ترانزیت خارجی معاف از مالیات و عوارض می گردد اگر
معافیت صادرات کالا
برخی از معافیت های مالیاتی در جهت افزایش بهره وری بازار کار و افزایش تولیدات در کشور است. در صورتی که تولید داخلی یک کشور افزایش یابد پیامدهای مثبت بسیاری را همراه خواهد داشت که رونق اقتصادی زا نیز به ارمغان می آورد. حذف برخی از قوانین دست و پاگیر برای بخش صادرات باعت شد تا تلاش برای تولیدات بهتر و صادر نمودن آن در برخی از زمینه ها رشد تولید را داشته باشیم. اما این امتیازات و قوانین حذف شده بسته به برخی از شرایط اعمال خواهد شد. که امروز موضوع معافیت صادرات کالا را با هم بررسی خواهیم کرد.
طبق ماده ۱۴۱ قانون مالیات های مستقیم صددرصد(۱۰۰%) درآمد حاصل از صادرات خدمات و کالاهای غیرنفتی و محصولات بخش کشاورزی و بیستدرصد(۲۰%) درآمد حاصل از صادرات مواد خام مشمول مالیات با نرخ صفر میگردد. فهرست مواد خام و کالاهای نفتی به پیشنهاد مشترک وزارتخانه های امور اقتصادی و دارایی، صنعت، معدن و تجارت و نفت و اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی به تصویب هیأت وزیران میرسد.
تبصره ۱– درآمد حاصل از صادرات کالاهای مختلف که به صورت عبوری (ترانزیت) به ایران وارد میشوند و بدون تغییر در ماهیت یا با انجام کاری بر روی آن صادر میشوند مشمول مالیات با نرخ صفر میگردد.
تبصره ۲- مفاد این ماده پس از اتمام دوره اجرای قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۵/۱۰/ ۱۳۸۹ لازمالاجراء میشود.
مالیات با نرخ صفر چیست؟
معافیت مالیاتی با مشمولیت با نرخ صفر متفاوت است. زمانی معاف خواهید بود که طبق قوانین اعلام شده باشد این شغل تحت فلان شرایط معاف خواهد بود اما اگر بیان شده باشد که با نرخ صفر مشمول هستید باید بیان کرد که لازم است اظهارنامه خود را ارائه نمایید ولی مشمول مالیات نخواهید بود.
این مورد در بیشتر مواقع از سوی مودیان مالیاتی رعایت نمی شود و تصور میکنند که چون عملیاتی انجام نداده اند و یا با نرخ صفر برایشان اعلام شده پس نیازی به ارائه اظهار نامه ندارند. که کاملا اشتباه است. این افراد باید اظهارنامه خود را ارائه نمایند درآمد را اعلام کنند اما مالیاتی از بابت آن نخواهند پرداخت.
در مورد ترانزیت کالا هم در قانون بیان شده در صورتی کالایی وارد کشور شود و بدون هر گونه تغییری در آن از کشور خارج گردد مشمول مالیات نخواهد بود.