آیین ­نامه ­های مرتبط با فصل هزینه ­های قابل قبول مالیاتی

قانون ارزش افزوده

آیین ­نامه ­های مرتبط با فصل هزینه ­های قابل قبول مالیاتی

مفاد آیین­نامه اجرایی احراز شروط سه گانه موضوع بند 9 ماده 148 ق.م.م

1- اعلام کتبی موضوع خسارت توسط مودی اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی حداکثر ظرف مدت سه ماه از تاریخ ایجاد خسارت به فعالیت و دارایی موسسه همراه با اسناد مدارکی که در اختیار دارد به اداره امور مالیاتی ذیربط

2- احراز خسارت وارده از سوی اداره امور مالیاتی ذیربط پس از بررسی اسناد و مدارک ارائه شده توسط مودی و اطلاعات مکتسبه با توجه به مستندات زیر:

2-1- گواهی یا تاییدیه خسارت وارده از سوی مراجع ذیصلاح که متولی تشخیص خسارت می­باشند و یا هر گونه سند معتبر دیگری که خسارت وارده را تایید نماید.

2-2- صورتجلسه یا صورتجلساتی که در خصوص ایجاد خسارت توسط مودی یا سایر مراجع ذیربط در این زمینه تنظیم گردیده است.

2-3- قراردادهای بیمه مربوط.

3- خسارت وارده طبق قانون و مقررات یا قراردادهای موجود که جبران آن به عهده دیگری نبوده و یا در هر صورت از طریق دیگر جبران نشده باشد.

4- ارائه تعهد کتبی مودی مبنی بر اینکه این خسارت از طرف هیچ مرجعی جبران نشده است.

مفاد آیین­نامه اجرایی موضوع بند (11) ماده 148 ق.م.م

هزینه مطالبات مشکوک الوصول و منظور نمودن ذخیره آن در صورت رعایت شرایط زیر در حساب مالیاتی قابل قبول خواهد بود:

1- هزینه منظور شده برای مطالبات مشکوک الوصول منحصراً باید در ارتباط با فعالیت موسسه باشد.

2- میزان ذخیره مطالبات مشکوک الوصول برای هر یک از بدهکاران که احتمال لاوصول بودن طلب آن موجود باشد به صورت جداگانه مشخص و تعیین شده باشد.

3- اسناد و مدارک مربوط به احتمال لاوصول ماندن طلب موسسه که برای آن ذخیره منظور شده است از کفایت لازم برخوردار باشد.

4- هزینه مطالباتی که مربوط به طلب از کارمندان، مدیران، سهامداران یا شرکاء و شرکتهای تابعه می­باشد قابل قبول نخواهد بود.

5- چنانچه مطالبات موسسه از پوشش بیمه­ای برخوردار باشد، در صورت لاوصول بودن آن، مازاد میزان پوشش بیمه­ای قابل قبول برای ایجاد ذخیره خواهد بود.

6- ذخیره ایجادی مطالبات مشکوک الوصول بایستی در دفاتر موسسه به حسابم خصوص منظور شده باشد تا زمانی که طلب وصول گردد یا لاوصول بودن آن محقق شود.

7- مطالبات لاوصول به شرط اثبات آن به موجب اسناد و مدارک مثبته تا میزان ذخیره مطالبات مشکوک الوصول از محل مزبور تأمین و در صورت مازاد بر میزان ذخیره در هزینه سال مورد رسیدگی که لاوصول شدن آن محقق شود قابل احتساب خواهد بود. آیین ­نامه هزینه ­های مالیاتی

 

مفاد آیین­نامه اجرایی موضوع بند (8) ماده 148 ق.م.م

هزینه­های تحقیقاتی، آزمایشی و آموزشی، خرید کتاب، نشریات و لوح­های فشرده، هزینه­های بازاریابی تبلیغات و نمایشگاهی مربوط به فعالیت موسسه از ابتدای سال 1381 با رعایت موارد زیر جزء هزینه­های قابل قبول در حساب مالیاتی محسوب خواهد شد:

الف- هزینه­های تحقیقاتی

  • فهرست طرح یا طرح­های تحقیقاتی انجام شده یا در دست اجراء به اداره مالیاتی مربوطه تسلیم شده باشد.
  • طرح یا طرح­های تحقیقاتی باید منحصراً مربوط به فعالیت و در راستای تحصیل درآمد موسسه باشد.
  • اسناد و مدارک مثبته انجام هزینه طرح یا طرحهای تحقیقاتی به انضمام ریز هزینه­ها به اداره مالیاتی ارائه شود.

ب- هزینه­های آزمایشی و آموزشی

هزینه­های آزمایشی و آموزشی از جمله هزینه­های حضور در کنگره­ها و همایش­های علمی و آموزشی آموزش­های ضمن خدمت کارکنان، دوره­های کوتاه مدت تخصصی و سایر موارد مشابه، که مرتبط با فعالیت موسسه باشد. آیین ­نامه هزینه ­های مالیاتی

ج- هزینه­های خرید کتاب، نشریات و لوح­های فشرده:

هزینه­های خرید کتاب، نشریات و لوح­های فشرده که مرتبط با فعالیت موسسه باشد.

د- هزینه­های بازاریابی و تبلیغات و نمایشگاهی

1- هزینه­های بازاریابی، تبلیغات و نمایشگاهی برای تولید کالا یا ارائه خدمات که در دوره آتی قبل از بهره­برداری عرضه می­شود و هزینه مزبور ظرف ده سال از تاریخ شروع به فروش یا عرضه خدمات به اقساط مساوی مستهلک خواهد شد. آیین ­نامه هزینه ­های مالیاتی

2- هزینه­های بازاریابی و تبلیغات و نمایشگاهی برای شناساندن و معرفی کالا و همچنین عرضه خدمات که مستقیماً با فعالیت موسسه ارتباط دارد.

3- هزینه بازاریابی، تبلیغات و نمایشگاهی به منظور صادرات کالا، انجام خدمات تحقیقاتی، آموزشی، بازاریابی، تبلیغات و نمایشگاهی چنانچه توسط اشخاص دیگر برای موسسه انجام می­گیرد و طبق قانون و مقررات مشمول کسر مالیات تکلیفی باشد پذیرش هزینه آن منوط به کسر و واریز مالیات تکلیفی آن به حساب سازمان امور مالیاتی کشور اداره امور مالیاتی ذیربط خواهد بود.

مفاد آیین نامه اجرایی هزینه سفر و فوق العاده مسافرت مدیران و بازرسان و کارکنان به خارج از ایران موضوع بند ب جز 2 ماده 148 ق.م.م

نصاب هزینه سفر و فوق العاده مسافرت به شرح زیر تعیین می­گردد:

1- هزینه مسافرت مدیران و بازرسان و کارکنان اشخاص حقوقی به خارج از ایران که به منظور حوائج مربوط به موسسه باشد تا حدود ذیل قابل پذیرش خواهد بود.

الف- هزینه اقامت مدیران و بازرسان و کارکنان شرکتهای تولیدی جمعاً در هر سالح داکثر چهار ماه به قرار روزی دو میلیون ریال

ب- هزینه اقامت مدیران و بازرسان و کارکنان سایر شرکتها و اشخاص حقوقی جمعاً در هر سال حداکثر دو ماه به قرار روزی دو میلیون ریال

2- هزینه مسافرت اشخاص حقیقی به خارج از ایران به منظور رفع حوائج شغلی جمعاً در هر سال حداکثر یک ماه به قرار روزی دو میلیون ریال

تبصره 1- نسبت به شرکتهای تولیدی علاوه بر چهار ماه مذکور در جز الف بند یک ماده 2 این آیین­نامه جمعاً در هر سال حداکثر دو ماه دیگر به قرار روزی دو میلیون ریال نیز بابت آموزش به عنوان هزینه اقامت پذیرفته خواهد شد. آیین ­نامه هزینه ­های مالیاتی

تبصره 2- هزینه­های مذکور در ماده 2 و تبصره 1 فوق شامل هزینه پذیرایی در خارج از ایران نیز می­باشد و علاوه بر این مبالغ هزینه دیگری به عنوان هزینه پذیرایی پذیرفته نخواهد شد.

تبصره 3- هزینه ایاب و ذهاب با وسیله نقلیه هوایی، زمینی و دریایی و هزینه­های مربوط به خروج از مرز و عوارض­ها اضافه بر هزینه اقامت در خارج که به شرح فوق تعیین شده است نیز قابل پذیرش است.

تبصره 4- وجوهی که بابت تامین ارز علاوه بر نرخ رسمی طبق مقررات بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران پرداخت شود اضافه بر هزینه اقامت در خارج که به شرح فوق تعیین شده است نیز قابل پذیرش است.

ماده 3- خارج از مبالغ، هزینه دیگری به عنوان فوق­العاده مسافرت در خارج از کشور در تشخیص درآمد مشمول مالیات قابل قبول نخواهد بود.

نکته- مبلغ دو میلیون ریال به موجب تصویب­نامه شماره 3286/ت38929ک مورخ 19/1/87 وزیران عضو کمیسیون اقتصاد موضوع اصل 138 قانون اساسی تعیین گردیده است و رقم یاد شده معمولاً هر چند سال یک بار توسط کمیسیون یاد شده تغییر می­کند. لذا مقتضی است همواره آخرین تغییرات آن مورد توجه قرار گیرد.

نکات مهم در خصوص هزینه­های قابل قبول مالیاتی

1- زیان (هزینه) کاهش ارزش موجودیها

زیان (هزینه) کاهش ارزش موجودیها در هر صورت به علت عدم پیش­بینی آن به عنوان هزینه­های قابل قبول مالیاتی به شرح موارد 147 و 148 ق.م.م به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی تلقی نخواهد شد.

2- زیان (هزینه) کاهش ارزش سرمایه گذاریها

زیان (هزینه) کاهش ارزش سرمایه گذاریها در هر صورت به علت عدم پیش­بینی آن به عنوان هزینه­های قابل قبول مالیاتی به شرح مواد 147 و 148 ق.م.م به عنوان هزینه­های قابل قبول مالیاتی تلقی نمی­گردد.

3- هزینه­ها یا پرداختهای مشمول مالیات تکلیفی

در خصوص هزینه­ها و وجوه پرداخت شده توسط اشخاص که وفق مقررات قانونی مشمول کسر و پرداخت مالیات تکلیفی می­باشند عدم پذیرش هزینه­های مذکور صرفاً به دلیل عدم کسر مالیات تکلیفی به استثنای موارد مصرح در آیین نامه اجرایی موضوع بند 8 ماده 148 ق.م.م موضوع بخشنامه شماره 44408 مورخ 7/8/1381 سازمان امور مالیاتی کشور صحیح نمی­باشد. آیین ­نامه هزینه ­های مالیاتی

4- پاداش هیأت مدیره

پرداخت پاداش هیأت مدیره مصوب مجمع عمومی شرکت­ها با عنایت به مفاد مواد 239 و 241 قانون تجارت از محل سود خالص انجام می­پذیرد، لذا پاداش مذکور نمی­تواند در زمره هزینه­های قابل قبول تلقی گردد. در هر صورت پاداش اعضاء حقیقی هیأت مدیره (اعم از موظف و غیرموظف) با رعایت مقررات مالیاتی مشمول کسر مالیات حقوق می­باشد.

5- جریمه پرداختی به دولت و شهرداری­ها جزء هزینه­های قابل قبول محسوب نمی­شوند، لیکن جریمه پرداختی به بانک بابت تأخیر پرداخت اقساط وام جزء هزینه بانکی پرداختی بابت اخذ وام محسوب و از جمله هزینه­های قابل قبول می­باشد.

6- سود و کارمزدی که شرکتها بابت صدور و فروش اوراق مشارکت به اشخاص پرداخت می­نمایند جزء هزینه­های قابل قبول می­باشد.

7- سود و کارمزد پرداختی به اشخاصی غیر از بانکها، صندوق تعاون و موسسات اعتباری غیربانکی از جمله اشخاص حقیقی و موسسات اعتباری غیر بانکی غیر مجاز هزینه قابل قبول تلقی نمی­گردد.

8- در خصوص درآمد حاصل از فعالیت­هایی که به موجب قوانین و مقررات از پرداخت مالیات معاف می­باشد. زیان مربوط به آن فعالیتها قابل کسر از درآمدها نبوده و هزینه­های مرتبط به آنها نیز جزء هزینه­های قابل قبول منظور نخواهد شد. در صورت منفک نبودن اینگونه از هزینه­ها اداره امور مالیاتی قدرالسهم مربوط به فعالیتهای معاف را با روشهای مناسب محاسبه و به عنوان هزینه غیر قابل قبول منظور می­نماید.

هزینه­های مربوط به فعالیت­های کشاورزی، دامپروری، دامداری، پرورش ماهی و زنبور عسل و پرورش طیور، صیادی و ماهیگیری، نوغان داری، احیای مراتع و جنگلها، باغات و اشجار از هر قبیل و نخیلات هزینه­های مربوط به فعالیت­های انتشاراتی و مطبوعاتی، فرهنگی و هنری (به شرط داشتن مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی)، هزینه­های مربوط به صادرات کالا و خدمات، هزینه­های مربوط به تحصیل درآمد اوراق مشارکت از جمله هزینه­های غیرقابل قبول می­باشند. اگرچه طبق عرف متداول حسابداری و مالیاتی تسهیم هزینه­های مشترک به نسبت درآمدهای معاف و غیرمعاف امری متداول و پذیرفته شده می­باشد اما باید توجه نمود که این روال درباره درآمدها و سودهای حاصل از محل سپرده بانکی و سود اوراق مشارکت و سهام که فعالیت مالی منسوب به آنها صرفاً واریز وجه به حساب بانک و یا خرید اوراق مشارکت و سهام می­باشد، قابل اجرا نبوده و صحیح نمی­باشد بلکه در این گونه موارد هزینه­های مشترک با عنایت به میزان هزینه­های واقعی مربوط به تحصیل درآمدها باید تسهیم شود. به عنوان مثال در مقایسه فعالیتهای بازرگانی و تولیدی با فعالیتهای سرمایه­گذاری در سهام و سپرده­گذاری بانکی و خرید اوراق مشارکت شاخص میزان درآمدهای حاصله برای تسهیم هزینه­ها موجه نبوده و رعایت هزینه­های واقعی سپرده گذاری و خرید اوراق مشارکت و سهام ملاک عمل خواهد بود.

9- زیان حاصل از فعالیتهایی که درآمد آن طبق مقررات قانون مالیاتهای مستقیم مشمول نرخ جداگانه­ای بوده و یا نحوه دیگری برای تشخیص درآمد مشمول مالیات آن مقرر شده است قابل کسر از درآمدها نبوده و هزینه­های مرتبط با آنه نیز جز هزینه­های قابل قبول منظور نخواهد شد ضمناً در صورت منفک نبودن این گونه از هزینه­ها اداره امور مالیاتی قدرالسهم مربوط به فعالیتهای خاص مزبور را با روشهای مناسب محاسبه نموده و به عنوان هزینه غیرقابل قبول منظور می­نماید. آیین ­نامه هزینه ­های مالیاتی

10- در خصوص اقلام بدهکار حساب تعدیلات سنواتی چنانچه ماهیت هزینه قابل قبول را داشته و قبلاً به حساب هزینه منظور نشده باشد ضمن رعایت احکام مربوط باید جزء هزینه­های قابل قبول محسوب شود. ضمناً بایستی کلیه اقلام بستانکار حساب تعدیلات سنواتی به درآمد مشمول مالیات افزوده شود مگر آنکه به طریقی در درآمد مشمول مالیات سنوات قبل منظور شده و یا از معافیت مالیاتی قانونی برخوردار باشد و یا طرف حساب آن هزینه­ای بوده که به وسیله ماموران مالیاتی غیرقابل قبول تلقی و از حساب هزینه برگشت شده باشد.

از جمله اقلام بدهکاری که از درآمد مشمول مالیات کسر کرد عبارت است از:

الف- هزینه­های مربوط به سالهای قبل که پرداخت یا تخصیص آن در سال مالیاتی مورد رسیدگی تحقق می­یابد مشروط بر این که به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی شناخته شود.

ب- درآمدهای ثبت شده سالهای قبل که در سال جاری برگشت شده است مشروط بر اینکه در شمار درآمدهای مشمول مالیات سالهای قبل منظور شده باشد.

