ تهیه صورتهای مالی مطرح میشود.در ابتدا باید وجود اختلاف، حتی اختلاف جزئی، بین نرخهای جاری و آتی ارز مد نظر قرار گیرد. در مواردی که نرخ آتی ارز کمتر از نرخ جاری آن است، تفاوت بین دو نرخ، اصطلاحاً کسر نامیده میشود. در مواردی که نرخ آتی ارز بیش از نرخ جاری است، تفاوت دو نرخ، صرف نامیده میشود. اگر چه عوامل زیادی بر وجود صرف یا کسر تأثیر دارد اما معمولاً تفاوتهای نرخ بهره پولهای مختلف در بازارهای پولی دنیا موجد صرف یا کسر مذکور بالا میباشد.
م