1 – بورس چیست؟

بورس

1 – بورس چیست؟

بورس بازاری است که به صورت متشکل و رسمی فعالیت می‌کند. بورس دارای انواعی است که عبارتند از: 1- بورس اوراق بهادار، 2- بورس کالا، 3- بورس ارز 4- بورس اوراق مشتق.

  2- بورس اوراق بهادار چیست و چه وظیفه‌ای دارد؟

بورس اوراق بهادار بازاری متشکل و رسمی است که اوراق بهادار پذیرفته شده در آن براساس قوانین و مقررات خاصی بین خریداران و فروشندگان دادوستد می‌شود. وظیفة اصلی بورس اوراق بهادار فراهم آوردن بازاری شفاف (ارائة اطلاعات کامل برای خریداران و فروشندگان) برای دادوستد اوراق بهادار است.

  3 – خریدوفروش سهام در بورس به چه شکل انجام می‌شود؟

خریدوفروش سهام در بورس بوسیلة کارگزاران و از طریق سیستم رایانه‌ای انجام می‌شود. به این ترتیب که کارگزاران به وکالت از سهامداران سفارشات خریدوفروش را وارد سیستم معاملات می‌کنند. معاملات در سیستم براساس روش حراج دو طرفه انجام می‌شود. یعنی نوبت‌های خرید براساس قیمت‌های بیشتر در هر لحظه و نوبت‌های فروش براساس کمترین قیمت در هر لحظه مرتب می‌شوند و هر زمان که بهترین قیمت خرید و بهترین قیمت فروش برابر شد معامله بر روی سهام انجام می‌شود.

  4 – کارگزار کیست؟

کارگزار شخصی حقوقی (شرکتی) است که خریدوفروش سهام توسط وی صورت می‌گیرد. مجوز کارگزاری به افرادی داده می‌شود که علاوه بر داشتن برخی ویژگی‌ها از قبیل سوابق حرفه‌ای، قبولی در آزمون و امین‌بودن، مطابق قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی می‌بایست شرایط عضویت در کانون کارگزاران، پذیرش در بورس اوراق بهادار و مجوز فعالیت در بورس را دارا باشند.

 5 – کد معاملاتی چیست و نحوة دریافت آن چگونه است؟

دادوستد در سیستم معاملات از طریق کد معاملاتی صورت می‌گیرد. کد معاملاتی، کد ثابتی است که از طریق آن سرمایه‌گذار در سیستم معاملات شناسایی می‌شود. این کد که براساس مشخصات فردی سرمایه‌گذار ایجاد شده است. متشکل از سه حرف اول نام خانوادگی فرد سرمایه‌گذار و یک عدد پنج رقمی است که به صورت اتوماتیک توسط سیستم رایانه‌ای مشخص می‌شود. لذا خرید و فروش اوراق بهادار مشروط به دریافت کد معاملاتی است که این امر از طریق کارگزار و با ارائة مستندات شناسایی سرمایه‌گذار نظیر شناسنامه و کد ملی امکان‌پذیر است. دریافت کد معاملاتی برای اشخاص حقوقی (شرکت‌ها) مستلزم ارائة اساسنامه و روزنامة رسمی شرکت است.