از جمله اقلام بستانکاری که قابل اضافه شدن به درآمد مشمول مالیات است عبارت است از:

الف- هزینه­های ثبت شده سالهای قبل که در سال جاری برگشت شده است مشروط بر این که در سال مربوط به عنوان هزینه قابل قبول پذیرفته شده باشد.

ب- درآمدهای تحقق یافته سالهای قبل که در سال جاری در حسابها ثبت می­شود.

تعریف استهلاک

طبق استانداردهای حسابداری ایران، تخصیص سیستماتیک مبلغ استهلاک­پذیر یک دارایی طی عمر مفید آن را استهلاک می­گویند. حکم استهلاک در ماده 149 ق.م.م اینگونه بیان شده است: آن قسمت از دارایی ثابت که بر اثر استعمال یا گذشت زمان یا سایر عوامل بدون توجه به تغییر قیمت­ها، ارزش آن تقلیل می­یابد، قابل استهلاک است.

روش­های محاسبه استهلاک طبق قانون مالیات­های مستقیم

در قانون مالیات­های مستقیم از دو روش از روشهای مختلف استهلاک نام برده شده است که طبعاً جدول استهلاکات موضوع ماده 151 ق.م.م نیز می­بایستی با رعایت همان حکم قانون تدوین گردیده باشد.

مطابق ماده 150 ق.م.م طرز محاسبه استهلاک به شرح زیر است:

الف- در مواردی که طبق جدول مذکور در ماده 151 ق.م.م برای استهلاک، نرخ تعیین شود نرخها ثابت بوده و در هر سال مابه التفاوت قیمت تمام شده مال مورد استهلاک و مبلغی که در سالهای قبل برای آن به عنوان استهلاک منظور شده است اعمال می­گردد.

ب- در مواردی که طبق جدول مذکور در ماده 151 ق.م.م مدت تعیین شده در هر سال به طور مساوی از قیمت تمام شده مال به نسبت مدت مقرر استهلاک منظور می­گردد.

مطابق تبصره 1 ماده 150 ق.م.م هزینه مربوط به تغییر یا تعمیر اساسی دارایی قابل استهلاک جزء قیمت تمام شده دارایی محسوب می­شود.

مطابق تبصره 2 ماده 150 ق.م.م موسسات می­توانند هزینه­های نرم افزاری خود را حداکثر تا پنج سال مستهلک کنند.

مطابق تبصره 3 ماده 150 ق.م.م موسسات می­توانند آن مقدار از دارایی­های ثابت استهلاک­پذیر را که برای بازسازی، جایگزینی خطوط تولید یا توسعه و تکمیل خریداری گردیده است با دو برابر نرخ یا نصف مدت استهلاک پیش­بنی شده در جدول استهلاکات موضوع ماده 151 ق.م.م حسب مورد مستهلک کنند.

مطابق تبصره 4 ماده 150 ق.م.م در اجاره­های سرمایه­ای دارایی­های ثابت استهلاک پذیر نحوه انعکاس هزینه استهلاک در دفاتر طرفین معامله براساس استانداردهای حسابداری خواهد بود.

مأخذ محاسبه استهلاک

مطابق ماده 149 ق.م.م در تشخیص درآمد مشمول مالیات محاسبه استهلاکات دارایی و هزینه­های تاسیس و سرمایه­ای با رعایت اصول زیر انجام می­شود:

1- آن قسمت از دارایی ثابت که بر اثر استعمال یا گذشت زمان یا سایر عوامل بدون توجه به تغییر قیمتها ارزش آن تقلیل می­یابد قابل استهلاک است.

2- مأخذ استهلاک، قیمت تمام شده دارایی می­باشد.

3- استهلاکات از تاریخی محاسبه می­شود که دارایی قابل استهلاک آماده برای بهره­برداری، در اختیار موسسه قرار می­گیرد. در صورتی که دارایی قابل استهلاک به استثنای فیلم­های سینمایی وارده از خارج کشور که از تاریخ اولین نمایش قابل استهلاک خواهد بود در خلال ماه در اختیار موسسه قرار گیرد ماه مزبور در محاسبه منظور نخواهد شد. در مورد کارخانجات دوره بهره­برداری آزمایشی جز بهره­برداری محسوب نمی­گردد.

