✔️تکلیف دستمزدهای سال 1397 تعیین شد
___________
?با پایان یافتن مذاکرات شورایعالی کار امروز بخشنامهی دستمزد سال 1397 برای اجرا ابلاغ میشود.
?بر اساس مصوبهی 22 فروردینماه شورای عالی کار، دستمزد ۹۷ برای دو گروه از کارگران یعنی «حداقلی بگیران» و «سایر سطوح مزدی» متفاوت است، به این ترتیت کارگرانی که دستمزد پایهی آنها در سال ۹۶ معادل ۹۲۹ هزار و ۹۳۱ هزار تومان بود «کارگران حداقلیبگیر» تلقی میشوند که دستمزد این گروه از کارگران در سال ۹۷ به میزان ۱۹.۵ درصد افزایش یافت.
?بنابراین، دستمزد حداقلی بگیران در سال ۹۶ با افزایش ۱۸۱ هزار و ۳۳۶ تومانی به یک میلیون و ۱۱۱ هزار و ۲۶۷ تومان میرسد. اما دستمزد سایر کارگران که حقوق پایه آنها در سال ۹۶ «بیشتر از» ۹۲۹ هزار و ۹۳۱ تومان است، در گروه «سایر سطوح مزدی» قرار میگیرند.
?افزایش دستمزد «سایر سطوح مزدی» به صورت ترکیبی از «درصد» و «رقم ثابت» تعیین شد. به این ترتیب که علاوه بر افزایش ۱۰.۴ درصد نسبت به پایه حقوق ۹۶، رقم ثابت ۸۴ هزار و ۶۲۴ تومان به مزد پایه این گروه از کارگران اضافه خواهد شد.
?گفتنی است در کارگاههای دارای طرح طبقهبندی مشاغل، تمام کارگران در گروههای بیستگانهی شغلی که حداقل یکسال در همان کارگاه سابقه کار دارند مشمول پایه سنوات خواهند بود.
?بر این اساس پایهی سنوات برای کارگران قرارداد دایم و موقت تحت پوشش قانون کار با بیش از یک سال سابقهی کار (در گروه یک شغلی)، همچون سال گذشته روزانه ۱۷۰۰۰ ریال (ماهیانه ۵۱ هزار تومان) تعیین شده است که به تناسب در گروههای بیست گانه متغیر است.
?بنابراین تمام کارکنان دارای قرارداد دائم و موقت که دارای «یک سال» سابقه کار هستند و یا یک سال از دریافت آخرین پایه سنوات آنها در همان کارگاه گذشته باشد مشمول دریافت پایه سنوات در سال ۹۷ خواهند بود.
?کارفرمایان باید پایه سنوات را به مزد مبنای کارگر اضافه کنند تا به تناسب در اضافه کار، عیدی و حق سنوات کارگر محاسبه شود.
?همچنین برای سال ۹۷ حق مسکن به میزان ۴۰ هزار تومان و حق بن کارگری به میزان ۱۱۰ هزار تومان تثبیت شد. علاوه بر این کارگران دارای فرزند زیر ۱۸ سال به ازای هر فرزند مشمول دریافت حق اولاد به میزان ۱۱۱ هزار و ۲۶۹ تومان هستند.