 6 – هزینة دادوستد سهام در بورس اوراق بهادار برای سهامدار به چه میزانی است؟مبلغی که خریدار برای سفارش‌های خرید می‌پردازد عبارت از 4/0 درصد ارزش خرید بابت کارمزد کارگزار و 15/0 درصد ارزش خرید بابت کارمزد گسترش بورس است. برای سفارش‌های فروش، علاوه بر کارمزد کارگزار و کارمزد گسترش بورس، 5/0 درصد از محل فروش بابت مالیات پرداخت می‌شود. حداقل کارمزد کارگزار 15.000 ریال و حداکثر آن 100 میلیون ریال می‌باشد.
 7 – وجه حاصل از فروش سهام چه زمانی قابل وصول است؟وجه حاصل از فروش سهام، سه روز کاری پس از انجام معامله قابل دریافت است. روزهای کاری، ایام هفته به جز روزهای پنج‌شنبه و تعطیلات رسمی می‌باشد.
 8 – چه زمانی برگة سهام خریداری شده به دست خریدار می‌رسد و از چه موقع قابل فروش است؟گواهی‌نامة نقل و انتقال و سپردة سهام یک روز کاری پس از انجام معامله، در محل کارگزاری، آمادة تحویل به خریداران سهام است. فروش سهام خریداری شده نیز از هنگام دریافت گواهی‌نامة نقل و انتقال و سپردة سهام امکان‌پذیر می‌باشد.
  9 – چرا قیمت سهام کاهش می‌یابد؟  قیمت سهام هر لحظه و بر اثر تغییرات عرضه و تقاضای بازار قابل تغییر است. اگر تعداد فروشندگان یک سهم از تعداد خریداران آن بیشتر باشد، یعنی عرضة یک سهم برای فروش بیش از میزان تقاضای آن برای خرید باشد، قیمت آن سهم کاهش می‌یابد و برعکس. برای تشریح رفتاری که به تغییرات عرضه و تقاضا در بازار سهام می‌انجامد و سبب می‌شود برخی خواهان یا خریدار یک سهم شوند و برخی دیگر رویگردان یا فروشندة آن باشند، نظریه‌های مختلفی شکل گرفته است. برخی معتقدند، اصلی‌ترین عامل شکل‌دهندة قیمت سهم شرکت نظر سرمایه‌گذاران در مورد ارزش واقعی آن شرکت است. در این راستا، کاهش قیمت سهام می‌تواند در اثر عوامل درونی و برونی مختلفی اعم از امور مالی شرکت و مسایل کلان سیاسی و اقتصادی جهان، کشور و صنعتی باشد که شرکت در آن فعالیت می‌کند. همچنین، در اکثر مواقعی که شرکت‌ها به سهامداران سود پرداخت می‌کنند یا سرمایة شرکت را افزایش می‌دهند قیمت سهام کاهش می‌یابد و این کاهش قیمت کاملاً طبیعی است. چرا که مثلاً در زمان افزایش سرمایه، تعداد سهام افراد به همان میزان که سرمایة شرکت افزایش می‌یابد زیاد می‌شود و افزایش تعداد سهام تا حدودی کاهش قیمت را جبران می‌کند.
  10 – مجمع عمومی چیست و انواع آن کدام است؟مجمع عمومی شرکت سهامی، از اجتماع صاحبان سهام تشکیل می‌شود. مقررات مربوط به حضور عدة لازم برای تشکیل مجمع عمومی و آراء لازم جهت اتخاذ تصمیمات، در اساسنامة شرکت معین خواهد شد، مگر در مواردی که به موجب قانون تکلیف خاصی برای آن مقرر شده باشد. براساس قانون تجارت، مجامع عمومی شرکت‌های سهامی به ترتیب عبارتند از مجمع عمومی مؤسس، مجمع عمومی عادی و مجمع عمومی فو‌ق‌العاده.
 11 – مجمع عمومی مؤسس چه وظایفی بر عهده دارد ؟وظایف مجمع عمومی مؤسس به قرار زیر است: 1- رسیدگی به گزارش مؤسسین و تصویب آن و نیز احراز پذیره‌نویسی کلیة سهام شرکت و تادیة مبالغ لازم. 2- تصویب طرح اساسنامة شرکت و در صورت لزوم، اصلاح آن. 3- انتخاب اولین مدیران و بازرس یا بازرسان شرکت. 4- تعیین روزنامة کثیرالانتشاری که هرگونه دعوت و اطلاعیة بعدی برای سهامداران تا تشکیل اولین مجمع عمومی عادی در آن منتشر خواهد شد.
 12 – اختیارات مجمع عمومی عادی سالیانه چیست و چه زمانی برگزار می‌شود ؟مجمع عمومی عادی سالیانه برای رسیدگی به صورت‌های مالی شرکت، رسیدگی به گزارش مدیران و بازرسان شرکت و تقسیم سود و اندوخته بین صاحبان سهام، سالی یکبار در زمانی که در اساسنامة پیش‌بینی شده است، تشکیل می‌شود. مجمع عمومی عادی با حضور حداقل بیش از نیمی از سهامداران به نسبت تعداد سهام رسمیت می‌یابد و تصمیمات همواره با اکثریت نصف به علاوه یک آراء حاضر در جلسة رسمی معتبر خواهد بود. مهلت قانونی تشکیل مجمع عمومی عادی سالیانه طبق قانون تجارت حداکثر 4 ماه پس از پایان سال مالی شرکت می‌باشد. دعوت صاحبان سهام برای تشکیل مجامع عمومی باید از طریق نشر آگهی در روزنامه‌های کثیرالانتشار، سایت رسمی سازمان بورس یا سایت شرکت به عمل آید. فاصله بین نشر آگهی و تاریخ تشکیل مجمع حداقل 10 روز و حداکثر 40 روز می‌باشد.
  13 – مجمع عمومی فوق‌العاده چیست و چه زمانی برگزار می‌شود؟  موضوعات اصلاح یا تغییر مواد اساسنامة شرکت، کاهش یا افزایش سرمایه و انحلال شرکت فقط در مجمع عمومی فوق‌العاده قابل رسیدگی است. در مجمع عمومی فوق‌العاده دارندگان بیش از نصف سهامی که حق رأی دارند باید حاضر باشند و تصمیمات مجمع همواره با اکثریت دو سوم آراء حاضر در جلسة رسمی معتبر خواهد بود.
 14 – افزایش سرمایه چیست؟هر گاه شرکت برای توسعة فعالیت‌های خود به منابع مالی جدید نیاز داشته باشد، با پیشنهاد هیئت مدیره، سهامداران شرکت افزایش سرمایه را در جلسة مجمع عمومی فوق‌العاده مورد بررسی و رأی‌گیری قرار می‌دهند تا سرمایة شرکت به میزان مورد نظر افزایش یابد.
 15 – روش‌های افزایش سرمایه کدام است؟شرکت‌ها از سه روش می‌توانند سرمایة خود را افزایش دهند. الف) از محل سود انباشته و اندوختة طرح و توسعه در قالب سهام جایزه ب) از محل آوردة نقدی و مطالبات در قالب حق تقدم ج) از محل صرف سهام. در روش اول شرکت، سهام جدید ناشی از افزایش سرمایه را به سهامداران می‌دهد و برای این کار نیازی به پرداخت وجه توسط سهامداران نمی‌باشد. در روش دوم شرکت، سهام جدید ناشی از افزایش سرمایه را به ازای دریافت 1000 ریال برای هر حق تقدم (به قیمت اسمی سهم) به سهامداران می‌فروشد. در روش سوم با سلب حق تقدم سهامداران، سهام جدید ناشی از افزایش سرمایه به قیمت بازار مورد پذیره‌نویسی کلیة متقاضیان قرار می‌گیرد
 16 – در چه صورت افزایش سرمایه شرکت به سهامداران تعلق می‌گیرد؟افزایش سرمایه به سهامداری تعلق می‌گیرد که در تاریخ اجرای مصوبه مجمع عمومی فوق‌العادة شرکت مبنی بر افزایش سرمایه، مالک سهام شرکت باشد.
 17 – اوراق جدید ناشی از افزایش سرمایه شرکت را چگونه می‌توان دریافت کرد؟  برای اطلاع از نحوة دریافت اوراق جدید ناشی از افزایش سرمایه هر شرکت پذیرفته شده در بورس می‌توان با قسمت اطلاع‌رسانی تالارهای معاملاتی و یا با امور سهام شرکت مربوطه ارتباط برقرار کرد.
  18 – چه فرقی بین سهام سپرده وغیرسپرده وجود دارد؟سهام سپرده شده در سیستم معاملاتی سازمان بورس قابل معامله می‌باشد و برگه سهم آن توسط سازمان بورس چاپ شده است. اما سهام غیرسپرده در سازمان بورس قابل معامله نمی‌باشد و برگه سهم آن توسط شرکت مربوطه چاپ شده است.
  19 – برای سپرده کردن سهام چه باید کرد؟برای سپرده‌کردن سهام غیرسپرده برگة سهم شرکت، به یکی از کارگزاران بورس در تالارهای معاملاتی تحویل داده می‌شود تا پس از تحویل آن به سازمان بورس، برگه سهم شرکت باطل و برگه سهم سپرده شده توسط سازمان بورس چاپ و سپس تحویل کارگزار مربوطه شود.
  20 – سهام شناور آزاد شرکت‌هابه چه معنی است؟منظور از سهام شناور آزاد مقدار سهمی است که انتظار می‌رود در آینده نزدیک، قابل معامله باشد. یعنی در مالکیت دارندگانی است که آماده‌اند در صورت پیشنهاد قیمت مناسب از سوی خریداران آن را برای فروش ارائه کنند.
 21 – پنجاه شرکت فعال‌تر بورس به چه معنی است؟
منظور از 50 شرکت فعال‌تر بورس شرکت‌هایی هستند که قدرت نقدشوندگی سهامشان نسبت به سایر شرکت‌ها بیشتر باشد. به عبارت دیگر تقاضا برای سهام این شرکت‌ها از سایر شرکت‌های پذیرفته شده در بورس بیشتر است.
  22 – چگونه پنجاه شرکت فعال‌ترانتخاب می‌شوند؟انتخاب 50 شرکت فعال‌تر بورس براساس شش معیار، در دوره‌های سه‌ماهه صورت می‌گیرد که همة این معیارها در رابطه با میزان نقدشوندگی سهام است. این معیارها عبارتند از: 1- تعداد سهام معامله شده، 2- ارزش سهام معامله شده، 3- تعداد روزهای معامله، 4- دفعات معامله، 5- میانگین تعداد سهام منتشر شده، 6- میانگین ارزش جاری سهام شرکت.
  23 – در چه شرایطی نماد یک شرکت توسط بورس متوقف می‌شود؟   در صورت وقوع هر یک از موارد زیر نماد شرکت متوقف می‌شود: 1- هنگام برگزاری مجامع عمومی، 2- تغییر محل شرکت، 3- تعدیل EPS ، 4 – افزایش سرمایه، 5- تعیین اعضای هیئت مدیره، 6- عدم ارائة اطلاعات شفاف به بورس.
   24- درآمد هر سهم (EPS )چیست؟درآمد هر سهم یا به اختصار EPS ، از تقسیم سود خالص شرکت پس از کسر مالیات، بر تعداد کل سهام شرکت، محاسبه می‌شود.
  25 – P/E به چه معناست؟معیاری است که درآمد سالانه یک سهم را با قیمت بازار آن مقایسه می‌کند و از تقسیم قیمت بازار به درآمد یک سهم (EPS ) بدست می‌آید.
  26 – سود تقسیمی هر سهم (DPS )چیست؟همه ساله شرکت‌ها بخشی از سود خالص را مطابق قانون (ذخیره قانونی) و بخشی را براساس نیاز شرکت نزد خود نگهداری می‌کنند و مابقی را بین سهامداران تقسیم می‌نمایند. بنابراین سود تقسیمی هر سهم از تقسیم کل سود قابل تقسیم به تعداد سهام شرکت بدست می‌آید.
 27 – سود شرکت‌ها چه زمانی پرداخت می‌شود؟طبق قانون تجارت، در صورتی که در مجمع عمومی عادی سالیانه، تقسیم سود تصویب شود، شرکت باید حداکثر ظرف 8 ماه از تاریخ تصویب،DPS را به سهامداران پرداخت کند.
 28 – برای اطلاع از نحوة دریافت سود نقدی هر سهم شرکت (DPS )، به کجا باید مراجعه کرد؟برای اطلاع از مبلغ و نحوة دریافت DPS هر شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار، می‌توان با واحد اطلاع‌رسانی تالارهای معاملاتی و یا با امور سهام شرکت مربوطه ارتباط برقرار کرد.
 29 – سود نقدی هر سهم شرکت به چه سهامدارای تعلق می‌گیرد؟سود هر سهم به سهامداری تعلق می‌گیرد که در تاریخ برگزاری مجمع عمومی سالیانه شرکت، مالک آن سهم باشد.
  30 – اندوختة قانونی چیست؟هیئت مدیرة هر شرکت مکلف است هر سال 5 درصد از سود خالص شرکت را با عنوان اندوختة قانونی ذخیره نماید. همین که اندوختة قانونی به 10 درصد کل سرمایه شرکت رسید، ذخیره‌کردن آن اختیاری است.
 31 – بازار اولیه چیست؟بازاری است که در آن اوراق بهاداری که یک ناشر اعم از یک شرکت یا دولت به منظور تأمین مالی خود برای اولین بار (برای عرضه به عموم) منتشر می‌کند، به فروش می‌رسد.
32 – بازار ثانویه چیست؟
در این بازار اوراق بهاداری که قبلاً منتشر گردیده و در دست دارندگان است مورد مبادله قرار می‌گیرد. نمونه متشکل این بازار بورس اوراق بهادار است که از طریق کارگزاران این وظیفه انجام می‌گیرد.
  33 – قیمت اسمی سهم یعنی چه؟مبلغی است که هنگام چاپ و انتشار برگة سهام توسط شرکت بر روی آن نوشته می‌شود. این رقم مطابق ماده 29 قانون تجارت نباید از 10.000 ریال بیشتر باشد اما به طور معمول در اغلب شرکت‌های پذیرفته شده در بورس این مبلغ 1.000 ریال است.
  34 – قیمت بازار یعنی چه؟قیمتی است که براساس آن سهم در بورس اوراق بهادار مورد معامله قرار می‌گیرد.
 35 – پرتفوی (سبد سهام بورس) چیست؟شامل مجموعه‌ای از سهام شرکت‌های پذیرفته شده در بورس می‌باشد.
  36 – دلیل استفاده از سبد سهام چیست؟افراد به منظور کاهش ریسک به جای خرید سهم یک شرکت اقدام به خرید سهام شرکت‌های مختلف می‌نمایند به عبارت دیگر نباید تمامی تخم‌مرغ‌ها را در یک ظرف قرار داد.
  37 – پذیره‌نویسی چیست؟عبارت است از فرآیند خرید اوراق بهادار از ناشر و یا نمایندة او و پرداخت یا تعهد پرداخت وجه کامل آن طبق قرارداد.
  38 – سهام جایزه چیست؟اگر شرکت برای افزایش سرمایه از محل سود انباشته و بدون دریافت هیچگونه وجهی، سهام جدیدی صادر و به سهامداران ارائه نماید به این نوع سهم، سهام جایزه گفته می‌شود.
  39 – سود انباشته چیست؟شرکت‌های سهامی هر ساله در صورت برخورداری از سود درصدی از آن را به جای پرداخت به سهامداران، با اهداف مختلف در شرکت نگهداری می‌کنند که مجموعة این سودهای نگهداری شده طی سال‌های مختلف سود انباشته گفته می‌شود. این سود در حساب مستقلی نگهداری می‌شود.
  40 – بازارگردان کیست؟شخص حقوقی است که به منظور حفظ تعادل عرضه و تقاضای سهام یک شرکت خاص و افزایش نقدشوندگی آن بر حسب شرایط بازار اقدام به خرید و فروش آن سهم می‌نماید.

 41 – سهم چیست؟  سهم درصد معینی از مالکیت یک شرکت سهامی است. به عنوان مثال اگر سرمایة شرکتی یک میلیون ریال باشد با فرض اینکه این سرمایه به 10.000 سهم هزار ریالی تقسیم شده باشد فردی که 100 سهم این شرکت را در اختیار دارد مالکیت و مشارکت وی در سود و زیان به اندازة یک درصد کل شرکت خواهد بود.
  42 – ورقة سهم چیست؟ورقة سهم سند قابل معامله‌ای است که نمایندة تعداد سهامی است که صاحب آن در شرکت سهامی دارد و اطلاعات مهمی از قبیل نام شرکت، شماره ثبت، نام و مشخصات دارندة سهام و مبلغ اسمی سهم بر روی آن نوشته شده است.
  43 – شرکت سهامی چیست؟شرکت سهامی شرکتی است که سرمایه آن به تعداد معینی سهم با ارزش مساوی تقسیم شده است.
  44 – شرکت سهامی بر چند نوع است؟شرکت‌های سهامی بر دو نوع سهامی عام و سهامی خاص تقسیم می‌شوند. شرکت سهامی عام شرکتی است که مؤسسان آن قسمتی از سرمایه شرکت را از طریق فروش سهام به مردم تأمین می‌کنند و شرکت سهامی خاص شرکتی است که تمام سرمایة آن در موقع تأسیس، توسط مؤسسات تأمین شده است.
  45 – ترازنامه چیست؟صورت حسابی است که وضعیت مالی یعنی دارائی‌ها، بدهی‌ها و سرمایة شرکت را در پایان دورة مالی نشان می‌دهد.
  46 – صورت سود و زیان چیست؟صورت حسابی است که خلاصه و نتیجة عملیات یک سال مالی شرکت یعنی درآمدها، هزینه‌ها و سود (زیان) شرکت را نشان می‌دهد.
 47 – اوراق مشارکت چیست؟اوراق بهاداری است که با مجوز سازمان بورس و اوراق بهادار برای تأمین بخشی از منابع مالی مورد نیاز طرح‌های سودآور تولیدی و خدماتی صادر می‌شود.
 48 – تفاوت اصلی اوراق مشارکت و سهام چیست؟اوراق سهام نشان‌دهندة مالکیت دارندة آن در یک شرکت سهامی است. اما اوراق مشارکت نشان‌دهندة مبلغ معینی بدهی صادرکننده (وام گیرنده) به دارنده (وام دهنده) آن است.
 49 – حجم مبنا به چه معناست؟حجم مبنا برای هر شرکت عبارت است از حداقل تعداد سهامی که باید در طول یک روز کاری معامله شود تا قیمت پایانی بتواند تغییر کند.
  50 – حجم مبنا برای هر سهم چگونه تعیین می‌شود؟  در حال حاضر حجم مبنا برای هر شرکت معادل 20 درصد از تعداد کل سهام منتشرة شرکت تقسیم بر 250 روز کاری یعنی 0008/0 تعداد کل سهام هر شرکت است.
51 – آیا افراد حقیقی می‌توانند در بورس کالا خرید و فروش نمایند ؟آری. همانند بورس اوراق بهادار افراد حقیقی می‌توانند با گرفتن کد معاملاتی از کارگزاری‌ها اقدام به خرید و فروش در بورس کالا کنند.
  52 – به طور کلی چند نوع اوراق مشارکت در ایران منتشر می‌شود؟در حالت کلی سه نوع اوراق مشارکت منتشر می‌شود که شامل موارد زیر است: الف- اوراق مشارکت بانک مرکزی ب- اوراق مشارکت وزارتخانه‌ها و شرکت‌های دولتی ج- اوراق مشارکت شرکت‌های پذیرفته شده در بورس .
  53 – اوراق مشارکت بانک مرکزی چیست؟اوراق مشارکتی است که به منظور اجرای سیاست‌های اقتصادی دولت توسط بانک مرکزی منتشر می‌شود و قابلیت بازخرید توسط بانک عامل را دارد. این دسته از اوراق در بورس اوراق بهادار قابل معامله نیست.
 54 – اوراق مشارکت وزارتخانه‌ها و شرکت‌های دولتی چیست؟  اوراق مشارکتی است که توسط وزارتخانه‌ها و شرکت‌های دولتی جهت تأمین مالی پروژه‌های عمرانی منتشر می‌شود و قابلیت بازخرید توسط بانک عامل را دارد. این نوع اوراق نیز در بورس معامله نمی‌شود.
  55 – اوراق مشارکت شرکت‌های پذیرفته شده در بورس چیست؟اوراق مشارکتی است که به منظور تأمین مالی توسط شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار منتشر می‌شود. این گونه اوراق در بورس اوراق بهادار قابل معامله است.
  56 – در حال حاضر کدامیک از شرکت‌های بورسی اوراق مشارکت منتشر کرده است؟تنها شرکتی که تاکنون اقدام به انتشار اوراق مشارکت نموده شرکت ایران خودرو است. ضمناً این اوراق در بورس قابل معامله می‌باشد.
  57 – قیمت خرید و فروش اوراق مشارکت پذیرفته شده در بورس چگونه تعیین می‌شود؟قیمت خرید و فروش اوراق مشارکت پذیرفته شده در بورس همانند سهام براساس عرضه و تقاضا تعیین می‌شود.
  58 – بازار خارج از بورس چیست؟بازاری غیرمتشکل و فاقد مکان فیزیکی واحد است که در قالب شبکة ارتباطی الکترونیکی یا غیرالکترونیکی به مبادلة اوراق بهادار می‌پردازد. معاملات در این بازار برپایة مذاکره و توافق صورت می‌گیرد.
 59 – منظور از تعدیل EPS چیست؟  مدیران شرکت‌ها در ابتدای سال مالی با توجه به چشم‌انداز فعالیت‌های شرکت، EPS معینی را پیش‌بینی و اعلام می‌کنند. اما در طی سال با توجه به روند فعالیت ممکن است تغییر و اصلاح در EPS اعلام شده ضروری به نظر برسد و براساس عملکرد شرکت EPS جدیدی اعلام شود. به این تغییر تعدیل EPS گفته می‌شود.
 60 – تفاوت سازمان بورس و شرکت بورس در چیست؟سازمان بورس کلیة فعالیت‌هایی که در بازار سرمایه انجام می‌شود را تحت نظارت دارد و شرکت بورس زیر نظر سازمان بورس کلیة فعالیت‌های اجرایی مربوط به خرید و فروش اوراق بهادار را انجام می‌دهد.

 61 – چه حقوقی برای مالکان سهام متصور است؟  با مالکیت سهام حقوقی به سهامداران اعطا می‌شود که به دو دسته حقوق مالی و غیرمالی تقسیم می‌شوند. حقوق مالی ناشی از مالکیت سهام به طور کلی بر دو نوع است: حق سهیم‌شدن در سود و حق سهیم‌شدن در دارایی شرکت. حقوق غیرمالی به طور کلی بر چهار نوع است: حق اطلاع، حق عضویت در شرکت، حق رأی و حق انتقال سهام.
 62 – آیا اشخاص حقوقی امکان عضویت در هیأت مدیرة شرکت سهامی را دارند؟   اشخاص حقوقی را می‌توان به مدیریت شرکت انتخاب کرد. در این صورت شخص حقوقی همان مسئولیت‌های مدنی شخص حقیقی عضو هیأت مدیره را داشته و باید یک نفر را به نمایندگی دائمی خود جهت انجام وظایف مدیریت معرفی کند.
  63 – چه زمانی شرکت موظف است به اجبار سرمایة خود را کاهش دهد؟اگر بر اثر زیان‌های وارده حداقل نصف سرمایة شرکت از بین برود، هیأت مدیره مکلف است بلافاصله مجمع عمومی فوق‌العادة صاحبان سهام را دعوت نماید تا موضوع انحلال یا بقاء شرکت مورد شور و رأی واقع شود. هرگاه مجمع مزبور رأی به انحلال شرکت ندهد باید در همان جلسه سرمایة شرکت را به مبلغ سرمایة خود کاهش دهد.
 64 – آیا به علت عدم اجرای تشریفات مربوط به طرز انتخاب مدیر عامل می‌توان اعمال و اقدامات او را در مقابل ثالث غیرمعتبر دانست؟خیر، کلیة اعمال و اقدامات مدیران و مدیرعامل شرکت در مقابل اشخاص ثالث نافذ و معتبر است.
  65 – در چه صورتی تقسیم سود و اندوخته بین صاحبان سهام جایز است؟فقط پس از تصویب مجمع عمومی و در صورت وجود منافع تقسیم 10 درصد سود ویژة سالانه بین صاحبان سهام الزامی است.
 66 – حداقل و حداکثر فاصله بین نشر دعوت‌نامة مجمع عمومی و تاریخ تشکیل آن چند روز است؟   حداقل 10 روز و حداکثر 40 روز
 67 – در صورت پایان مدت ماموریت مدیران، تا زمان انتخاب مدیران جدید مسئولیت اداره شرکت با کیست؟مسئولیت اداره شرکت با مدیران سابق است و هر گاه مراجع موظف به دعوت مجمع عمومی به وظیفه خود عمل نکنند، هر ذی‌نفع می‌تواند از مرجع ثبت شرکت‌ها دعوت مجمع عمومی عادی را برای انتخاب مدیران تقاضا نماید.
 68 – آیا اعضای هیأت مدیره شرکت سهامی عام می‌توانند از خارج از شرکت انتخاب شوند و سهامدار شرکت نباشند؟خیر. اعضاء هیأت مدیره می‌بایست سهامدار شرکت باشند.
  69 – آیا بازرس می‌تواند در معاملاتی که با شرکت انجام می‌گیرد، ذی‌نفع باشد؟خیر،‌ بازرس نمی‌تواند در معاملاتی که با شرکت یا به حساب شرکت انجام می‌گیرد به طور مستقیم یا غیر مستقیم ذی‌نفع باشد.
  70 – آیا اساسنامه شرکت می‌تواند متضمن اختیار افزایش سرمایه برای هیأت مدیره باشد؟خیر، اساسنامه شرکت نمی‌تواند متضمن چنین مفادی باشد. لیکن مجممع عمومی فوق العاده شرکت پس از تصویب افزایش سرمایه می تواند اختیار اجرایی کردن افزایش سرمایه را طی مدت معینی به هیات مدیره واگذار نماید.
  71 – انتخاب بازرس و تعیین حق‌الزحمه وی با چه مرجعی است؟تعیین حق‌الزحمه و انتخاب بازرس بر عهده مجمع عمومی عادی است.
  72 – آیا سازمان بورس و اوراق بهادار سازمانی دولتی می‌باشد؟ در این صورت چه تعداد سهام یک شرکت باید در مالکیت سازمان باشد تا آن شرکت دولتی تلقی شود؟به استناد مادۀ 5 قانون بازار اوراق‌بهادار جمهوری اسلامی ایران مصوب آذر ماه 1384 مجلس شورای اسلامی، سازمان بورس و اوراق بهادار موسسۀ عمومی غیر دولتی تلقی می‌گردد. همچنین مطابق مادۀ 4 قانون محاسبات عمومی کشور، شرکتی دولتی محسوب می شود که بیش از 50% سرمایۀ آن متعلق به دولت باشد. بنابراین همانگونه که ملاحظه می‌شود: اولاً: سازمان بورس دولتی تلقی نمی‌شود. ثانیا: صرف تملک تعدادی سهام یک شرکت در سازمان موجب دولتی تلقی شدن آن شرکت نمی شود.
  73 – شرکت‌های بورسی چه اطلاعاتی را منتشر می‌کنند؟بطور کلی شرکت‌ها سه دسته اطلاعات را افشا می‌کنند: دسته اول گزارش‌ها و صورت‌های مالی سالانه و میان‌دوره‌ای است که شامل پیش‌بینی عملکرد سالانه (که پیش‌بینی مدیریت شرکت از وضعیت عملکرد و سودآوری یکسالۀ شرکت است و یکبار قبل از شروع سال مالی و سپس در مقاطع 3 ماهه منتشر می‌شود)، صورت‌های مالی میاندوره‌ای (که همان ترازنامه و صورت سود و زیان شرکت است و در مقاطع 3 ماهه منتشر می‌شود)، اطلاعات پرتفوی سرمایه‌گذاری‌های شرکت‌های سرمایه‌گذاری و هلدینگ که بصورت ماهانه افشا می‌شود و همچنین سایر گزارش‌ها و صورتهای مالی سالانۀ شرکت اصلی و شرکت‌های زیرمجموعۀ آن است. دسته دوم اطلاعات مجامع عمومی عادی و فوق‌العاده و جلسات هیئت‌مدیره برای افزایش سرمایه است که در آنها اطلاعات مربوط به برگزاری مجامع شرکت‌ها و همچنین صورتجلسۀ تصمیمات اتخاذ شده در آن مجامع و نیز جلسات هیئت‌مدیره برای افزایش سرمایه افشا می‌شود. دستۀ سوم نیز اطلاعاتی است که در اثر وقوع رویدادهای خاص باید فوراً افشا شود مانند تغییر بااهمیت در پیش‌بینی درآمد هر سهم؛ انعقاد، انحلال یا هرگونه تغییرات اساسی در قراردادهای مهم شرکت و سایر اطلاعاتی که بر قیمت اوراق بهادار شرکت و تصمیم سرمایه‌گذاران تأثیر بااهمیت داشته باشد.
 74 – شرکت‌ها چگونه زمان و دستور جلسات مجامع عمومی خود را اعلام می‌کنند؟شرکت‌ها موظف هستند که زمان، تاریخ، محل تشکیل و دستور جلسة مجامع عمومی را در روزنامه‌های کثیرالانتشار و سایت اینترنتی خود درج کرده و مراتب را حداقل 10 روز قبل از برگزاری مجمع افشا نمایند.
  75 – قبل از برگزاری مجمعِ عادی سالانۀ شرکتهای بورسی چه اطلاعاتی منتشر می‌شود؟جهت تصمیم‌گیریِ بهتر سهامدارانِ شرکت، 10 روز قبل از برگزاری مجمعِ شرکت‌ها، صورتهای مالی سالانه حسابرسی شده با کلیۀ یادداشت‌های پیوست آن و گزارش فعالیت هیئت مدیره به مجمع منتشر می‌شود. در صورتی که شرکتِ بورسی، دارای شرکتهای تابعه باشد علاوه بر اطلاعات فوق، صورتهای مالی تلفیقی حسابرسی شده و صورتهای مالی سالانه حسابرسی شدۀ شرکتهای تابعه نیز منتشر می‌شود. همچنین جدول زمان‌بندی پرداخت سودنقدیِ پیشنهادی توسط هیئت مدیره نیز قبل از برگزاری مجمع‌ عمومی ‌عادی افشا می‌گردد.
 76 – پیش‌بینی درآمد هر سهم چیست؟مدیران شرکت یکبار قبل از شروع سال مالی، بر اساس وضعیت عملکرد در سالهای گذشته و برنامه‌هایی که مدنظر دارند در سال آینده اجرا کنند، پیش‌بینی خود را از سود سال آینده اعلام می‌کنند (که با تقسیم کل سودِ پیش‌بینی شده بر تعداد سهام شرکت، پیش‌بینی درآمد هر سهم بدست می‌آید) و سپس در مقاطع 3 ماهه و طی سال، با توجه به وضعیت عملکرد و رویدادهایی که رخ می‌دهد، پیش‌بینی درآمد هر سهم (EPS ) آن سال را مورد بازنگری قرار می‌دهند. تمامی این اطلاعات با توجه به اینکه هنوز سال مالی شرکت به پایان نرسیده است، «پیش‌بینی» است. بعد از اتمام سال مالی شرکت و مشخص شدن عملکرد واقعیِ آن سال، درآمد هر سهم (EPS ) واقعی اعلام خواهد شد.
