مهلت ارائه اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده دوره زمستان سال ۹۶ تا پایان فروردین ۹۷ تمدید شد
اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده
با صدور بخشنامه ای از سوی رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور، مهلت ارائه اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده دوره زمستان ۹۶ تا ۳۱ فروردین ماه ۹۷ تمدید شد. اظهارنامه دوره چهارم مالیاتی (فصل زمستان) سال ۱۳۹۶ تا پایان روز جمعه ۳۱ فروردین ماه ۱۳۹۷ فرصت دارد تا توسط مودیان محترم ارائه گردد.
در بخشنامه ۲۰۰/۹۷/۱ صادره در تاریخ ۹۷/۱/۸ فرصت دیگری به مودیان عزیز داده شد تا بعد از گذراندن تعطیلات نوروز باستانی تا پایان فروردین در یک فرصت مناسب اظهارنامه مالیاتی خود را ارائه نمایند.
نکته ای از یکی از مواد قانون مالیات بر ارزش افزوده:
طبق ماده ۱۵ قانون مالیات بر ارزش افزوده مأخذ محاسبه مالیات واردات کالا، عبارت است از :
ارزش گمرکی کالا (قیمت خرید، هزینه حمل ونقل وحق بیمه)
+ حقوق ورودی (حقوق گمرکی و سود بازرگانی) مندرج در اوراق گمرکی
همچنین طبق بخشنامه شماره:۱۵۳۳۲/۲۰۰/ص چگونگی اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده در خصوص خدمات حمل و نقل دریایی بار بیان میکند که ارائه خدمات حمل و نقل دریایی بـار بین بنادر ایران و خارج از کشور و بالعکس به صاحبان کالا، به عـنوان حمل و نقل بین المللی مـحسوب شـده و مـشمول مـالیات و عوارض ارزش افزوده نمی باشد.
معافیت مزبور قابل تسری به خدمات ارائه شده از سوی کارگر گزاری ها و نمایندگی ها به نسبت کارمزد دریافتی آنها بابت خدمات جانبی حمل و نقل از قبیل تخلیه،بارگیری، یدک کشی،سوخت رسانی و … در داخل ایران نخواهد بود.
برای محاسبه ارزش افزوده در زمان صادرات کالا استفاده از یک مثال عملی به همراه جداول مربوط به اظهارنامه بسیار کمک خواهد کرد. طبق قانون صادرات کالا و خدمات به خارج از کشور مشمول مالیات و عوارض ارزش افزوده نیست و اگر مالیات و عوارض ارزش افزوده ای برای تهیه آن پرداخت گردد طبق قانون برگشت خواهد شد. اگر فرض نماییم که شرکت خودرو سازی تولیدات خود را به خارج از کشور صادر نماید برای استرداد مالیات و عوارض ارزش افزوده آن باید گام های زیر طی گردد:
گام اول: این شرکت در مرحله نخست اقدام به صادرات کلیه محصولات به خارج از کشور می نماید،
گام دوم: ارائه اظهارنامه صادرات به گمرک جمهوری اسلامی ایران
گام سوم: صدور پروانه صادرات توسط گمرک بعد از ارائه اظهارنامه مربوط و تایید مندرجات آن
گام چهارم: تکمیل و تسلیم اظهارنامه نظام مالیات بر ارزش افزوده به سازمان امور مالیاتی
گام پنجم: درخواست استرداد مالیات و عوارض پرداختی مربوط به ارزش افزوده
نکته مهم این جاست که این عوارض با عوارض پرداختی گمرک نباید اشتباه گرفته شود.
این مثال بخشی از یک مثال نمونه جامع است که در لینک زیر قرار دارد: