دیوان عدالت اداری
نحوه اعتراض و فرایند رسیدگی به اختلافات مالیاتی
دیوان عدالت اداری به عنوان مرجع قضایی بر عملکرد دستگاه های اجرایی و هیات ها و کمیسیون ها نظارت دارد و این نظارت از طریق رسیدگی قضایی صورت میگیرد.
صلاحیت دیوان عدالت اداری قانون دیوان عدالت اداری مصوب 1385 احصا گردیده است که در جهت ایفای صلاحیت مزبور ، چنانچه مودی به برگ تشخیص مالیات در موعد قانونی اعتراض ننموده باشد و موجب قانونی جهت طرح موضوع در هیات حل اختلاف مالیاتی بدوی وجود نداشته باشد و برگ تشخیص مالیات منتهی به صدور برگ قطعی مالیات شده باشد ف در این صورت به موجب بند 1 ماده 13 قانون فوق الذکر ،؟
رسیدگی به اختلافات مالیاتی
مودی میتواند به عنوان اعتراض به تصمیم اداره مالیاتی در تشخیص مالیات مورد مطالبه ، تقاضای رسیدگی در دیوان عدالت اداری را بنماید ، همچنین به موجب بند 2 ماده 13 قانون مذکور رسیدگی به اعتراضات و شکایات از آرا و تصمیمات قطعی اختلاف مالیاتی ، منحصرا از حیث نقض قوانین و مقررات یا مخالفت با آنها در صلاحیت دیوان عدالت اداری میباشد. البته مراجع مطرح در این بند حصری نبوده ، و جنبه تمثیلی دارد و هر مرجعی با خصوصیات مراجع اختصاصی اداری با هر عنوانی از قبیل کمیسیون ،هیات، شورا، و غیره که در خارج از سازمان قضایی تشکیل میشود.به جز در مواردی که به موجب قانون خاصی مستثنا گردیده است .
رسیدگی به اختلافات مالیاتی
رسیدگی به اختلافات مالیاتی