  77 – مسئولیت موسسین شرکت در مورد اقداماتی که به منظور تأسیس شرکت انجام دهند چگونه می‌باشد؟موسسین شرکت نسبت به کلیه اعمال و اقداماتی که به منظور تأسیس و به ثبت رسانیدن شرکت انجام می‌دهند، مسئولیت تضامنی دارند.
  78 – آیا اشخاص حقوقی را می‌توان به مدیریت شرکت انتخاب نمود؟ مسئولیت‌های آنان چگونه می‌باشد؟  اشخاص حقوقی را می‌توان به مدیریت شرکت انتخاب نمود. در این صورت شخص حقوقی همان مسئولیت‌های مدنی شخص حقیقی عضو هیأت مدیره را دارد و باید یک نفر را به نمایندگی خود معرفی نماید که وی در مسئولیت مدنی با شخص حقوقی مسئولیت تضامنی دارد و همچنین مسئولیت کیفری را دارا می‌باشد.
  79 – حد نصاب تشکیل و رأی‌گیری جلسات هیأت مدیره چه مقدار می‌باشد؟برای تشکیل جلسات، حضور بیش از نصف اعضاء و برای تصمیم‌گیری،‌ اتفاق اکثریت آراء‌ حاضرین لازم می‌باشد مگر اینکه اساسنامه اکثریت بیشتری را مقرر دارد.
 80 – آیا شرکت می‌تواند به طور اختیاری مبادرت به کاهش سرمایه نماید؟مجمع عمومی فوق‌العاده می‌تواند به پیشنهاد هیأت مدیره در مورد کاهش سرمایه به طور اختیاری اتخاذ تصمیم کند مشروط بر آنکه بر اثر آن، به تساوی حقوق صاحبان سهام لطمه وارد نشود.
  81 – آیا می‌توان مجمع عمومی عادی را در غیر مواعد سالیانه دعوت نمود؟هیأت مدیره و همچنین بازرس می‌توانند در مواقع مقتضی، مجمع عمومی عادی را به طور فوق‌العاده دعوت نمایند. در این صورت دستور جلسه مجمع باید در آگهی دعوت قید شود.
  82 – شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه چیست؟شرکتی است که امور مربوط به ثبت،‌ نگهداری، انتقال مالکیت اوراق بهادار و تسویه وجوه را انجام می‌دهد.
  83 – اوراق بهادار چیست؟هر نوع ورقه یا مستندی است که متضمن حقوق مالی قابل نقل و انتقال برای مالک عین و یا منفعت آن باشد.
  84 – به اختلافات بین فعالان بازار اوراق بهادار چگونه رسیدگی می‌شود؟به اختلافات بین کارگزاران، بازارگردانان، کارگزاران، معامله‌گران و سایر اشخاص ذیربط ناشی از فعالیت حرفه‌ای آنان در صورت عدم سازش در کانون‌ها، توسط هیأت داوری رسیدگی می‌شود.
 85 – سبدگردان کیست؟شخص حقوقی است که در قالب قراردادی مشخص و به منظور کسب انتفاع، به خرید و فروش اوراق بهادار برای سرمایه‌گذاری می‌پردازد.
  86 – چه اشخاصی در هیأت داوری سازمان بورس به اختلافات رسیدگی می‌نمایند؟هیأت داوری متشکل از سه عضو می‌باشد که یک عضو توسط رئیس قوه قضاییه از بین قضات با تجربه و دو عضو از بین صاحبنظران در زمینه‌های اقتصادی و مالی به پیشنهاد سازمان و تأیید شورا انتخاب می‌گردند.
 87 – حسابرسی شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار بر عهده کدام یک از موسسات حسابرسی است؟بر اساس ماده 11 دستورالعمل موسسات حسابرسی معتمد سازمان بورس و اوراق بهادار (مصوب 8/5/1386 شورای عالی بورس و اوراق بهادار) حسابرسی شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار صرفاً توسط موسسات حسابرسی معتمد سازمان بورس و اوراق بهادار انجام می‌شود.
  88 – آیا نهادهای مالی یا شرکت‌های دیگر به جز شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار ملزم به حسابرسی توسط موسسات حسابرسی معتمد سازمان بورس و اوراق بهادار هستند؟بله – بر اساس ماده 11 دستورالعمل موسسات حسابرسی معتمد سازمان بورس و اوراق بهادار، علاوه بر شرکت‌های پذیرفته شده در بورس سایر اشخاص حقوقی زیر نیز مکلفند حسابرس مستقل و بازرس قانونی خود را از میان موسسات حسابرسی که در فهرست موسسات حسابرسی معتمد درج شده‌اند، انتخاب نمایند: الف- شرکتهای متقاضی پذیرش در بورس اوراق بهادار، ب – شرکتهای فرعی شرکتهای پذیرفته شده یا متقاضی پذیرش در بورس اوراق بهادار، پ – شرکتهای سهامی عام که کل حقوق صاحبان سهام آنها بیشتر از رقم تعیین شده توسط سازمان می‌باشد، ت – شرکتهای فرعی شرکتهای سهامی عام موضوع بند “پ” فوق، ث – کلیه نهادهای مالی موضوع بند 21 ماده 1 قانون بازار اوراق بهادار مصوب آذرماه 1384 و شرکتهای فرعی آنها، ج – کلیه کانونهای موضوع بند 5 ماده 1 قانون بازار اوراق بهادار مصوب آذرماه 1384، و چ – سایر واحدهایی که متقاضی انتشار عمومی اوراق مشارکت مشمول ثبت نزد سازمان هستند.
 89 – آیا همۀ شرکت‌های سهامی عام درشرف‌تأسیس باید نزد سازمان بورس به ثبت برسند؟مطابق مادة 27 قانون بازار اوراق‌بهادار جمهوری اسلامی ایران (مصوب آذرماه 1384 مجلس شورای اسلامی)، اوراق‌بهادار زیر از ثبت نزد سازمان ” معاف” هستند: -اوراق مشارکت دولت، بانک مرکزی و شهرداری‌ها -اوراق مشارکت منتشره توسط بانک‌ها و مؤسسات مالی و اعتباری تحت نظارت بانک مرکزی -اوراق‌بهادار عرضه شده در “عرضه‌های خصوصی” -سهام هر شرکت سهامی‌عام که کل حقوق صاحبان سهام آن کمتر از رقم تعیین شده توسط سازمان باشد. (مطابق مصوبة هیئت مدیره مورخ 28/08/85 سازمان بورس و اوراق‌بهادار، این مبلغ 10 میلیارد ریال تعیین شده است) -سایر اوراق‌بهاداری که به تشخیص شورا نیاز به ثبت نداشته باشند، از قبیل اوراق منتشره توسط سازمان‌ها و مراجع قانونی دیگر.
 90 – شرکت‌های سهامی عام درشرف‌تأسیس چگونه تشخیص دهند که مشمول ثبت نزد سازمان هستند یا معاف از ثبت؟شرکت‌های سهامی عامِ در شرف تأسیس، برای ثبت شرکت نزد مرجع ثبت شرکت‌ها ملزم به ارائۀ “مجوز عرضۀ سهام و ثبت این اوراق نزد سازمان بورس و اوراق بهادار” یا “اعلامیۀ معافیت از ثبت این اوراق نزد سازمان” می‌باشند. لذا ناشر باید به مدیریت نظارت بر بازار اولیه در سازمان بورس و اوراق بهادار مراجعه نموده و نامة استعلام ثبت (مطابق نمونه فرم سازمان) را به منظور بررسی معافیت یا عدم معافیت اوراق دردست انتشار از ثبت نزد سازمان ارائه ‌نماید.
 91 – منظور از عرضۀ خصوصی چیست؟فروش مستقیم اوراق بهادار توسط ناشر به سرمایه گذاران نهادی است.
 92 – منظور از سرمایه‌گذاران نهادی چیست؟ بانک‌ها و بیمه‌ها، -هلدینگ‌ها، شرکت‌های سرمایه‌گذاری، صندوق‌ بازنشستگی، شرکت تأمین سرمایه و صندوق‌های سرمایه‌گذاری ثبت شده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار، -هر شخص حقیقی یا حقوقی که بیش از 5 درصد یا بیش از 5 میلیارد ریال از ارزش اسمی اوراق بهادار در دست انتشار ناشر را خریداری کند، -سازمان‌‌ها و نهادهای دولتی و عمومی -شرکت‌‌های دولتی، -اعضای هیأت مدیره و مدیران ناشر یا اشخاصی که کارکرد مشابه‌ دارند.
