اصلاح دارایی ثابت:

اصلاح دارایی ثابت: همه دارایی های ثابت به غیر از زمین استهلاک پذیرند یعنی در طول زمان از عمر مفید آنها کاسته می شود بنابراین طبق ماده 150 و 151 قانون مالیات های مستقیم

 

اصلاح دارایی ثابت:

همه دارایی های ثابت به غیر از زمین استهلاک پذیرند یعنی در طول زمان از عمر مفید آنها کاسته می شود بنابراین طبق ماده 150 و 151 قانون مالیات های مستقیم (ق.م.م) می توانیم استهلاک دارایی ها را محاسبه و به عنوان هزینه قابل قبول آن را وارد دفاتر نمائیم.

در این قانون ما به دو روش مستقیم و نزولی دارایی ها را مستهلک می نمائیم .برای انتخاب روش استهلاک می بایست از جداول تهیه شده در کتاب قانون مالیات های مستقیم استفاده نمائیم.

سرفصل هایی که در این قسمت به آموخته های قبلی اضافه می شود شامل موارد زیر می باشد:

1️⃣هزینه استهلاک:

این حساب هم مانند حساب هزینه ها بدهکار بوده و در معین هزینه اداری اضافه می شود.

?نکته :

اگر شرکت تولیدی باشد و استهلاک ماشین آلات را بدست آوریم این هزینه استهلاک را  به حساب سربار تولید اضافه می کنیم .

-اگر شرکت پیمانکاری باشد استهلاک دارایی در پروژه ها به حساب قیمت تمام شده پروژه منظور می شود.

2️⃣استهلاک انباشته: این حساب ماهیت بستانکار دارد و کاهنده دارایی می باشد علاوه بر دو حساب فوق موارد زیر نیز در این قسمت معرفی می شود.

⏺قیمت تمام شده دارایی: مقصود مبلغ خرید دارایی به علاوه کلیه هزینه هایی که به آن دارایی تحمیل می شود تا به بهره برداری برسد.

مثلا خرید یک دستگاه تراش به مبلغ 8.000.000ریال هزینه حمل این دستگاه 1.000.000ریال ، هزینه نصب و راه اندازی 1.000.000ریال با توجه به این مثال قیمت تمام شده دارایی 10.000.000ریال می باشد.

⏺عمرمفید : منظور عمر دارایی است که درجدول استهلاک کتاب قانون مالیات های مستقیم آماده است.

ارزش اسقاط: منظور پیش بینی حسابدار از ارزش دارایی پس از طی شدن عمرمفید آن می باشد که معمولا این رقم صفر در نظر گرفته می شود.

⏺مدت استفاده: اگر دارایی در طول سال استفاده شود مدت استفاده تاثیری در فرمول محاسبه استهلاک ندارد اما اگر مدتی از سال استفاده نماییم به همان اندازه از ماه های استفاده شده ی سال درفرمول تاثیر می گذارد مثلا اگر شش ماه از سال استفاده شود.به میزان2/1 مستهلک می شود.

بطورکلی فقط سال اول است که مدت استفاده تاثیر دارد و در سالهای بعد چون دارایی از ابتدا تا پایان سال در اختیار می باشد این مدت تاثیری در فرمول ندارد. ضمناً اگر در سال پایانی هم به فروش برسد به اندازه مدت استفاده شده در فرمول تاثیردارد.

⏺نرخ استهلاک: در جدول مالیات و در روش نزولی درصدی را در نظر گرفته اند که بر اساس آن دارایی مستهلک می شود و به آن ضریب یا نرخ استهلاک گفته می شود.

⏺ارزش دفتری: هنگامی که قیمت تمام شده دارایی یا از استهلاک سال های قبل کم شود ارزش دفتری بدست می آید به عبارتی ارزش دفتری می شود

درخواست مشاوره و استعلام هزینه
آرمان پرداز را در نقشه بیابید ...