4- هزینه­های تاسیس از قبیل مخارج ثبت موسسه حق مشاوره و نظایر آن و هزینه­های زاید بر درآمد دوره قبل از بهره­برداری و دوره بهره­برداری آزمایشی جز در مواردی که ضمن جدول مقرر در ماده 151 ق.م.م تصریح خواهد شد حداکثر تا مدت ده سال از تاریخ بهره­برداری به طور مساوی قابل استهلاک است. آیین ­نامه هزینه ­های مالیاتی

5- در صورتی که بر اثر فروش مال قابل استهلاک یا مسلوب المنفعه شدن ماشین آلات زیانی متوجه موسسه گردد زیان حاصل معادل ارزش مستهلک نشده دارایی منهای حاصل فروش در صورت فروش یک جا قابل احتساب در حساب سود و زیان همان سال می­باشد.

نکات مربوط به استهلاک

1- به استناد بند 2 ماده 149 ق.م.م مأخذ استهلاک صرفاً قیمت تمام شده دارایی می­باشد و منظور از قیمت تمام شده بهای تحصیل دارایی و مخارج مربوط به تعمیرات اساسی آن می­باشد. مع الوصف، علیرغم آنکه ارزش اسقاطی که طبق استانداردهای حسابداری یکی از اقلام موثر در محاسبه استهلاک شناخته شده و قابل مستهلک شدن نمی­باشد، برابر قانون مالیات­های مستقیم در محاسبه استهلاک ارزش اسقاط در نظر گرفته نمی­شود.

2- برابر استانداردهای حسابداری افزایش مبلغ دفتری دارایی­ها در نتیجه تجدید ارزیابی باید تحت عنوان مازاد تجدید ارزیابی و به عنوان بخشی از حقوق صاحبان سهم طبقه­بندی شود و در صورت سود و زیان جامع انعکاس یابد و کاهش آن نیز به عنوان هزینه ثبت شود. اما براساس مقررات مالیاتی، افزایش بهای دارایی ناشی از تجدید ارزیابی داراییها مشمول مالیات بوده و از سوی دیگر برابر تبصره 10 جدول استهلاک موضوع ماده 151 ق.م.م قابل استهلاک نخواهد بود.

3- طبق استانداردهای حسابداری موسسات می­توانند در همان سال اول بهره­برداری کل هزینه تاسیس را به حساب سود و زیان منظور نمایند. این در حالی است که مطابق بند 4 ماده 149 ق.م.م هزینه­های تاسیس و هزینه­های زائد بر درآمد دوره قبل از بهره­برداری از تاریخ بهره­برداری حداکثر به مدت 10 سال به طور مساوی قابل استهلاک است.

4- برابر استانداردهای حسابداری دارایی نامشهود باید بر مبنای سیستماتیک طی عمر مفید آن مستهلک شود. دوره استهلاک باید بیانگر بهترین برآورد از دوره زمانی کسب منافع اقتصادی آتی توسط شرکت باشد اما در قوانین مالیاتی هزینه استهلاک برای آن پیش­بینی نگردیده است. آیین ­نامه هزینه ­های مالیاتی

5- مطابق تبصره (6) جدول استهلاکات موضوع ماده 151 ق.م.م در مواردی که دارایی قابل استهلاک پس از آمادگی برای بهره­برداری به علت تعطیلی کار موسسه یا علل دیگر برای مدتی مورد استفاده قرار نگیرد میزان استهلاک در مدتی که دارایی مورد استفاده قرار نگرفته معادل سی درصد نرخ استهلاکی خواهد بود که در این جدول برای آن دارایی تعیین گردیده است. در صورتی که محاسبه استهلاک برحسب مدت باشد، هفتاد درصد مدتی که دارایی در آن مدت مورد استفاده قرار نگرفته است به باقیمانده مدت تعیین شده برای استهلاک دارایی در این جدول اضافه خواهد شد.