  93 – آیا در مجموعه بازار سرمایه ایران امکان انجام معاملات آتی (futures ) وجود دارد و در صورت وجود چگونه می¬شود به این امر مبادرت نمود ؟بلی از تیر ماه 1387 امکان انجام معاملات آتی در بورس کالای ایران فراهم شده است. در حال حاضر انجام معاملات آتی بر روی قراردادهای اونس طلا و مفتول مس در بورس مذکور انجام می¬شود. علاقمندان به انجام این معاملات می¬توانند با مراجعه به کارگزاران بورس کالای ایران ضمن آشنایی با سازوکار انجام معاملات، اقدام به گشایش حساب و کد معاملاتی و ارائه سفارش برای مشارکت در این معاملات نمایند. جهت اخذ اطلاعات بیشتر در خصوص این معاملات و همچنین آشنایی با مقررات مربوطه (دستورالعمل معاملات قراردادهای آتی در بورس کالای ایران) علاقمندان می توانند به سایت اینترنتی بورس کالای ایران (WWW.IME.CO.IR ) مراجعه نمایند و یا به آدرس تهران، میدان فردوسی، خیابان شهید سپهبد قرنی، کوچه کامل، پلاک 4 شرکت بورس کالای ایران مراجعه نمایند.
  94 – شرکت‌های سهامی عامِ در شرف تأسیس که ثبت آنها نزد سازمان الزامی است، باید چه مدارکی را به این سازمان ارائه نمایند؟فهرست مدارک مورد نیاز به شرح زیر است. علاقمندان جهت آشنایی با مقررات مربوطه (دستورالعمل معاملات قراردادهای آتی در بورس کالای ایران) و اخذ اطلاعات بیشتر در این خصوص معاملات و همچنین دریافت فرمها می‌توانند به سایت اینترنتی سازمان بورس و اوراق بهادار (WWW.SEO.IR ) مراجعه نمایند. -فرم تکمیل شدة استعلام ثبت (فرم الف-1)، -فرم تکمیل شدة تقاضای تأسیس و ثبت اوراق‌بهادار (فرم ت-1)، -بیانیة ثبت (فرم ب-1)، -طرح اساسنامه (فرم ث-1) ، -طرح اعلامیة پذیره‌نویسی (فرم پ-1)، -گواهی تایید نام شرکت، -اظهارنامة ثبت شرکت‌ها، -طرح کسب و کار و یا طرح امکان‌سنجی برای انجام سرمایه‌گذاری‌های برنامه‌ریزی شده و انجام فعالیت‌های منطبق با طرح اساسنامه، -اظهارنظر مشاور حقوقی، -مجوزهای اخذ شده از مراجع قانونی، -مستندات مربوط به حقوق انحصاری ناشر، – نامة تأییدیه بانک مبنی بر واریز مبلغ پرداخت شده توسط مؤسسین، – نامة کارشناس رسمی دادگستری درخصوص ارزیابی آوردة غیر نقد مؤسسین (در صورت وجود)، – یک نسخه از قرارداد منعقد شده با شرکت تأمین سرمایه، عامل و متعهد پذیره‌نویسی(درصورت وجود)، – یک نسخه از هرنوع توافق‌نامه یا قرارداد منعقد شده با سایر نهادهای مالی در ارتباط با انتشار اوراق (درصورت وجود)
 95 – شرکت‌های سهامی عام در شرف تأسیس معاف از ثبت نزد سازمان باید چه مدارکی به این سازمان ارائه کنند؟فهرست مدارک مورد نیاز به شرح زیر است. علاقمندان جهت آشنایی با مقررات مربوطه (دستورالعمل معاملات قراردادهای آتی در بورس کالای ایران) و اخذ اطلاعات بیشتر در این خصوص معاملات و همچنین دریافت فرمها می¬توانند به سایت اینترنتی سازمان بورس و اوراق بهادار (WWW.SEO.IR ) مراجعه نمایند. -فرم تکمیل شدة استعلام ثبت (فرم الف-1)، -بیانیة معاف از ثبت (فرم م-1) -طرح اساسنامه -طرح اعلامیة پذیره‌نویسی -گواهی تایید نام شرکت، -اظهارنامة ثبت شرکت‌ها.
  96 – شرکت‌های سهامی‌عامی که قصد افزایش سرمایۀ خود را داشته باشند، باید چه مدارکی را به سازمان ارائه نمایند؟مدارک ارائه شده به سازمان بر حسب این‌که آیا شرکت سهامی عام در سازمان به ثبت رسیده است یا خیر، محل افزایش سرمایه و نوع عرضۀ اوراق بهادار ناشی از افزایش سرمایه، متفاوت و در بندهای 8 الی 12 بدان اشاره شده است.
  97 – چنانچه شرکت‌های سهامی عام ثبت شده نزد سازمان قصد افزایش سرمایه داشته باشند، باید چه مدارکی را به سازمان بورس ارائه نمایند؟فرم تکمیل شدة استعلام ثبت (فرم الف-2)، -فرم تکمیل شدة تقاضای افزایش سرمایه (فرم ت-2)، -بیانیة ثبت (شرکت‌های تولیدی و خدماتی فرم ب-1/2، بانک‌هاو لیزینگ‌ها ب-2/2 و شرکت‌های هلدینگ و سرمایه‌گذاری ب-3/2) -گزارش توجیهی هیئت مدیره در خصوص افزایش سرمایه به‌همراه اظهار نظر بازرس قانونی، -طرح آگهی یا اعلامیة پذیره‌نویسی (افزایش سرمایه با رعایت حق تقدم فرم پ-2 ، افزایش سرمایه با سلب حق‌تقدم فرم پ-3 و فروش سهام پذیره‌نویسی نشده (حق‌تقدم استفاده نشده) فرم پ-4) -آخرین اساسنامة شرکت همراه با آگهی ثبت تغییرات انجام شده طی دو سال گذشته، -آخرین صورت‌های مالی حسابرسی شده به‌انضمام یادداشت های همراه، -چنانچه هنگام درخواست، بیش از شش ماه از پایان سال مالی گذشته باشد یک نسخه کپی صورت‌های مالی میان دوره‌ای، شامل ترازنامه و صورتحساب سود و زیان می‌بایست ارائه گردد. این گزارشات باید به تأئید مدیر مالی شرکت رسیده باشد. -گزارش فنی و اقتصادی طرح مورد تأیید مشاور فنی طرح (در صورت اجرای پروژه) -فیش واریزی کارمزد رسیدگی به درخواست افزایش سرمایة شرکت‌، نیم در هزار مبلغ افزایش سرمایة درخواستی حداکثر به ‌مبلغ 20 میلیون ریال به شماره حساب سیبا 0103402911003 نزد بانک ملی شعبة بورس.
 98 – چرا از بورس اوراق بهادار به عنوان یک بازار سازمان یافته و منسجم نام می‌برند؟از آنجا که بورس‌ها دارای مکان فیزیکی یا مجازی مشخص هستند که تمام سفارش‌های خرید و فروش در آنجا وارد یک سامانه معاملاتی متمرکز می‌شود و معامله به روش حراج صورت می‌گیرد، بورس‌ها را یک بازار سازمان یافته و منسجم می‌نامند. در این بازار ساز و کارها، مقررات و ضوابط معینی بر عملیات حاکم است و یک مقام ناظر مسئولیت حسن اجرای عملیات و رعایت مقررات را به عهده دارد.
  99 – یکی از مزایای بورس اوراق بهادار تسهیل فرآیند تأمین مالی شرکت‌ها است. این امر چگونه محقق می‌شود؟شرکت‌هایی که در بورس فهرست می‌شوند و اوراق بهادار آنها مورد معامله قرار می‌گیرد، فرصت و امکان مناسبی را برای انتشار اوراق بهادار جدید به دست می‌آورند. شرکتی که اوراق بهادار آن در بورس پذیرفته شده، به دلیل دارا بودن بازار مناسب برای اوراق و نیز قیمت‌گذاری آن براساس مکانیزم بازار، می‌تواند اوراق بهادار جدید خود را در زمان مناسب و با شرایط مطلوب منتشر نماید. بدین ترتیب شرکت‌های پذیرفته شده در بورس می‌توانند منابع مورد نیاز خود را راحت‌تر از شرکت‌های خارج از بورس‌ فراهم نمایند. به عبارت دیگر، بورس اوراق بهادار (به عنوان یک بازار ثانویه) از طریق ایجاد نقد‌شوندگی برای اوراق بهادار شرکت‌های پذیرفته شده، قابلیت فروش اوراق جدید را در بازار اولیه برای شرکت‌ها فراهم می‌سازد و در واقع به‌طور غیر مستقیم موجب تسهیل تأمین مالی شرکت‌های بورسی می‌شود.
  100 – بورس اوراق بهادار چگونه به گسترش مالکیت عمومی کمک می‌کند؟بورس امکان دسترسی و سرمایه‌گذاری تمام افراد جامعه را با حداقل سرمایه در شرکت‌ها فراهم می‌کند و مالکیت سهام هر شرکت برای تمام افراد امکان‌پذیر می‌شود. به این ترتیب عموم افراد جامعه می‌توانند از طریق خرید سهام شرکت‌ها در بورس، در مالکیت واحدهای صنعتی، تولیدی، بازرگانی و خدماتی مشارکت نمایند.

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای مورد نیاز با * مشخص شده است

نوشتن دیدگاه

عضویت در خبر نامه

وکیل مالیاتی باهوش تهران 

نحوه برخورد  در رسیدگی تجدید ارزیابی دارایی‌ها توسظ وکیل مالیاتی باهوش       تجدید ارزیابی دارایی‌ها یکی از فرآیندهای پیچیده و حساس در حوزه مالیات است که مستلزم دانش فنی و تجربه کافی است. به

ادامه مطلب »
Elementor #57908

  مواردی که باید به وکیل مالیاتی اصلی تهران اطلاع دهید:       نوع سامانه صندوق فروش: نوع سخت‌افزار و نرم‌افزار استفاده شده تاریخ خرید و نصب: تاریخ دقیق خرید و نصب سامانه مبلغ خرید:

ادامه مطلب »
وکیل مالیاتی اصیل تهران

  وظایف یک وکیل مالیاتی اصیل تهران در رابطه با هزینه یک در هزار ماده 77         بررسی دقیق فعالیت‌های اقتصادی: وکیل مالیاتی با بررسی دقیق فعالیت‌های اقتصادی شرکت یا سازمان شما، میزان

ادامه مطلب »
وکیل مالیاتی برتر تهران

نحوه برخورد وکیل مالیاتی برتر تهران با هزینه مالی پرداختی به موسسات مالی       سوال بسیار خوبی پرسیده‌اید. هزینه‌های پرداخت شده به موسسات مالی، از جمله بانک‌ها و سایر نهادهای مالی، بخش مهمی از

ادامه مطلب »
وکیل مالیاتی خبره
خدمات مالی
وکیل مالیاتی ماهر تهران

  نحوه برخورد وکیل مالیاتی ماهر تهران با تخفیفات فروش       تخفیفات فروش یکی از ابزارهای رایج در تجارت برای جذب مشتری و افزایش فروش است. اما از دیدگاه وکیل مالیاتی ماهر تهران ،

ادامه مطلب »
وکیل مالیاتی زبده تهران

نحوه برخورد وکیل مالیاتی زبده تهران با هزینه‌های زیان تسعیر ارز     موضوع هزینه‌های زیان تسعیر ارز یکی از پیچیدگی‌های حسابداری و مالیاتی است که بسیاری از کسب‌وکارها با آن مواجه می‌شوند. یک وکیل مالیاتی

ادامه مطلب »
وکیل مالیاتی خبره
خدمات مالی
وکیل مالیاتی حرفه ای تهران

نحوه برخورد وکیل مالیاتی حرفه ای تهران با هزینه های آزمایشی و آموزشی         نحوه برخورد وکیل مالیاتی حرفه ای تهران با هزینه‌های آزمایشی و آموزشی ، موضوعی است که بسیاری از متقاضیان

ادامه مطلب »
وکیل مالیاتی خبره
خدمات مالی
وکیل مالیاتی معتبر تهران

نحوه برخورد وکیل مالیاتی معتبر تهران با هزینه‌های بازاریابی، تبلیغات و نمایشگاهی         از نظر وکیل مالیاتی معتبر تهران هزینه‌های بازاریابی، تبلیغات و نمایشگاهی بخش مهمی از فعالیت‌های تجاری بسیاری از شرکت‌ها است.

ادامه مطلب »
وکیل مالیاتی خبره
خدمات مالی
وکیل مالیاتی خبره تهران

  نحوه برخورد وکیل مالیاتی خبره تهران با هزینه سود و کارمزد پرداختی تسهیلات دریافتی         از دیدگاه وکیل مالیاتی خبره تهران هزینه سود و کارمزد تسهیلات دریافتی یکی از مهم‌ترین هزینه‌هایی است

ادامه مطلب »
وکیل مالیاتی خبره
خدمات مالی
وکیل امور مالیاتی بازار 

  تاثیر معافیت‌های مالیاتی بر اقتصاد منطقه از دیدگاه وکیل امور مالیاتی بازار         معافیت‌های مالیاتی به عنوان یکی از ابزارهای سیاستگذاری اقتصادی، نقش مهمی در جذب سرمایه‌گذاری، ایجاد اشتغال و توسعه اقتصادی

ادامه مطلب »
وکیل مالیاتی خبره
خدمات مالی
وکیل مالیاتی بازار تهران

نقش وکیل مالیاتی بازار تهران         یک وکیل مالیاتی بازار تهران می‌تواند با ارائه مشاوره‌های تخصصی در زمینه قوانین مالیاتی، به شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران کمک کند تا از مزایای معافیت‌های مالیاتی به بهترین نحو

ادامه مطلب »
وکیل مالیاتی خبره
خدمات مالی
وکیل امور مالیاتی یافت آباد

    محاسبه مالیات فعالیتهای پیمانکاری از دیدگاه وکیل امور مالیاتی یافت آباد         مالیات فعالیت‌های پیمانکاری یکی از موضوعات پیچیده و مهم در حوزه مالیات است که اغلب پیمانکاران و کارفرمایان با

ادامه مطلب »
وکیل مالیاتی خبره
خدمات مالی
وکیل مالیاتی خبره تجریش

    نکات مهم هنگام کار با مشاور یا وکیل مالیاتی خبره تجریش :         مدارک مورد نیاز: تمام مدارک مالی خود را در اختیار مشاور یا وکیل مالیاتی خبره تجریش قرار دهید.

ادامه مطلب »
وکیل مالیاتی خبره
خدمات مالی
وکیل مالیاتی در بازار تهران

    چرا تعرفه وکیل مالیاتی در بازار تهران بیشتر است؟ یک بررسی دقیق‌تر       همانطور که در پاسخ‌های قبلی اشاره شد، دلایل متعددی برای تفاوت در تعرفه‌های وکیل مالیاتی در بازار تهران در

ادامه مطلب »
وکیل مالیاتی خبره
خدمات مالی
وکیل مالیاتی خبره شمال تهران:

  نکات مهم در انتخاب وکیل مالیاتی خبره شمال تهران:         تخصص و تجربه: به تخصص و تجربه وکیل مالیاتی خبره شمال تهران در زمینه مورد نظر خود توجه کنید. سابقه کاری: سابقه

ادامه مطلب »
وکیل مالیاتی خبره
خدمات مالی
وکیل مالیاتی بوشهر

  چرا خدمات وکیل مالیاتی بوشهر برای شما ضروری است؟         در دنیای پیچیده قوانین مالیاتی، داشتن یک راهنمای مطمئن برای مدیریت امور مالی‌تان ضروری است. وکیل مالیاتی بوشهر با تخصص و تجربه

ادامه مطلب »

مقاله های مرتبط

Elementor #57908

  مواردی که باید به وکیل مالیاتی اصلی تهران اطلاع دهید:       نوع سامانه صندوق فروش: نوع سخت‌افزار و نرم‌افزار استفاده شده تاریخ

ادامه مطلب »

وکیل مالیاتی برتر تهران

نحوه برخورد وکیل مالیاتی برتر تهران با هزینه مالی پرداختی به موسسات مالی       سوال بسیار خوبی پرسیده‌اید. هزینه‌های پرداخت شده به موسسات

ادامه مطلب »

وکیل مالیاتی زبده تهران

نحوه برخورد وکیل مالیاتی زبده تهران با هزینه‌های زیان تسعیر ارز     موضوع هزینه‌های زیان تسعیر ارز یکی از پیچیدگی‌های حسابداری و مالیاتی است

ادامه مطلب »
درخواست خود را بنویسید ...
ما را در نقشه بیابید ...