مثال- شرکت صنایع دارویی شیراز ماشین آلات تهیه و تولید وسایل اطاق عمل را در تاریخ 1/1/87 به قیمت تمام شده 10.000.000 خریداری نموده است و از همان زمان مورد بهره­برداری قرار گرفته است. براساس جدول استهلاکات موضوع ماده 151 ق.م.م نرخ استهلاک ماشین آلات یاد شده 10% نزولی می­باشد. چنانچه از اول سال سوم به دلایلی ماشین آلات به مدت 12 ماه مورد استفاده واقع نگردد محاسبه استهلاک دارایی یاد شده به شرح زیر خواهد بود:

استهلاک سال اول                                   1.000.000 = 10% × 10.000.000

استهلاک سال دوم               900.000 = 10% × (1.000.000 – 10.000.000)

810.000 = 10% × (900.000 – 9.00.000)

استهلاک سال سوم                                           243.000 = 30% ×810.000

استهلاک سال سوم                       785.700 = 10% × (243.000 – 8.100.000)

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای مورد نیاز با * مشخص شده است

نوشتن دیدگاه

عضویت در خبر نامه

وکیل مالیاتی اختصاصی در تهران

خصوصیات مقررات آیین دادرسی از دیدگاه یک وکیل مالیاتی اختصاصی در تهران       مقررات آیین دادرسی به عنوان چارچوبی که روند رسیدگی به دعاوی را تعیین می‌کند، در حوزه مالیات نیز از اهمیت بالایی

ادامه مطلب »
وکیل مالیاتی فعال تهران

فهرست عطف‌گذاری بخش دائم پرونده حسابرسی مالیاتی توسط وکیل مالیاتی فعال تهران     فهرست عطف‌گذاری بخش دائم پرونده حسابرسی مالیاتی، به عنوان یک ابزار سازماندهی قدرتمند، به وکلای مالیاتی کمک می‌کند تا به سرعت و

ادامه مطلب »
وکیل مالیاتی باهوش تهران 

نحوه برخورد  در رسیدگی تجدید ارزیابی دارایی‌ها توسظ وکیل مالیاتی باهوش       تجدید ارزیابی دارایی‌ها یکی از فرآیندهای پیچیده و حساس در حوزه مالیات است که مستلزم دانش فنی و تجربه کافی است. به

ادامه مطلب »
Elementor #57908

  مواردی که باید به وکیل مالیاتی اصلی تهران اطلاع دهید:       نوع سامانه صندوق فروش: نوع سخت‌افزار و نرم‌افزار استفاده شده تاریخ خرید و نصب: تاریخ دقیق خرید و نصب سامانه مبلغ خرید:

ادامه مطلب »
وکیل مالیاتی اصیل تهران

  وظایف یک وکیل مالیاتی اصیل تهران در رابطه با هزینه یک در هزار ماده 77         بررسی دقیق فعالیت‌های اقتصادی: وکیل مالیاتی با بررسی دقیق فعالیت‌های اقتصادی شرکت یا سازمان شما، میزان

ادامه مطلب »
وکیل مالیاتی برتر تهران

نحوه برخورد وکیل مالیاتی برتر تهران با هزینه مالی پرداختی به موسسات مالی       سوال بسیار خوبی پرسیده‌اید. هزینه‌های پرداخت شده به موسسات مالی، از جمله بانک‌ها و سایر نهادهای مالی، بخش مهمی از

ادامه مطلب »
وکیل مالیاتی خبره
خدمات مالی
وکیل مالیاتی ماهر تهران

  نحوه برخورد وکیل مالیاتی ماهر تهران با تخفیفات فروش       تخفیفات فروش یکی از ابزارهای رایج در تجارت برای جذب مشتری و افزایش فروش است. اما از دیدگاه وکیل مالیاتی ماهر تهران ،

ادامه مطلب »
وکیل مالیاتی زبده تهران

نحوه برخورد وکیل مالیاتی زبده تهران با هزینه‌های زیان تسعیر ارز     موضوع هزینه‌های زیان تسعیر ارز یکی از پیچیدگی‌های حسابداری و مالیاتی است که بسیاری از کسب‌وکارها با آن مواجه می‌شوند. یک وکیل مالیاتی

ادامه مطلب »
وکیل مالیاتی خبره
خدمات مالی
وکیل مالیاتی حرفه ای تهران

نحوه برخورد وکیل مالیاتی حرفه ای تهران با هزینه های آزمایشی و آموزشی         نحوه برخورد وکیل مالیاتی حرفه ای تهران با هزینه‌های آزمایشی و آموزشی ، موضوعی است که بسیاری از متقاضیان

ادامه مطلب »
وکیل مالیاتی خبره
خدمات مالی
وکیل مالیاتی معتبر تهران

نحوه برخورد وکیل مالیاتی معتبر تهران با هزینه‌های بازاریابی، تبلیغات و نمایشگاهی         از نظر وکیل مالیاتی معتبر تهران هزینه‌های بازاریابی، تبلیغات و نمایشگاهی بخش مهمی از فعالیت‌های تجاری بسیاری از شرکت‌ها است.

ادامه مطلب »
وکیل مالیاتی خبره
خدمات مالی
وکیل مالیاتی خبره تهران

  نحوه برخورد وکیل مالیاتی خبره تهران با هزینه سود و کارمزد پرداختی تسهیلات دریافتی         از دیدگاه وکیل مالیاتی خبره تهران هزینه سود و کارمزد تسهیلات دریافتی یکی از مهم‌ترین هزینه‌هایی است

ادامه مطلب »
وکیل مالیاتی خبره
خدمات مالی
وکیل امور مالیاتی بازار 

  تاثیر معافیت‌های مالیاتی بر اقتصاد منطقه از دیدگاه وکیل امور مالیاتی بازار         معافیت‌های مالیاتی به عنوان یکی از ابزارهای سیاستگذاری اقتصادی، نقش مهمی در جذب سرمایه‌گذاری، ایجاد اشتغال و توسعه اقتصادی

ادامه مطلب »
وکیل مالیاتی خبره
خدمات مالی
وکیل مالیاتی بازار تهران

نقش وکیل مالیاتی بازار تهران         یک وکیل مالیاتی بازار تهران می‌تواند با ارائه مشاوره‌های تخصصی در زمینه قوانین مالیاتی، به شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران کمک کند تا از مزایای معافیت‌های مالیاتی به بهترین نحو

ادامه مطلب »
وکیل مالیاتی خبره
خدمات مالی
وکیل امور مالیاتی یافت آباد

    محاسبه مالیات فعالیتهای پیمانکاری از دیدگاه وکیل امور مالیاتی یافت آباد         مالیات فعالیت‌های پیمانکاری یکی از موضوعات پیچیده و مهم در حوزه مالیات است که اغلب پیمانکاران و کارفرمایان با

ادامه مطلب »
وکیل مالیاتی خبره
خدمات مالی
وکیل مالیاتی خبره تجریش

    نکات مهم هنگام کار با مشاور یا وکیل مالیاتی خبره تجریش :         مدارک مورد نیاز: تمام مدارک مالی خود را در اختیار مشاور یا وکیل مالیاتی خبره تجریش قرار دهید.

ادامه مطلب »
وکیل مالیاتی خبره
خدمات مالی
وکیل مالیاتی در بازار تهران

    چرا تعرفه وکیل مالیاتی در بازار تهران بیشتر است؟ یک بررسی دقیق‌تر       همانطور که در پاسخ‌های قبلی اشاره شد، دلایل متعددی برای تفاوت در تعرفه‌های وکیل مالیاتی در بازار تهران در

ادامه مطلب »

مقاله های مرتبط

وکیل مالیاتی فعال تهران

فهرست عطف‌گذاری بخش دائم پرونده حسابرسی مالیاتی توسط وکیل مالیاتی فعال تهران     فهرست عطف‌گذاری بخش دائم پرونده حسابرسی مالیاتی، به عنوان یک ابزار

ادامه مطلب »

Elementor #57908

  مواردی که باید به وکیل مالیاتی اصلی تهران اطلاع دهید:       نوع سامانه صندوق فروش: نوع سخت‌افزار و نرم‌افزار استفاده شده تاریخ

ادامه مطلب »

وکیل مالیاتی برتر تهران

نحوه برخورد وکیل مالیاتی برتر تهران با هزینه مالی پرداختی به موسسات مالی       سوال بسیار خوبی پرسیده‌اید. هزینه‌های پرداخت شده به موسسات

ادامه مطلب »
درخواست خود را بنویسید ...
ما را در نقشه بیابید ...